ZNS - HAV 4:11 - Plameny předvedly bojovný výkon, soupeř ale potvrdil své kvality a zaslouženě bere tři body

Zveřejněno 06.01.2024 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou AZ Havířov
27., sobota 6.1.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov ZNS - HAV
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Sejpal) - Adam, Grauer, Kulhánek, Pleva (C), Ludvík J., Půža - Jícha, Wasserbauer (A), Kadleček, Dušek, Chlubna, Rohlík, Půhoný (A), Ludvík T., Maštera, Štola, Čejka.
AZ Havířov: Šimonů (Halouzka) - Kunc, Ficek, Valenta (A), Havlík, Ščurek, Vosátko, Ševčík - Pawliczek, Kratochvil, Spratek, Tvrdý, Pavlík, Apolenář, Křivohlávek, Karafiát, Ćmiel, Bednář, Haas (C), Franek, Klimša (A).
Branky a nahrávky: 12. Pleva (Kadleček, Rohlík), 15. Půhoný (Kulhánek, Dušek), 33. Dušek (Půhoný, Kulhánek), 55. Wasserbauer (Půhoný, Dušek) - 5. Valenta (Franek), 7. Pavlík (Ćmiel, Apolenář), 20. Franek (Valenta, Spratek), 36. Bednář (Ficek, Franek), 36. Ševčík (Křivohlávek, Karafiát), 39. Franek (Bednář, Klimša), 45. Franek (Haas, Bednář), 49. Franek (Bednář, Klimša), 51. Klimša (Spratek, Kunc), 52. Karafiát (Valenta, Kratochvil), 53. Havlík (Ćmiel, Ščurek). Rozhodčí: Jan Grygera - Jakub Kučera, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:11, 4:11.
Ve 27. kole přivítaly Plameny na Bouchalkách suveréna soutěže Havířov, s nímž od začátku zápasu hrály velmi rychlý hokej. Havířovu se rychle povedlo dostat do vedení 0:2, domácí se ale postupně dostali do zápasu a vyrovnali skóre. AZet odskočil zpět do jednobrankového vedení gólem z poslední vteřiny první části, přesto Plameny do druhé třetiny vstoupily daleko lépe a byly favoritu utkání více než vyrovnaným soupeřem, což nakonec vedlo k vyrovnání na 3:3. Bohužel se nepodařilo využít několik přesilových her včetně téměř dvou minut přesilovky 5 na 3, a tak opět udeřili hosté, kteří třemi rychlými góly odskočili do vedení 3:6 a už jej pak nepustili. Ve třetí třetině pak potvrdili své kvality a vysoké skóre už domácí pouze korigovali na konečných 4:11. Tři body tak zaslouženě bere AZet. Další utkání čeká Plameny ve středu na ledě Techniky Brno.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Vstup do zápasu nám úplně nevyšel, ale pak jsme se do toho dostali. Myslím si, že jsme pak byli i celou druhou třetinu víc než vyrovnaným soupeřem, dostali jsme se jim pod kůži, hráli jsme tvrdě, byla tam obětavost a srdíčko. A pak jdeme do třetí třetiny s tím, že v tom budeme pokračovat, a po jedné individuální chybě se nám vše rozpadne. To není první zápas, co se nám toto stalo. My jsme tu s Havířovem, který má výborný mančaft, mohli hrát vyrovnanou partii, byť bychom třeba prohráli 3:6, ale dostaneme tu 11 gólů a to je prostě strašná škoda. Samozřejmě tým, jaký má Havířov, naše chyby zejména v té třetí třetině dokáže potrestat.

Fotogalerie