Na úvod příjemná, ale nepřeceňovaná výhra

Zveřejněno 12.08.2011 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Technika Brno
příp., pátek 12.8.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Technika Brno ZNS - TEC
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart - Doležal, Pleva, Staněk, Šír, Smejkal, Sobotka R., Střecha, Šulc - Plachý, Sobotka M., Vránek -Bukáček, Dítě, Baranyk - Dobiáš, Kotlík, Man - Havelka, Hron, Kočan
Technika Brno: Jirkův - Habrovec, Lysoň, Strýček, Žalud, Zapletal, Hájek - Mráz, Vysloužil, Rajnoha, Odehnal, Benýšek, Matouš, Jelínek, Bělohlávek, Šedý, Jurča, Sedláček, Čunočka, Česnek
Branky a nahrávky: 8. Sobotka M. (Doležal, Plachý), 21. Bukáček (Sobotka M., Plachý), 29. Vránek, 34. Bukáček (Šír) - 38. Odehnal (Benýšek, Hájek), 52. Jelínek (Zapletal, Bělohlávek)
Rozhodčí: Kopeček - Říčan, Klouda Vyloučení: 5:4 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 208
Střely na branku: Průběh utkání: 4:0, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárské Plameny dnes vstoupily do nové sezóny prvním přípravným zápasem. K úvodnímu testu si na Bouchalky pozvaly Techniku Brno. Přestože to byl pro oba soupeře první zápas, na ledě probíhal tuhý boj a byla k vidění řada pohledných hokejových akcí, při kterých se dvě stovky přítomných diváků rozhodně nenudily. Přestože tímto kláním domácí otevřeli novou sezónu vítězně, nelze výsledek přeceňovat a pro trenéra, byl tento zápas spíše ukazatelem toho, kde hledat nedostatky a na co se zaměřit v další fázi přípravy.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu s několika šancemi na obou stranách. Do mírné převahy se postupně dostávali domácí. To vyústilo v úvodní branku zápasu i celé sezóny, kterou v osmé minutě vsítil Martin Sobotka, po nahrávkách Tomáše Doležala a Jiřího Plachého. Ani hosté však nebyli bez šancí, ovšem výborný Tomáš Linhart při své premiéře ve žďárském dresu převáděl v brance jisté zákroky a do první sirény stále držel čisté konto.

Ve druhém dějství převzaly Plameny iniciativu naplno do svých rukou a v této části prakticky rozhodly o výsledku. Začalo to hned v první minutě, kdy pohlednou kombinaci úspěšně zakončil Miroslav Bukáček ve spolupráci s Jiřím Plachým a Martinem Sobotkou. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ale také hostující brankář Jirkův své spoluhráče podržel. Potřetí kapituloval až v polovině zápasu, kdy Jakub Vránek využil chyby brněnské obrany a z kruhu rozvlnil síť jejich branky. Za dalších pět minut se při vlastním oslabení, po přihrávce Vojtěcha Šíra, dostal opět Miroslav Bukáček bezprostředně před Jirkůva, přičemž ten jeho první střelu ještě vykryl, ale na dorážku, byl již krátký.

Domácí se pak ve vítězné euforii stále více tlačili do ofenzívy ve snaze ještě více zatížit konto soupeře. Tím však až příliš otevírali zadní vrátka a Tomáš Linhart se měl co ohánět a dalšími parádními zákroky držel stále čtyřbrankové vedení. Poprvé musel rezignovat až v osmatřicáté minutě. Po přihrávkách Tomáše Hájka a Karla Benýška dostal puk přesně na hůl Vlastimil Odehnal číhající u levé tyče žďárské branky a vsítil první gól Techniky v letošní sezóně. V samotném závěru měla ještě obrovskou šanci první žďárská formace, ale přečíslení před Jirkůvem překombinovala. Do kabin tak po čtyřiceti minutách odcházeli domácí s vedením 4:1.

V závěrečné třetině ještě hosté vycítili šanci a nehodlali se spokojit s dosavadním výsledkem. Naopak domácí se častěji dopouštěli chyb a nechali tvořit hru spíše svého soupeře. Ten však ztroskotával na skvělém Linhartovi . Domácí se sice do několika šancí také dostali, ale zakončení již nemělo takovou produktivitu jako ve druhé třetině. Jediná branka závěrečné části hry padla přesně ve dvaapadesáté minutě. V tu chvíli scházely tři sekundy do vypršení trestu domácího Dobiáše a kotouč si vyměnili brněnští Jiří Zapletal a Petr Bělohlávek, přihráli na modrou čáru Petru Jelínkovi, který prostřelil Linharta a snížil na rozdíl dvou branek. V závěrečných minutách se ještě hosté snažili o další vylepšení skóre, ale domácí si v zádech s jistým Linhartem vítězství pohlídali a vzhledem k tomu, že ani žďárští již své vedení nedokázali navýšit, skončilo první přípravné utkání vítězstvím Plamenů nad Vysokoškoláky 4:2.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Je těžké po jednom zápase dělat nějaké hodnocení. Výhra je určitě potěšující, ale rozhodně ji nebudu nějak přeceňovat. Obecně mohu říci, že jsem spokojen. Na druhou stranu bylo vidět, že kluci byli teprve čtyřikrát na ledě a ještě jim chybí sehranost a jistota. Našel bych určitě i dost chyb, kterých jsme se zbytečně dopouštěli a na kterých budeme pracovat. Trochu mě mrzela určitá nezodpovědnost ve hře dozadu, kdy jsme se v hrnuli někdy až bezhlavě do útoku a propadali jsme dozadu. Od toho je ale příprava a musím kluky pochválit za bojovný přístup i nasazení a samozřejmě i za vítězství, které vždy potěší.

Fotogalerie