Plameny znovu předvedly obrat a potvrdily první místo

Zveřejněno 10.11.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou David Servis
16., sobota 10.11.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - David Servis ZNS - DCB
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Peslar, Kališ – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Franek, Stehlík, Wasserbauer
David Servis: Klestil – Michal, Kubeš, Procházka, Grauer, Radoš, Kříž – Rolínek, Šulčík, Hřebejk, Ferebauer, Vak, Kronus, Bárta, Sumerauer
Branky a nahrávky: 7. Kolda (Pleva), 33. Půža (Franek, Stehlík), 36. Stehlík (Bureš), 38. Jícha (Bureš), 45. Franek (Prokš, Kališ), 59. Kunstmüller (Wasserbauer) – 2. Rolínek, 25. Hřebejk (Procházka, Sumerauer), 26. Rolínek (Michal, Bárta). Rozhodčí: Pokorný – Urubčík, Kleprlík. Vyloučení: 7:9 + Ferebauer 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 710. Střely na branku: 36:31 (15:7, 9:13, 12:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Sobotní večer nezačal nikterak příznivě, protože se David Servis dostal do rychlého vedení a přes to, že se Plamenům podařilo srovnat, další průběh šestnáctého kola druhé hokejové ligy měl zajímavý průběh. Stejně jako minulý týden na ledě Orlové museli k zisku bodům žďárští hokejisté projít trnitou cestu a dvoubrankovou ztrátu otočit. To se povedlo a Plameny tak potvrdily první místo, navíc náskok na čele tabulky navýšily o pět bodů.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Vstup do utkání domácím nevyšel, ačkoliv byl při vší úctě velice kontroverzní. Po jasném faulu na Koželuha byl nucen Sláma opustit branku a odehrát puk za kruhy zpět do hry, čehož využil Štěpán Hřebejk a od modré čáry trefil odkrytou branku. Utkání nabídlo spoustu sporných situací a bylo hned od prvních minut vyhrocené. Dohromady se rozdalo během první třetiny osm dvouminutových trestů. Plameny se tak těžko dostávaly do hry, neboť se neustále přerušovalo a vylučovalo. Velkou šanci měl v oslabení Luboš Kunstmüller, jenž ale v samostatném nájezdu proti Klestilovi neuspěl. Nakonec se v jedné z přesilových her žďárští hokejisté radovali z vyrovnání, když Martin Pleva předal kotouč na modré čáře Josefu Koldovi a ten propálil hostujícího brankáře - 1:1.

Druhá třetina byla hodně divoká a znovu se objevilo spoustu sporných momentů. David Servis rozkouskované hry dokázal využít, naopak Plamenům toto vůbec nesedělo. V pětadvacáté minutě totiž před Slámou šikovně tečoval kotouč Štěpán Hřebejk - 1:2. Pro domácí bylo ještě hůř o minutu později, neboť důrazný před brankovištěm byl Radek Rolínek a dorážku umístil za záda Slámy - 1:3. Sníženo mohlo být hned z dalšího útoku domácích, ale Kuřítko nastřelil jen tyč Klestilovy branky. Žďárští hokejisté se ale dočkali v přesilové hře, když od modré čáry krásně vymetl šibenici Václav Půža - 2:3. Dvoubrankové vedení mohl českobudějovickým hokejistům zpět vystřelit Kronus, ale v samostatném nájezdu ho perfektně vychytal Sláma. To byla podporná půda pro následující minuty, kdy se kotouče za obranou zmocnil Ondřej Stehlík a svižnou střelou mezi betony prostřelil hostujícího brankáře - 3:3. Ještě než se šlo do kabin Plameny dokázaly nepříznivý stav otočit. Přesilovou hru využil chytrou střelou Lukáš Jícha, jenž prvně naznačil přihrávku a pak z pravého kruhu ránou po ledě zasunul kotouč do sítě - 4:3.

Ve třetím dějství byl na tahu David Servis, ale srovnat se mu nepodařilo, protože veškeré střelecké pokusy pokryl Sláma. Navíc klid na hokejky Plamenů vystřelil Tomáš Franek, jenž z první nekompromisně proměnil skvělou přihrávku Marka Prokše - 5:3. Závěr utkání byl znovu plný vyloučení a velkou šanci měl David Servis snížit v přesilové hře, kdy si vytvořil velký tlak, ovšem Sláma znovu domácí podržel. Ještě před poslední sirénou zakončil dnešní utkání krásnou akcí Luboš Kunstmüller - 6:3.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Jsme spokojeni se ziskem tří bodů, protože to bylo velice těžké utkání. Do jisté míry jsme si to vlastní nedůsledností v obranné činnosti pokazili sami. Mančaft ukázal charakter, když otočil z 1:3 na konečných 6:3 je velice pozitivní. Samozřejmě víme, že se nám Brodu povedlo odskočit o další tři body."

Fotogalerie