HOD - ZNS 4:6 - Divokou přestřelku zvládly lépe Plameny

Zveřejněno 20.10.2021 | Redakce
Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
9., středa 20.10.2021
Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Hodonín: Micka (Martinčík) - Hohl, Krejčí, Gabrhelík, Hefka, Dřímal To., Miklík, Sedláček, Mikulík - Romančík, Giatsintov, Balán, Rozsahegyi, Janeček, Podlaha, Janás, Dřímal Ta., Dobša, Matula, Komínek, Marek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Půža, Macek, Pleva, Čermák J., Jícha, Váňa - Bureš, Wasserbauer, Kovářů - Čermák D., Adam, Štěpánek - Štola, Prokš, Gregar
Branky a nahrávky: 1. Balán (Miklík), 11. Balán (Hohl), 46. Matula (Komínek, Balán), 49. Komínek (Balán, Miklík) - 3. Štola (Jícha, Gregar), 3. Macek (Wasserbauer), 24. Wasserbauer (Štěpánek, Pleva), 51. Jícha (Wasserbauer), 57. Pleva (Gregar), 60. Bureš. Rozhodčí: Grygera - Matoušek - Hübl. Vyloučení: 1:5 + Váňa 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 445. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:6.
V 9. kole druhé ligy skupiny východ zajížděly Plameny na led posledního Hodonína. Od prvního vhazování se hrál útočný hokej plný chyb v obranné fázi obou mužstev, a také díky tomu se hned v první minutě dostali domácí do vedení díky Balánovi. Svěřenci Martina Sobotky sice dokázali otočit skóre díky mladíčkům Štolovi a Mackovi, ale byl to opět Balán, který vyrovnal do konce první třetiny stav utkání. Ve druhé třetině se dokázali prosadit pouze naši hokejisté, a tak šli do závěrečné fáze utkání s jednobrankovým náskokem. Třetí třetina opět nabídla divočinu, která ale nakonec skončila důležitým vítězstvím Plamenů, kteří si tak do tabulky připisují velice cenné tři body! V dalším utkání přivítají Plameny na svém ledě Opavu.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Zápas měl hodně divoký začátek a podobně divoký konec. Začali jsme špatně, kdy jsme hned zkraje zápasu inkasovali. Během chvíle jsme skóre otočili, ale okamžitě pro změnu vyrovnal Hodonín. O přestávce jsme si řekli, že takhle divoký zápas nemůžeme hrát. Z tohoto pohledu se nám druhá třetina povedla, vyhráli jsme ji díky jedinému vstřelenému gólu. Třetí třetinu jsme ale opět zahájili špatně, zase jsme zbytečně inkasovali a bylo vyrovnáno. V divokém závěru jsme necelé dvě minuty před koncem vedli 5:4 a domácí šli do čtyřech. Místo toho, abychom utkání v klidu dovedli k výhře, jsme vyrobili dva fauly a domácí hráli při odvolaném gólmanovi přesilovku pět na tři. Naštěstí jsme do prázdné branky dokázali definitivně rozhodnout. Vyrovnat Hodonín, byli bychom za úplné hlupáky. Je to výhra s výstrahou, musíme si to rozebrat, ale zase nemá cenu se v tom nějak více babrat. Hodonín nebyl lehkým soupeřem, byť to podle jejich postavení v tabulce nevypadá. Tady se ale hraje pokaždé velice těžce. Doufám, že naše výhra byla pro fanoušky tou nejlepší pozvánkou na zápas s Opavou.