Překvapení v Brně: favorizovanou Techniku načal rychlý gól Dítěte

Zveřejněno 28.12.2011 | jb
Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
31., středa 28.12.2011
Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Technika Brno: Novák - Habrovec, Vozdecký, Žalud, Klimeš, Zapletal, Jelínek - Česnek, Bělohlávek, Rajnoha, Brzobohatý, Benýšek, Odehnal, Jurča, Matouš, Gabriška, Šedý.
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart - Koželuh, Šír, Pleva, Jícha, Smejkal, Krejnus - Vítek, Štěpánek, Dítě - Kunstmüller, M. Sobotka, Ježek - Kočan, Man, Kotlík - Bukáček, Šimon.
Branky a nahrávky: 37. Klimeš (Brzobohatý, Rajnoha) - 1. Dítě (Štěpánek), 23. Štěpánek (Dítě). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.
B R N O - Superrychlý gól Jiřího Dítěte pomohl Plamenům ke třem bodům z Brna. Plameny v sduelu dvou trápících se týmů vyhrály na ledě Techniky 2:1 i díky gólu žďárského útočníka, který se trefil už v jedenácté vteřině zápasu. Vítězný gól ale zaznamenal Petr Štěpánek, jehož gól ve 23. minutě znamenal vedení 2:0. Domácí sice ještě před koncem druhé třetiny snížili na rozdíl jediného gólu, ale žďárský gólman Tomáš Linhart už do konce zápasu za svá záda žádnou střelu nepustil. Žďárští vyhráli na ledě soupeře poprvé od 30. října, kdy naplno bodovali v Trutnově.

Ilustrační foto: Veronika Marková

AKTUALIZOVÁNO

Reportáž

Duel dvou týmů, které se v prosinci nepotkaly zrovna s oslnivou formou, začali skvěle hosté. Zbrusu nová Štěpánkova formace využila hned první šanci zápasu a Jiří Dítě překonal už po jedenácti vteřinách brněnského gólmana Nováka, když se zjevil úplně volný za domácími obránci – 0:1.

Hráči Techniky se několik minut hledali a do tempa jim pak pomohlo vyloučení Smejkala, největší šanci měl před poodkrytou brankou Gabriška. Domácí gólem nepotrestali ani Kotlíkovo vyloučení, naopak ve 14. minutě mohl na 2:0 zvýšit Kočan, ale jeho pokus ve žďárské přesilovce těsně minul horní tyčku Novákovy branky. Největší šanci první třetiny pak měl Kunstmüller, po jehož střele za Novákem zazvonila tyčka.

I druhou třetinu začaly lépe žďárské Plameny. Petr Štěpánek, který letos sbírá starty v dresu havlíčkobrodských Rebelů a za Plameny nastoupil v sezóně vůbec poprvé, nejvíc vytěžil z velkého závaru před Novákem a ve 23. minutě díky důrazné práci před brankou dostal puk do branky i přes klubko hráčů před sebou.

Dvoubranková ztráta domácí borce vybudila natolik, že začali čím dál víc ohrožovat Linharta, který tentokrát dostal přednost před Slámou. Nejvíc dusno bylo před jeho brankou při vyloučení Kočana, ale gólman svoje spoluhráče podržel. Přesto ještě ve druhé třetině inkasoval. Ve 36. minutě se za katrem ocitl Štěpánek a nejproduktivnější obránce Techniky Tomáš Klimeš střelou z mezikruží trefil horní růžek – 1:2.

Šanci na srovnání měl kanonýr Rajnoha, který projel až k bráně, ale i když si položil Linharta, puk do branky nedostal a svoje dvanáctigólové konto nerozmnožil.

Ve třetí třetině nejdřív Linhart zlikvidoval šanci volného Jurči, pak Plameny přežily další oslabení. V 55. minutě mohl definitivně rozhodnout muž zápasu Štěpánek, ale když se prosmýkl mezi beky a ujížděl sám na Nováka, gólman si s jeho pokusem poradil. Technice k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře, k níž domácí kouč Kaňkovský sáhl v poslední minutě.

Kuchyňův tým se tak po bezmála dvou měsících dočkal výhry na soupeřově ledě a drží sedmé místo s dvoubodovým náskokem na devátou Břeclav, se kterou se utkají příští středu. K utkání v Brně nenastoupil zraněný kapitán Plachý a nemocný Střecha, jen mezi náhradníky seděl Bukáček.

 

Ohlasy po utkání

Vlastimil Odehnal (sportovní manažer VSK Technika Brno):

První třetina byla z naší strany nepovedená, dostali jsme velmi rychle gól, což nás trochu srazilo. Pak se nasazení zlepšilo, ale bohužel se nám nepodařilo dát víc branek. Ty poslední čtyři zápasy se odvíjí pořád od toho samého. Sami se dostáváme do problémů, chybí pokora. Pokud se máme vrátit k dobrým výsledkům, musíme hrát z gruntu zodpovědný hokej.

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Hráči v dnešním utkání odvedli maximum. Byl to z jejich strany velmi bojovný výkon a za sebe říkám, že si vyhrát zasloužili. Měli jsme dost šancí, nastřelili jsme tyč, neproměnili jsme nájezd, takže jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Bylo to pohledné utkání, přál bych si, aby bylo víc takových zápasů.

Zdroj: hokej.vsktechnika.cz