Plameny otočily zápas s David Servisem a play-off začnou v sobotu doma!

Zveřejněno 27.02.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou David Servis
42., středa 27.2.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - David Servis ZNS - DCB
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma — Kolda, Koželuh, Váňa, Lojek, Pleva, Hort, Peslar — Kovářů, Prokš, Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Panna, Wasserbauer
David Servis: Marek — Kubeš, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž — Rolínek, Bárta, Šulčík, Ferebauer, Tejko, Summerauer, Vak
Branky a nahrávky: 36. Panna (Krupka, Lojek), 48. Wasserbauer (Hort), 53. Stehlík (Panna, Kuřítko), 59. Kuřítko – 9. Vak (Kříž L.), 33. Vak. Rozhodčí: Held – Urubčík, Kleprlík. Vyloučení: 4:5, navíc Radoš 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Ž Ď Á R  N A D& S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté nezačali vůbec dobře, ještě ve druhé třetině prohrávali 0:2 a ani výkon Plamenů se nepřibližoval k ideálu. Výsledek ale napravila třetí třetina, daleko lepší výkon domácích hokejistů a obrat! Tříbodové vítězství znamená, že Plameny zahájí play-off na domácí půdě. Soupeřem jim bude Valašské Meziříčí.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Plameny šly do utkání s tím, že potřebují vyhrát za tři body, ovšem byl to David Servis, kdo ovládl první třetinu a to nejen výsledkově, ale i herně. Domácí se hodně trápili a místy se z tribun ozýval i pískot. David Servis využil hned první přesilovou hru, když se od modré čáry trefil Tomáš Vak - 0:1. Ve zbytku třetiny se žďárští hokejisté vůbec nedostali na dostřel Marka, naopak Sláma musel domácí výrazně podržet. Nejblíže brance byly Plameny po nahození Lojka od modré čáry, když trefil tyčku.

Druhá třetina pokračovala z domácí strany velice slabě. Hned po dvaceti sekundách byl vyloučen Pleva a hosté nastřelili tyčku, hned poté dorážel do prázdné branky Ferebauer, ale naštěstí pro domácí přestřelil. Plameny pak měly k dispozici přesilovou hru, ale tak trochu symbolizovala dnešní utkání. Nejprve na modré čáře nepřesně rozehráli obránci, čímž vznikl brejk. Ten ještě brankou neskončil, ale pak ukázkově mezi kruhy namazal Lojek Tomáši Vakovi a ten překonal Slámu - 0:2. Plameny pak přece jen dokázaly snížit, když střelu Krupky tečoval za záda Marka Ondřej Panna - 1:2.

Až ve třetí třetině začali žďárští hokejisté hosty mačkat ve vlastním pásmu a vytvářet si šance. A Markovi znovu pomáhala tyčka, kterou z mezikruží nastřelil Pleva. Utkání srovnal posléze Jan Wasserbauer, jenž využil toho, že Marek už ležel a z pravé strany ho přehodil - 2:2. Ani čtvrtá přesilová hra Plamenů nebyl využita, nicméně na stranu Žďáru otočil utkání vteřinu po návratu Radoše Ondřej Stehlík, jenž vyjel z rohu poslal puk pod beton Marka - 3:2. Stehlík se krátce na to dostal do šance po přihrávce Kuřítka, ale Marek ho vychytal. Domácí nakonec v závěru uklidnil Martin Kuřítko, jenž trefil odkrytou branku při powerplay přes celé hřiště.

Plameny tak začnou v sobotu play-off na domácí půdě s Valašským Meziříčím.

 

Ohlasy po utkání



Michal Konečný (asistent trenéra):
„Prvních pár minut jsme měli šance, ale pak to přišlo tak nějak, že gól dáme, ale nehráli jsme jak jsme měli. Hostům narostla křídla, po druhém góle byla ta nervozita větší a klukům odskakovali puky od hokejek. Možná z přemíry snahy to bylo takové kostrbaté, ale začínáme doma play-off a to byl náš cíl."

Fotogalerie