Orlová znamená konečnou

Zveřejněno 14.03.2009 | mk
Orlová SKLH Žďár nad Sázavou
předPO3, sobota 14.3.2009
Orlová - SKLH Žďár nad Sázavou ORL - ZNS
Branky a nahrávky: 1. Haas (Potočný, Prokop), 39. Dušek (Grygar, Vydra), 42. Škatula (Samiec), 45. Haas (Prokop)
Rozhodčí:
Vyloučení: 7:12 Využití: 1:0
Diváci: 550
Střely na branku:
Průběh utkání:4:0
O R L O V Á – (doplněna fotogalerie z utkání) Z rozhodujícího zápasu předkola play off 2.ligy, vyšli lépe hokejisté Orlové. Tímto vítězstvím rozhodli sérii ve svůj prospěch a zaslouženě postupují do čtvrtfinále. Žďárští podali vynikající výkon ve druhém zápase na domácím ledě a také dnes soupeři dlouho vzdorovali, ale závěr zápasu si již domácí s přehledem ohlídali a zaslouženě zvítězili. A tak s poslední sirénou na stadionu v Orlové pro žďárské hokejisty skončila letošní sezóna.

Reportáž

Domácí měli vynikající vstup do utkání, když skóre otevřel Marek Haas již v první minutě. Dalších deset minut byli hosté z rychlé branky zaskočeni a nemohli se vymanit z tlaku skvěle hrajícího domácího družstva. Ve druhé polovině třetiny dokázali žďárští přeci jen klást větší odpor a čas od času ohrozit Šafránkovu branku, ale neúspěšně. A jelikož ani domácí se již nedokázali proti Němcovi v brance a zodpovědně a bojovně hrající obraně prosadit, odcházeli do kabin žďárští s jednobrankovou ztrátou.

Ve druhé třetině Žďár hrál trpělivě odzadu s prvořadým úkolem hlavně neinkasovat a čekat na svoji příležitost, těch se sice pár naskytlo, ale jejich nebezpečnost neměla potřebný důraz. Nepodařilo se však ani vyvarovat inkasované brance. Domácí hráli přesilovou hru 5 na 3, kterou ještě hosté s vypětím všech sil ubránili, ale následnou standardní přesilovku minutu a půl před koncem druhé části hry již využil Jakub Dušek, takže se podruhé odcházelo na přestávku již s dvoubrankovým rozdílem skóre.

Do třetí třetiny nastoupili domácí uklidněni dvoubrankovým náskokem, žďárští více otevřeli hru, ve snaze smazat dvoubrankové manko. Dostat se k vážnému ohrožení soupeřovi branky však bylo stále těžší a těžší. Naopak domácí potrestali chyby pramenící z útočných snah a během pěti minut dvěma brankami z holí Petra Škatuly a Marka Haase definitivně rozhodli o osudu zápasu. Tento náskok pak přinesl na hole domácích Orlů absolutní klid a jistotu a zbytek zápasu odehráli v obrovské pohodě, plně ukázali sílu svého mužstva a nepřipustili již žádné komplikace. Hosté sice chtěli a bojovali avšak tentokrát vůle a bojovnost nestačila na skvěle hrajícího soupeře, který zaslouženě zvítězil a vybojoval si postup. O to více nás může těšit fakt, že tak silného soupeře a jasného favorita, jsme jako poslední tým, který do play off postoupil, alespoň potrápili a vynutili si prodloužení série na tři zápasy.

Přestože byl případný postup považován spíše za něco v rovině senzace nebo malého zázraku, určitě jsme v koutku duše všichni doufali a tak se pochopitelně dostavuje určitý pocit zklamání. Takový je sport a postoupit může jen jeden, dnes to byl náš soupeř, který si zaslouženě vybojoval postup, protože ve dvou ze tří utkání byl lepší. Orlové blahopřejeme a přejeme hodně štěstí do dalších bojů. Žďárští hokejisté však nemusí končit sezónu se svěšenými hlavami, naopak přinesli svým vynikajícím fanouškům v letošní sezóně mnoho parádních zážitků, bez problémů splnili cíl, kterým bylo udržení 2.ligy a čtvrteční vítězný zápas play off proti Orlové byl nádhernou třešničkou na letošním velmi chutném hokejovém dortu a perfektní tečkou za dobrou sezónou.

HOŠI DĚKUJEM !!!

 

Ohlasy po utkání

Petr Česlík (trenér HC Orlová):
Před dnešním zápasem jsme věděli, že už bude Dušan (Šafránek – pozn.redakce), tak jsme šli do zápasu klidnější a s tím, že odvedeme 100% výkon jako celé mužstvo a tak se k tomu i přistoupili. Přišla perfektní první třetina, 1:0. Druhá třetina v podstatě to samé. No a ve třetí třetině to vyústilo dvěma brankami. Byl vidět perfektní přístup všech hráčů, bojovnost, nasazení a myslím si, že po první třetině, kdy jsme si vyříkali pár chyb, které v té hře, kdy jsme ztráceli puky na útočné modré čáře a soupeř z toho měl nebezpečné protiútoky. Ty další dvě třetiny jsme se tomu vyvarovali a podali jsme 100% výkon.
K celkové sérii musím říct, že Žďár podal jako tým vynikající výkon. Bojovný! Do těla! Rychlostní! Opravdu to byl soupeř! Znovu se potvrdilo, že ve druhé lize - v této naší skupině - není…opravdu není slabého soupeře. Protože Žďár hrál podle mého opravdu nad své možnosti!
(převzato z www.hcorlova.cz)

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Dnes musím uznat sílu soupeře, který předvedl perfektní výkon, na který jsme prostě nestačili. Nemám ani nic, co bych zásadně vytkl mužstvu, snad jen opět některé zbytečné fauly. Škoda rychlé inkasované branky, která nás hodně srazila a soupeře naopak uklidnila. Nadstandardní výkon dnes podal i rozhodčí. Poděkuji hráčům za dnešní bojovný výkon a hlavně za celou perfektní sezónu. Chci taky poděkovat za sebe i za hráče skvělým fanouškům u nás ve Žďáře, ale dnes hlavně těm co vážili cestu až sem, snad nebudou moc zklamaní, ale byli perfektní a myslím, že tu nechali dobrý dojem.

Fotogalerie