VEL - ZNS 6:2 - Plameny opět inkasovaly 6 branek a z Velkého Meziříčí se vrátily bez bodu

Zveřejněno 29.11.2023 | Anna Daňsová
HHK Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
19., středa 29.11.2023
HHK Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
HHK Velké Meziříčí: Juda J. (Juda P.) - Vlašín (A), Trnka, Slabý, Lašák, Ambrož (C), Svoboda, Dolníček, Kochánek - Kotrba, Strnad, Burian, Doležal, Vedral, Handl, Kuba, Juda M., Juráň, Broža, Šantora.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) - Adam, Kulhánek, Pleva (C), Ludvík J., Grauer, Půža - Štola, Maštera, Jícha, Wasserbauer (A), Kadleček, Dušek, Polodna, Rohlík, Půhoný (A), Ludvík T.
Branky a nahrávky: 11. Juda M. (Strnad), 21. Doležal (Juda M., Slabý), 34. Handl (Juráň, Křenek), 36. Handl, 51. Kotrba (Trnka, Vedral), 57. Doležal (Strnad, Svoboda) - 16. Wasserbauer (Dušek, Půhoný), 47. Dušek (Jícha, Půhoný). Rozhodčí: Viktor Schenel - Rudolf Tichý, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 546. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.
V 19. kole zavítaly Plameny na led okresního rivala z Velkého Meziříčí. Domácí vstoupili do zápasu daleko aktivněji, a tak přestože to byly Plameny, kdo si zahrál první přesilovou hru, ta se jim vůbec nepovedla a naopak při ní šlo do vedení 1:0 Velké Meziříčí. Plameny odpověděly v 16. minutě, kdy puk za záda domácího golmana dostal Wasserbauer, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Ve druhé třetině se ale prosazovali pouze domácí, kteří třemi góly navýšili skóre už na 4:1. Naši hokejisté sice ve třetí části zásluhou Duška dokázali snížit na 4:2, o tři minuty později ale dostali pátou branku a domácí tak definitivně potvrdili vítězství, které pečetili tři a čtvrt minuty před koncem třetí třetiny gólem na konečných 6:2. Pokračující krizi se tak budou Plameny muset pokusit překonat v sobotu, kdy přivítají Kopřivnici.