Plameny udržely neporazitelnost a z Českých Budějovic vezou tři body

Zveřejněno 03.10.2018 | Anna Růžičková
David Servis SKLH Žďár nad Sázavou
7., středa 3.10.2018
David Servis - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
David Servis: Klestil (36. Marek) – Kubeš, Macháček, Grauer, Kříž J., Radoš, Škopek, Kříž L., – Schmidmayer, Rolínek, Bárta, Šulčík, Hřebejk, Ferebauer, Kronus, Vak, Šuhaj, Bárta, Sumerauer
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Poizl, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Gregar, Kovářů, Prokš, Čech, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Hasoň, Wasserbauer, Franek, Stehlík, Kališ
Branky a nahrávky: 42. Kronus (Rolínek), 55. Bárta Jiří (Bárta Jan) – 8. Čech (Bureš, Jícha), 21. Čech (Jícha, Bureš), 24. Stehlík (Prokš), 32. Jícha (Bureš), 39. Kovářů (Wasserbauer), 43. Wasserbauer (Prokš, Koželuh), 44. Franek (Hasoň, Lojek), 47. Kunstmüller, 51. Lojek (Peslar, Bureš). Rozhodčí: Horáček - Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 12:9 Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 98. Střely na branku: 23:36 (10:14, 5:10, 8:12). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:9, 2:9.
Č E S K É  B U D Ě J O V I C E - Žďárští hokejisté dnes odehráli utkání na ledě Českých Budějovic. Soupeře se jim podařilo převálcovat hned devíti góly a udrželi tak dosavadní neporazitelnost. Štěpán Čech je po faulu protihráče a následném převozu do nemocnice mimo ohrožení života.

Reportáž

Do utkání vstoupili lépe hostující hráči a ze začátku to byli právě oni, kdo na ledě předváděl aktivnější hru. Jenže první pěknou akci si vytvořily domácí Budějovice. Sumerauer ale v přečíslení nedokázal využít přihrávku před prázdnou bránu. Pak přišla další krásná šance domácích, kdy po Šulčíkově střele mířenou mezi betony puk málem doklouzal za brankovou čáru. Hostující Lojek ale včas odpálil kotouč z brankoviště. Byly to ale Plameny, kdo nakonec otevřel skóre zápasu. V čase 7:41 se Štěpán Čech v přečíslení trefil mezi Klestilovy betony. Žďár tedy odcházel do kabin o něco spokojenější.

Do druhé dvacetiminutovky opět vstoupily aktivněji Plameny. V čase 20:58 se z dorážky podruhé v zápase trefil Štěpán Čech a poslal tak hosty do dvoubrankového vedení. Domácí Tomáš Vak se poté s pukem dostal do samostatného úniku, ale přestřelil. Na konci 22. minuty byl domácí Škopek vyloučen za sekání a Plameny jeho faul v čase 23:08 potrestaly, když se Ondřej Stehlík prosadil z mezikruží střelou mezi betony. Gólová úspěšnost druhé třetiny tím ale pro Žďár neskončila a v čase 31:17 Lukáš Jícha z levého kruhu krásně vymetl horní roh Klestilovy brány. Minutu před koncem třetiny hosté potvrdili převahu gólem na 0:5, když se prosadil Ondřej Kovářů.

Ve 36. minutě se na ledě Českých Budějovic událo drama. Hlavní rozhodčí předčasně ukončil třetinu poté, co byl Štěpán Čech faulován. Žďárský útočník zůstal po zákroku nehybně ležet u mantinelu a lékaři ho ihned převzali do péče. Podle dostupných informací byl chvíli v bezvědomí, ale po krátké chvilce reagoval a následně byl odvezen do českobudějovické nemocnice.

Poslední třetina byla plná gólů. Necelou minutu a půl po vstupu do závěrečné části se domácím podařilo snížit zásluhou Karla Schmidmayera na 1:5. Když ale rozhodčí na začátku 43. minuty poslal na trestnou lavici Tomáše Vaka, podařilo se Plamenům v čase 42:33 využít další přesilovou hru. Jan Wasserbauer svým gólem poslal hosty do vedení 1:6. O minutu později se prosadil Tomáš Franek a v čase 46:57 Luboš Kunstmüller rozvlnil síť českobudějovické brány gólem s pořadovým číslem 8. Perfektně odehraná třetina hostů ale neskončila a v čase 50:17 odskočily Plameny zásluhou Martina Lojka do vedení 1:9. Na konečných 2:9 ještě skóre upravil domácí Jan Bárta. Plameny porazily České Budějovice vysokým poměrem a pokračují v sérii výher s dalšími třemi body do tabulky.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Ten zápas byl poznamenaný tím nešťastným zraněním a všechny myšlenky jsme měli hlavně na Štěpána, aby byl v pořádku. Tím, že při odjezdu komunikoval a vypadal relativně v pořádku, tak jsme se všichni trochu uklidnili a pokračovali jsme v těch výkonech, jako předtím třeba s Táborem. Jak už jsem několikrát říkal, kluci jsou v pohodě, je na nich vidět, že je to baví a užívají si ten hokej. K tomu se dá říct snad jen to, aby nám to dlouho vydrželo. V sobotu se už těšíme na Opavu - nového soupeře a měření sil s východní skupinou a myslím si, že i pro diváky to bude velmi atraktivní zpestření. Ale z toho večera je opravdu to nejdůležitější, že je Štěpán celkem v pořádku a nemá žádné vážné zranení.“

Trenér HC David Servis se k utkání nechtěl vyjadřovat.