Další debakl. Plameny na Pelhřimov nestačily

Zveřejněno 07.12.2011 | jb, mk
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
26., středa 7.12.2011
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Dolejš - Rašner, Kasalý, Adam, Plch, Zelený, Beneš - Tecl, T. Plachý, Hrbatý - Kubát, Martin Hadrava, Suk - Votápek, Blažek, Havel.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Střecha, Koželuh, Krejnus, Smejkal, Pleva, R. Sobotka - Kočan, Kotlík, Man - Kunstmüller, M. Sobotka, J. Plachý - Havelka, Bukáček, Dítě - Fúzik.
Branky a nahrávky: 18. Votápek (Kubát, Suk), 20. Plachý (Hrbatý), 35. Tecl (Kasalý, Rašner), 37. Plachý (Plch), 50. Hrbatý (Tecl), 52. Kubát. Rozhodčí: Němec – Mertl, Matějček. Vyloučení: 7:9, navíc M. Sobotka (ZNS) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 340. Střely na branku: 43:28. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
P E L H Ř I M O V – Jen týden po blamáži v Nymburku postihl žďárské hokejisty další výpadek. Derby v Pelhřimově prohráli vysoko 6:1. Jediný gól Plamenů zaznamenal až za stavu 6:0 v 53. minutě Martin Sobotka po nahrávce Aleše Koželuha. Hosté nezvládali konce třetin, slepené góly inkasovali v závěru prvního i druhého dějství. Tradiční derby tentokrát výkonem, nábojem či atmosférou ani zdaleka nepřipomínalo předchozí napínavé zápasy. Svěřenci kouče Kuchyni nenavázali na nedělní výkon proti Trutnovu, dvakrát po sobě nedokázali vyhrát od 2. října.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Hned ve 2. minutě se sám před pelhřimovskou brankou objevil Jiří Plachý, ale tísněný obráncem se neprosadil. Pro žďárského kapitána zápas brzy skončil. V 5. minutě přišel v závaru před brankou po úderu loktem ke krvavému zranění nosu, které ale zůstalo pro viníka bez trestu.

V 7. minutě se domácí hnali do přečíslení dva na jednoho, ale Střecha do finální přihrávky skvěle vložil hokejku a šanci překazil. V 9. minutě byli blízko gólu Žďárští. Dítě v přesilovce vystřelil, ale teč Romana Sobotky za Dolejše neprošla.

Z prvního gólu se domácí radovali ve 14. minutě, ale rozhodčí jej neuznal, protože útočící hráč sklepl puk za Slámu vysokou holí. V 16. minutě se na trestnou lavici za oplácení poroučel Martin Sobotka a vykoledoval si navíc i desetiminutový trest. O chvíli později jej doprovodil ještě jeho jmenovec Roman, kterému rozhodčí odpískali hákování. A nabídnutou přesilovku domácí v čase 17.23 využili. Když skákal první hráč na led, dostal ideální přihrávku k tyčce Votápek a zvednul puk pod horní tyčku – 1:0.

Ještě před první sirénou si tři stovky pelhřimovských diváků zakřičely gól ještě jednou. Rozjetému Tomáši Plachému stačilo nastavit hokejku a tečovat puk za Slámu – 2:0.

I druhá třetina začala žďárskou šancí. Po dobrém Kotlíkově forčekingu se do šance dostal Kočan, ale trefil jen Dolejše. V polovině zápasu s vytáhl gólman Plamenů Sláma, když semaforem zneškodnil ránu Suka v přečíslení dva na jednoho.

O vývoji zápasu definitivně rozhodla poslední pětiminutovka druhého dějství. Nejdřív schoval svoji střelu za obránce Tecl a Sláma byl na střelu k tyčce bezmocný – 3:0.

Ve 37. minutě sice hráli hosté přesilovku, ale spartakovci se dostali do útočného pásma, Tomáš Plachý se dokázal uvolnit do střelecké pozice a precizní ránu golfákem odrazil o horní tyčku do sítě – 4:0.

Ve třetí třetině už Kuchyňovi hráči předvedli zlepšený výkon, ale na zvrat v zápase to nestačilo. Havelkovi, najíždějícímu ze druhé vlny, šanci opět překazil Dolejš, když jeho ránu stačil vyrazit do ochranné sítě. Dolejš držel čisté konto i po Střechově střele a Kotlíkově teči ve 43. minutě.

V polovině poslední třetiny znovu udeřilo na opačné straně. Další tradiční pelhřimovský střelec Hrbatý za Slámu uklidil ideální křižnou přihrávku, když jeho útok sevřel Plameny v obranném pásmu.

K šestému gólu pomohli Žďárští Spartaku velkou minelou. Kočan při rozehrávce namazal puk Kubátovi a Sláma inkasoval pošesté.

Čestný úspěch Plamenů přišel až na začátku 53. minuty. Vychytanou nulu překazil mladíkovi v brance Spartaku Martin Sobotka. Žďárský matador na něj vyzrál střelou z křídla mezi betony.

 

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartak Pelhřimov):

Konečně jsme začali využívat šance a střílet góly. Po třech domácích porážkách v řadě jsme chtěli uspět. K výhře nám svým výkonem hodně pomohl gólman Dolejš. Zdá se, že Žďár teď má takovou formu, jakou jsme měli ještě nedávno my.

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Ze zápasu a našeho výkonu jsem hodně smutný. Je neuvěřitelné, jak dokážeme takhle střídat dobré a špatné výkony, takovými výkony sami sebe zesměšňujeme. Nemám argument, jak se před fanoušky obhájit. Hráče jsem předem upozorňoval na výborné pelhřimovské přesilovky, přesto jsme hráli nedisciplinovaně. Dnešní zápas mi jako pravé derby nepřipadal, chyběl tomu pořádný náboj a atmosféra.