V Jindřichově Hradci i podruhé neúspěšně

Zveřejněno 28.10.2009 | mk, Jan Wirkner
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
27., středa 28.10.2009
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Kubeš - Bílek, Fiedler, Zhukov, Novák, Ištvánik, Chmel, Maryška, Šulčík, Dvořák, Kašpárek, Kupec, Skokan, Bula, Procházka, Tupý, Toporin, Mikš, Strnad
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Lupač, Smejkal, Pleva, Fibikar, Koželuh, Doležal - Plachý, Bukáček, Mühlfait, Vránek, Dobiáš, Kaut, Sobotka M., Kunstmüller, Sobotka R., Havelka, Vítek
Branky a nahrávky: 1. Mikš (Skokan), 27. Skokan (Ištvánik), 31. Dvořák (Kupec, Procházka), 32. Zhukov (Bílek), 49. Tupý (Skokan), 11. Vránek (Plachý, Bukáček), 26. Kunstmüller (Koželuh), 60. Dobiáš (Havelka)
Rozhodčí: Mertl - Hák, Zíka
Vyloučení: 3:11 navíc Pleva (ZNS) 10 min. OT Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 388
Střely na branku: 45:32
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C - Předehrávané 27.kolo 2.ligy, dnes zavedlo žďárské hokejisty letos již podruhé do jihočeského Jindřichova Hradce. Zde měli diváci možnost vidět pohledný a rychlý hokej, okořeněný osmi brankami. Ta první padla do žďárské sítě již po čtrnácti sekundách, hosté však ještě během úvodní dvacetiminutovky stihli vyrovnat. O vítězství domácího celku pak rozhodla prostřední část hry, ve které sice nejprve žďárští šli do vedení a vytvořili si dokonce další brankové příležitosti k pojištění svého vedení. Pak však hosté nabídli soupeři několik individuálních chyb, ten je nekompromisně trestal a během pěti minut otočil skóre na 4:2. V závěrečné třetině již padlo jen po jedné brance na obou stranách a Vajgar tak své vedení udržel a připsal si plný bodový zisk.

Reportáž

Vajgar vyhrál úvodní buly zápasu, Tomáš Tupý nahodil do útočné třetiny, u mantinelu vybojoval puk Aleš Skokan, předal jej mezi kruhy Davidu Mikšovi a po 14 vteřinách hry vedl Vajgar 1:0. Žďár se po inkasovaném gólu usadil před Kubešem. Domácí se vymanili po minutě hry a Zhukova vzápětí fauloval Kunstmüller. Hosté se ubránili i přes další dvě minuty za vyhození kotouče. V úvodu 9. minuty o sobě dali vědět hosté, když se po teči natahoval David Vítek. O tři minuty později se však hosté dočkali. Obrana domácích nepokryla žďárského kapitána Plachého, který tváří v tvář nechal vyniknout Kubeše, který zasáhl vymrštěným betonem. Z druhé vlny však před branku vlétl Jakub Vránek a pohodlně srovnal na 1:1. Ve 14. minutě vyslal Procházka do brejku Davida Kupce, ale tomu blafák po ledě nevyšel. V úvodu 16. minuty Kunstmüller o kousek minul hradeckou svatyni. Závěr třetiny se nesl v aktivitě hostujícího celku, Vajgar měl několikrát problém puk vyhodit z obranné třetiny.

Úvodní minuty prostřední třetiny přinesly lehké oťukávání obou brankářů. Ve 25. minutě fauloval vajgarský Chmel a hosté šli do vedení. Od modré vypálil Aleš Koželuh a Luboš Kunstmüller doklepl puk do branky domácích – 1:2. Hosté po vedoucí brance přidali na tempu a vyslali na Kubeše několik nebezpečných projektilů. Asi nejblíže byli hosté ke gólu po ráně švihem z hole Miroslava Bukáčka. Na sklonku 27. minuty našel Martin Ištvánik přesně hůl Aleše Skokana na útočné modré a pro hradeckého kanonýra nebyl problém vyrovnat – 2:2. O minutu později trefil Pavel Zhukov tyčku, ale do vedení šel Vajgar v úvodu 31. minuty. Domácí druhý útok předvedl učebnicový brejk dvou na jednoho, David Kupec našel přesným pasem Marka Dvořáka – 3:2. Uběhlo dalších 49 vteřin a bylo to 4:2. Pavel Zhukov přešel útočnou modrou a držel se hesla, které praví, že když nevíš, co s pukem, vystřel. Kotouč zapadl do horního rohu Vajnerovy klece. Žďárští mohli snížit v polovině 33. minuty, ale agilní Kunstmüller Kubeše v tutové šanci nepřekonal. O dvě minuty později se před Vajnera proháčkoval David Kupec, ale trefil jen tyčku jeho branky. Ve 36. minutě se před bránou Žďáru zčista jasna zjevil Toporin, ale byl překvapen svou šancí a střela se mu vůbec nepovedla.

Po půlminutě třetího dějství dobře zasáhl Tomáš Tupý, který nepustil kotouč ke zcela volnému forvardovi soupeře. O minutu později vytvořil Skokan tutovku Mikšovi, ale Vratislav Vajner dokázal, proč je ve Žďáře jasnou jedničkou. Ve 43. minutě vyfasovaly oba týmy po dvou minutách a hra čtyř proti čtyřem domácím svědčila. Hosté se stáhli a odolávali atakům domácích hokejistů. David Kupec měl dvě obrovské šance. Poté Vajgar promrhal klasickou početní výhodu pěti proti čtyřem. Avšak tu další, po faulu hostujícího brankáře Vajnera, Vajgar využil. Aleš Skokan nabil na modrou Tomáši Tupému a ten dělovkou prostřelil vše, co stálo v cestě pátému gólu Vajgaru. V 52. minutě domácí zahodili přečíslení dvou na jednoho, když Adam Kašpárek žďárského brankáře nepřekonal. Na konci této minuty fauloval Toporina v sólo nájezdu Tomáš Doležal a hlavní arbitr Mertl nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel David Kupec, ale ani tentokrát mu gól nebyl přán. Na konci 55. minuty odpískali čároví sudí hostům hru v šesti. Dlouho se hostující střídačka rozhodovala, koho za katr vyšle. Sudí přidali hostům další dvě minuty, ale ani to obsazení trestné lavice neurychlilo. Domácí tuto přesilovku nevyužili a deset vteřin před poslední sirénou domácí obrana neuhlídala hostující dvojici Pavel Havelka, Ugo Dobiáš, kdy druhý jmenovaný upravil na konečných 5:3 z pohledu domácích, kteří po čtyřech utkáních bez prohry poskočili na třetí místo tabulky, čimž si vyměnili pozici se Žďárem, jenž klesl na šestou příčku velmi vyrovnané druholigové tabulky skupiny střed.

Žďárští teď díky sérii tří zápasů na domácím ledě dostanou příležitost k návratu na horní příčky tabulky, jak se s nabídnutou šancí vypořádají, mohou fanoušci sledovat již tuto neděli, kdy na žďárské Bouchalky zavítají Sršni z Kutné Hory.