V Orlové bodově naprázdno

Zveřejněno 05.10.2008 | MK
Orlová SKLH Žďár nad Sázavou
7., neděle 5.10.2008
Orlová - SKLH Žďár nad Sázavou ORL - ZNS
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Fibikar, Koželuh, Pleva, Moščic, Souček, Doležal - Fila, Sobotka M., Plachý - Vránek, Dítě, Štěpánek - Ptáček, Kaut, Sobotka R.
Branky a nahrávky: 9. Samiec (Škatula), 15. Minařík (Škatula, Potočný), 51. Škatula (Potočný, Samiec), 52. Urbánek (Blatoň) - 34. Štěpánek (Vránek, Moščic), 60. Plachý (Moščic)
Rozhodčí: Jeřábek - Řezáč, Tural
Vyloučení: 7:12 navíc Machálek (ORL) 5+do konce utkání Využití: 2:2
Střely na branku: 44:36
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2
Diváci: 460
O R L O V Á - Žďárští hokejisté se v neděli vrátili ze zápasu v téměř 300km vzdálené Orlové s prázdnou. Přestože podali dobrý výkon podpořený jistými zákroky Vajnera v brance, nedokázali vytěžit z tohoto zápasu žádný bod do tabulky.

Reportáž

Po úvodní třetině, kterou domácí vyhráli 2:0 a měli i herní převahu, nastoupili naši do druhé části s velkou chutí, začali domácí tým mírně přehrávat, vytvářet si šance a Štěpánek vstřelil kontaktní branku. Přicházeli i další brankové příležitosti, ale vyrovnat se nepodařilo. V závěrečné části pokračovali žďárští v dobré hře, podpořené výborným výkonem brankáře Vajnera, přečkali jsme i několik přísných vyloučení včetně dvojnásobného oslabení. Po jeho úspěšném ubránění však hosté polevili v koncentraci, což Orlová ihned potrestala dvěma rychlými brankami v polovině závěrečné třetiny a rozhodla utkání ve svůj prospěch. V poslední minutě ještě Plachý upravil výsledek do konečné podoby. Celkově to bylo velmi kvalitní utkání, obě mužstva předváděla dobrý hokej. Podle hodnocení trenéra Bence nebylo našim hráčům moc co vytknout, domácí však dokázali potrestat naše chyby při ztrátě koncentrace a měli více štěstí.