SKLH Žďár nad Sázavou Orlová
28., neděle 4.1.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Orlová ZNS - ORL
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Mach, Vítek, Jícha M., Kabelka, Jan, Čejka - Ludvík, Střecha, Hájek, Bednář, Prokš, Chlubna, Staněk, Penáz, Gregar
Orlová: Waclawik (Seifert) - Ondrek, Weissera, Matušinský, Mrozek, Foukal, Dusík - Kanaloš, Horak, Plašek, Masova, Kremželok, Szaster, Vrana, Bazgier, Přívara, Maczurek, Weisser F., Divoký
Branky: Prokš 3x, Hájek 2x, Peňáz
Nahrávky: Gregar 2x, Střecha, Ludvík, Staněk, Jícha
Vyloučení: 5:3 Využití: 2:0
Střely na branku:19/22

Reportáž

Pěkné probuzení přišlo na ždárské mužstvo vskutku brzy, hned v úvodní třetině. Budíček již ve 14. vteřině znamenal jednobrankové vedení pro hosty z Orlové. Soupeř rozhodně nepůsobil dojmem autobusové únavy po téměř 300 kilometrové cestě. Dále nám pěkně zatápěl u naší svatyně. Domácí se osmělili až v polovině třetiny. V šestnácté minutě jsme srovnali na 1:1. Bohužel tento stav jsme neudrželi a 33 sekund před prvním odchodem do kabin jsme inkasovali branku na 1:2.

Do druhé třetiny vstupuje na led úplně jiné ždárské mužstvo a ve třetí minutě otáčí výsledek ve svůj prospěch 3:2. Zlepšení nastalo jak v pohybu, tak i v rychlosti a důležité proměňování přesilových her, kdy jsme dokázali dvě ze tří početních výhod proměnit.

V závěrečném dějství již k ničemu závažnějšímu nedošlo. Jenom několik infarktových situací a závěrečná strkanice na rozloučenou se soupeřem. Důležité dva body pro záchranu byly opět vyslyšeny.