ZNS - HAV 1:4 - Plameny dlouho statečně vzdorovaly, favorita nakonec ale nepřekvapily

Zveřejněno 18.11.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou AZ Havířov
16., sobota 18.11.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov ZNS - HAV
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Sláma) - Pleva (C), Kukla, Ludvík J., Kubíček, Grauer, Půža - Maštera, Kulhánek, Jícha, Wasserbauer (A), Dušek, Polodna, Půhoný (A), Ludvík T., Gregar, Štola, Rohlík.
AZ Havířov: Šindelka (Halouzka) - Valenta (A), Ficek, Havlík, Ščurek, Vosátko, Ševčík - Apolenář, Bednář, Čmiel, Kratochvil, Spratek, Pavlík, Křivohlávek, Middleton, Mrva (A), Franek, Klimša (C).
Branky a nahrávky: 38. Půhoný (Wasserbauer) - 37. Mrva, 40. Spratek (Vosátko), 44. Klimša (Křivohlávek, Franek), 59. Spratek (Ševčík, Šindelka). Rozhodčí: František Held - Jan Gregar, Dominik Kalina. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 744. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
V 16. kole přivítaly Plameny na Bouchalkách lídra soutěže Havířov. Od prvních minut zápasu byl vidět rychlý a aktivní hokej, oba celky si vytvořily několik šancí. AZet první třetinu byl aktivnější, Plameny mu ale zodpovědným výkonem nedovolily dát branku a samy se díky několika brejkům dostaly do šancí, nejblíže ke gólu měl Dušek, jenž nastřelil tyčku. Ve druhé části si domácí opět vytvořili větší šance, bohužel první se radoval Havířov, když ve vlastním oslabení využil chybu domácích Jakub Mrva a mezi betony překonal Malečka. Plameny sice dokázaly využít dvojnásobnou přesilovou hru a velmi brzy srovnat na 1:1, o necelé dvě minuty později se ale hosté opět dostali do vedení. Třetí třetina přinesla emotivnější hokej, hostující celek bohužel předvedl svoje kvality a dokázal přidat třetí gól, při risku bez brankáře pak navíc AZet potvrdil vítězství gólem do prázdné branky. Plameny tak přidávají třetí prohru v řadě. Sérii proher se budou moct pokusit zlomit ve středu, kdy na Bouchalky přijede Technika Brno.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes škoda inkasovaného gólu v naší přesilovce, ale je to hokej, je to hra chyb, stane se. I přesto jsme hráli dobrý hokej. Ve druhé třetině jsme dostali gól do šaten z jasného ofsajdu, je to bohužel vidět na videu. Chápu, že rozhodčí na to mají vteřinu, nemají možnost se podívat na video, ale je to za mě na škodu. Pak navíc likvidační faul na 5 + do konce utkání, co k tomu říct... My jsme dnes podle mě podali parádní výkon, já bych chtěl mančaftu poděkovat za dnešní předvedenou hru. Proti takovému týmu, který je prvoligový a profesionální, se určitě nemáme za co stydět.

Fotogalerie