HAV - ZNS 6:3 - Plameny statečně vzdorovaly, na Havířov ale nakonec nestačily

Zveřejněno 07.10.2023 | Anna Daňsová, foto: Michal Polák
AZ Havířov SKLH Žďár nad Sázavou
5., sobota 7.10.2023
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou HAV - ZNS
AZ Havířov: Sachr (Šindelka) - Ficek, Kunc, Valenta, Havlík, Ščurek, Vosátko, Ševčík - Pawliczek, Kratochvil, Spratek, Tvrdý, Pavlík, Mrva, Křivohlávek, Ćmiel, Apolenář, Haas, Franek, Klimša.
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Vít) - Adam, Kukla, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Paleček, Dušek, Chlubna, Čejka, Ludvík T., Maštera, Gregar, Polodna.
Branky a nahrávky: 10. Pawliczek (Ćmiel), 30. Klimša (Havlík, Křivohlávek), 32. Franek (Ševčík, Havlík), 40. Klimša (Ševčík, Havlík), 45. Franek (Kunc, Křivohlávek), 48. Křivohlávek (Spratek, Klimša) - 5. Maštera (Dušek, Kukla), 19. Kadleček (Čejka, Grauer), 31. Jícha (Polodna). Rozhodčí: Filip Čech - Martin Konvička, Filip Návrat. Vyloučení: 9:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 824. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3.
V pátém kole sehrály Plameny utkání v dalekém Havířově, který prozatím neztratil ani bod. Žďárští hokejisté vstoupili do zápasu velmi dobře a hned v 5. minutě vstřelili první branku, domácím ale netrvalo dlouho odpovědět a srovnat na 1:1. Plameny se pak ještě dvakrát dostaly do vedení, AZet ale pokaždé vyrovnal a nakonec také otočil vývoj zápasu na svoji stranu. I přes velmi dobrý výkon Plamenů tak nakonec domácí potvrdili roli velkého favorita a všechny tři body zůstávají v Havířově, který nadále drží stoprocentní úspěšnost. Další šanci na zisk bodů budou mít svěřenci Milana Řehoře již ve středu, kdy je čeká utkání na ledě Techniky Brno.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes jsme od začátku hráli dobře, minimálně první a druhá třetina byly z naší strany parádně odehrané, hráli jsme to, co jsme chtěli, hráli jsme jednoduše, dobře jsme bránili, čekali jsme na chyby soupeře a vše jsme dodržovali. Bohužel zápas se zlomil na konci druhé třetiny, kde jsme udělali chybu, špatně jsme vystřídali a soupeř šel do rychlého protiútoku. Bylo to takové sporné, možná to byl ofsajd, možná ne, těžko se k tomu teď už vracet. Potom se nějak naše hra tím rozpadla, soupeř toho využil a přidal další góly. Ale ty dvě třetiny z naší strany byly super, zodpovědný, týmový výkon, všichni dělali to, co mají, hráli jednoduše. Ve třetí třetině už soupeř využil svoje kvality. Musím vyzdvihnout i výborný výkon našeho golmana, dlouho nás držel ve hře, měl skvělé zákroky.