DOR: ORL - ZNS 1:3
Důležité body ze severu.

Zveřejněno 22.11.2008 | mk, mb
Orlová SKLH Žďár nad Sázavou
20., pátek 21.11.2008
Orlová - SKLH Žďár nad Sázavou ORL - ZNS
Orlová: Noga - Ondrek, Weisser, Mazurek, Dusík, Majetný, Matušinský - Kanaloš, Horák, Szajter, Majola, Divoký, Přívara, Plášek, Celner, Gorecký
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Mach, Jan, Jícha, Kabelka - Ludvík, Prokš, Pavlas, Penáz, Střecha, Hron, Němec, Bednář, Vítek
Branky : Ludvík 2x, Prokš
Nahrávky : Pavlas 2x, Penáz
Vyloučení: 2:3 Využití: 0:1
Střely na branku: 13:18
O R L O V Á - Žďárští dorostenci odjížděli k utkání na sever Moravy s neúplným týmem a přesto dokázali svojí bojovností a vůlí přivést velmi cenné dva body. Důležitost tohoto vítězství je především v tom, že soupeřem nám byl přímý konkurent o finálovou osmičku a výhra nás posunula právě na kýžené osmé místo, zatímco případná porážka by pro nás znamenala pád až na 11.příčku tabulky.

Reportáž

Na začátku utkání vyrovnaná, ale průměrná hra přinesla v páté minutě vedení hostujícího celku ze Ždáru. Domácí nám nechávali hodně prostoru i dostatek času pro naší kombinační hru. Hned první přesilovku jsme proměnily a v čase 8:25, jsme navýšili skóre na 0:2. Tímto dílčím výsledkem skončila i úvodní třetina.

Důležitým gólem v úvodu 2.třetiny „Žďáráci“ pojistili vedení na 3:0. Tento stav nás bohužel uspokojil natolik, že jsme soupeři povolili o necelé čtyři minuty vstřelit jeho první branku. Nedůsledná obranná hra na konci třetiny dostávala hráče z Orlové do několika gólových příležitostí. Naštěstí díky vynikajícím zákrokům našeho brankáře Krejčíka, jsme již více neinkasovali.

Na poslední třetinu domácí nastoupili jako vyměnění. Dostali nás pod takový tlak, že několik minut jsme se nemohli dostat z naší obranné třetiny. Semknuté mužstvo Žďáru posbíralo zbytek svých sil a dokázalo si vybojovat důležité vítězství na severu Moravy.

 

Ohlasy po utkání

Petr Hulán (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Bylo to vybojované vítězství do slova a do písmene. S minimálním počtem hráčů si zaslouženě odvážíme oba dva body a tímto bych chtěl všechny zúčastněné hráče velmi pochválit.