Vítězství také v Pelhřimově

Zveřejněno 16.08.2011 | mk
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
příp., úterý 16.8.2011
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Kaiseršot (od 30. Čekal) - Guerin, Kasalý D., Beneš, Roháčik, Rašner, Kůrka - Hrbatý, Plachý, Tecl - Siřiště, Kubát, Hubata - Votápek, Kasalý F., Hadrava - Vitera
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Doležal, Staněk, Pleva, Smejkal, Střecha, Sobotka, Šulc, Šír - Vránek, Plachý, Dítě, Bukáček, Man, Kotlík, Dobiáš, Hron, Kočan, Havelka, Kunstmüller
Branky a nahrávky: 56. Kubát - 6. Kotlík (Dobiáš, Plachý), 53. Kunstmüller (Šír), 60. Man (Střecha)
Rozhodčí: Pavlík - Šťastná, Kotlík
Vyloučení: 1:6 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 120
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3
P E L H Ř I M O V – Hokejisté žďárských Plamenů sehráli dnes svůj druhý přípravný zápas. Přicestovali k tradičnímu derby do Pelhřimova, kam si je pozval silný celek místního Spartaku, který měl doposud na svém kontě dvě přesvědčivé výhry. Hosté však tentokrát dokázali Pelhřimov na jeho ledě, po pěti letech, porazit.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Žďárský celek byl po většinu utkání lepším týmem a svého soupeře často přehrával, ale svoji převahu nedokázal projevit střelecky. Hosté vedli od šesté minuty zásluhou Dana Kotlíka, který otevřel skóre při signalizovaném vyloučení a ponechané výhodě, po přihrávkách Ugo Dobiáše a Jiřího Plachého. Dalších téměř padesát minut se hrálo bez branek, kdy se předváděli především oba gólmani (resp. tři). Pro žďárského fanouška je velmi potěšující, že po pátečním skvělém výkonu Linharta, nezůstal ani Jiří Sláma pozadu a především za těsného stavu 0:1 mnohokrát podržel svůj tým. Sláma tak dnes úspěšně pokřtil prvním zápasem novou výstroj, se kterou se teprve sžívá a doufejme, že mu bude pomáhat a přinášet štěstí i nadále a hlavně v soutěžních zápasech.

Další branky se pelhřimovští diváci dočkali až ve třiapadesáté minutě. Mnoho radosti to však na tribuny nepřineslo, neboť po nahrávce Vojtěcha Šíra zvýšil na dvoubrankové vedení Plamenů Luboš Kunstmüller. O chvíli později si však přeci jen domácí fanoušci zakřičeli „gól“, když nadvakrát překonal bezmocného Slámu Jiří Kubát. Domácí se pak pokusili o vyrovnání za pomoci šesti hráčů v poli, ovšem s prázdnou svatyní. Do té se osm sekund před závěrečnou sirénou trefil Jiří Man, kterému přihrál Libor Střecha. Tím byl osud zápasu definitivně zpečetěn. Trenér Kuchyňa dnes zvolil formu tří pětek, když nechával zbývající hráče vždy odpočinout. Celý zápas tak dnes hráli pouze Kotlík a Hron, které zřejmě potřeboval kouč co nejvíce otestovat.

Přestože žďárští podali velmi dobrý výkon a vítězství je určitě velmi potěšující, manažer Žďáru Miloslav Šimon ani tuto výhru nepřeceňuje: „ Je nutné si uvědomit, že týmy jsou v různých fázích přípravy, nastupují v různých zkušebních sestavách, zkouší nové a většinou právě spíše ty méně zkušené hráče. Ani pro trenéry většinou není rozhodující výsledek a mistrovské zápasy by měly určitě jiný průběh. Proto tyto přípravné zápasy nemají příliš vysokou vypovídající hodnotu o kvalitě mužstev. Vzpomeňme si, když tady vloni dostal Vajgar desítku... Na druhou stranu je dobré, když se klukům daří, dává jim to chuť a energii do další přípravy, přináší dobrou pohodu do týmu a přispívá to k jejich sebevědomí, ale snad nebude nějak přehnané a nezdravé.“ Třetí kolo přípravných zápasů, čeká Žďár v pátek, kdy pocestují k odvetě na led brněnské Techniky.