ZNS - HOD 5:3 - Po bojovném výkonu si Plameny připisují první tři body

Zveřejněno 22.09.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
2., středa 22.9.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Čermák, Pleva, Vašíček, Váňa, Půža, Macek – Gregar, Čermák, Bureš, Wasserbauer, Prokš, Štěpánek, Malenovský, Doležal, Prokopec, Štola.
Hodonín: Kubáň (Martinčík) – Miklík, Sedláček, Hohl, Fišera, Hefka, Gabrhelík – Lekeš, Romančík, Komínek, Podlaha, Růžička, Janeček, Dobša, Balán, Pospíšil, Marek, Rozsahegyi, Janás.
Branky a nahrávky: 1. Prokš (Čermák, Pleva), 12. Malenovský (Štola), 24. Gregar (Wasserbauer), 25. Gregar (Wasserbauer, Bureš), 38. Čermák (Štěpánek) – 15. Růžička (Dobša), 15. Komínek (Romančík), 35. Romančík (Komínek, Miklík). Rozhodčí: Čuňočka – Nechvátal, Roupec. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 450. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Ve druhém kole 2. ligy skupiny Východ přivítaly Plameny na svém ledě Drtiče. Naši hokejisté měli skvělý vstup do utkání a po 12. minutách vedli již o dvě branky, jenomže Drtiči ještě do konce třetiny, dvěma góly během jedné minuty, dokázali skóre srovnat. Ve druhé části utkání byly Plameny většinu času lepší a získaly v ní rozhodující náskok, který dokázali udržet až do závěrečného hvizdu. Velkou měrou se na prvním vítězství v sezoně podílel brankář Jan Čáp, který předvedl několik parádních zákroků, a zapomenout nesmíme ani na mladou třetí formaci, která se dokonce prosadila i gólově! V dalším utkání vyzvou Plameny v sobotu na opavském zimním stadionu místní Slezan.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Se třemi body samozřejmě panuje velká spokojenost, protože sestavu jsme doslova látali, jak to jen šlo. Dokonce jsme museli do útoku postavit jednoho obránce, protože jsme měli k dispozici pouze osm útočníků. Měli jsme dobrý vstup do utkání, brzy jsme vedli 2:0. Pak ovšem přišla půlminutovka, kdy jsme Hodonín nechali vyrovnat. Klíčové pro další vývoj bylo to, že jsme udrželi nerozhodný stav do konce první třetiny, to byly zlomové okamžiky zápasu. Kluci se nepoložili a v prostřední části jsme hostům ve skóre znovu odskočili. Pak už jsme si to pohlídali a nepouštěli se do žádných harakiri. Ve druhé třetině nás několikrát fantasticky podržel gólman Honza Čáp. Jen díky jeho zákrokům se soupeř nedostal k vyrovnání, byly to opravdu jeho důležité zákroky při sólových nájezdech hráčů Hodonína.

Tibor Janás (SHK Drtiči Hodonín): Bohužel zápas ve Žďáru jsme nezvládli. Na našem výkonu byl znát delší zápasový výpadek. O utkáni rozhodly naše špatné vstupy do první a druhé třetiny. Soupeř nám vždycky odskočil o dvě branky. Poprvé jsme to ještě stačili srovnat na 2:2, podruhé za stavu 4:3 nás srazil gól na 5:3 z metrového ofsajdu. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. I tak si vytvořili spoustu brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetinu si domácí již pohlídali. Dnes jsme si nezasloužili brát body a jedeme domů s prázdnou.

Fotogalerie