Kromě sněhu dnes padaly i góly, více zasněženou branku měl o chloupek David Servis

Zveřejněno 03.01.2019 | Ondřej Krásný
David Servis SKLH Žďár nad Sázavou
29., čtvrtek 3.1.2019
David Servis - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
David Servis: Svoboda – Grauer, Procházka, Dudáček, Prospal, Radoš, Škopek, Kříž L. – Ferebauer, Silný, Krcho – Rolínek, Bárta, Doktor – Šulčík, Kříž, Tejko – Kronus, Bárta, Sumerauer
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Kuželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Tlačil, Kovářů, Prokš – Kunstmüller, Bureš, Kadlec – Krupka, Jícha, Kuřítko – Hasoň, Stehlík, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 12. Šulčík (Bárta), 18. Bárta (Škopek), 40. Šulčík, 44. Ferebauer (Bárta), 52. Škopek (Doktor) – 19. Jícha (Kadlec), 19. Wasserbauer (Hort, Kovářů), 21. Kadlec (Peslar), 36. Koželuh (Kuřítko), 37. Kovářů (Wasserbauer, Bureš), 52. Stehlík (Kunstmüller, Hasoň). Rozhodčí: Šindel – Horažďovský, Sedláček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 30:32 (11:7, 6:13, 13:12). Průběh utkání: 2:0, 2:5, 4:5, 4:6, 5:6.
Č E S K É  B U D Ě J O V I C E — Dnes to byl bohatý den, nejen na padající sníh, ale i na góly. Dnešní utkání se přesýpalo ze strany na stranu, začátek Plamenům vůbec nevyšel. Ještě před koncem druhé třetiny to naopak vypadalo na jednoznačnou výhru, ovšem třetí třetina ukázala, že David Servis byl připravený se o body porvat. Jednobrankový náskok už ale žďárští hokejisté udrželi a na Vysočinu vezou tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Domácí tým proti předpokladům vstoupil do utkání daleko lépe a vytvářel si spoustu šancí, které musel hasit Sláma. Plameny se dostaly do útočného pásma výrazněji až ve čtvrté minutě. David Servis si zahrál i přesilovku, nicméně branky se dočkal paradoxně až po skončení přesilové hry a při vlastním oslabení. Jan Bárta vybojoval kotouč pro Romana Šulčíka, jenž otevřel skóre zápasu - 1:0. V další přesilové hře Českých Budějovic se domácí radovali z druhé branky, když dorážku pohotově poslal za záda hostujícího brankáře Jiří Bárta - 2:0. To byla pro hosty sprcha, ale Plameny se rychle dokázaly otřepat a v závěrečných dvou minutách prvního dějství srovnat. Svobodu prostřelil Lukáš Jícha - 2:1. A o necelých třicet sekund později se trefil po přihrávce Horta i Jan Wasserbauer - 2:2.

Plameny na konec první třetiny navázaly hned při vstupu do té druhé, neboť hned v první minutě využil přihrávky Peslara úspěšně Jakub Kadlec - 2:3. Ve druhé třetině udělaly Plameny rázný krok k vítězství. Krátce po polovině utkání se totiž prosadil Aleš Koželuh - 2:4. O minutu později vše nasvědčovalo tomu, že se v Pouzar Areně odehraje podobný duel jako naposledy a jednoznačně si k vítězství dojdou Žďárští, když pátou branku vstřelil Ondřej Kovářů - 2:4. Jenže sedmnáct sekund před druhou sirénou David Servis vrátil do hry Roman Šulčík - 3:5.

Navíc se David Servis hned na začátku třetí třetiny ještě více přiblížil bodům, protože puk do útočného pásma zavezl Jiří Ferebauer a střelou do horního rohu prostřelil Slámu - 4:5. Ani jeden z celků posléze nevyužil svou dvouminutovou přesilovku. Plameny znovu odskočily o dvě branky devět minut před koncem třetí třetiny, když Svobodu prostřelil Ondřej Stehlík - 4:6. Tento stav ale vydržel pouhých jednadvacet sekund, když znovu snížil na rozdíl jediné branky Petr Škopek - 5:6. Tímto divoká přestřelka dnešního utkání skončila, ačkoliv si Plameny v závěru po trestu Koželuha oslabením zavařily, utkání zvládly dotáhnout do vítězného konce.

 

Ohlasy po utkání


Milan Kupka (trenér David Servis ČB):
„V podstatě my jsme zklamaní z výsledku, protože za dané situace by byl bod velmi dobrý. Určitě jsme si to prohráli od 18. minuty první třetiny do 1. minuty druhé třetiny, protože jsme dostali tři branky a to je trestuhodné, to se nesmí stávat. Pak už to byla taková dotahovaná, kdo z koho a samozřejmě Žďár měl víc ze hry a vyhrál zaslouženě, k tomu není moc víc co dodat."

Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Historie se neptá, máme tři body a to je pro nás důležitý. Samozřejmě spousta poznatků, ale to jsou zápasy, které potřebujeme odehrát, abychom tu hru do play-off zlepšili. Šest gólů dopředu výborný, ale pět inkasovaných je dost, takže chybičky tam byly, ale jsou to věci, které jsou napravitelné a které můžeme vypilovat. Dneska to byl hodně bruslivý zápas, protože to bylo hodně mladé mužstvo a kousalo až do konce. Hra dopředu od nás výborná, a na obraně zapracujeme, nicméně tři body se počítají."