Břeclav zdolána, pokračujeme na vítězné vlně

Zveřejněno 01.10.2008 | MK, VS, JH
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
6., středa 1.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Fibikar, Pleva, Moščic, Popela, Souček, Doležal - Fila, Sobotka M., Plachý, Vránek, Dítě, Ptáček, Kaut, Štěpánek, Šulc, Sobotka R., Langhans
Břeclav: Žurek - Raška, Novák, Šimeček, Laga, Koš - Kárný, Balát, Nohel, Veselský, Barák, Čikl, Otoupalík, Kroupa, Pazdera, Hrůza, Látal, Smejkal, Lechner
Branky a nahrávky: 6. Sobotka M. (Plachý), 15. Plachý (Sobotka M.), 37. Fibikar (Plachý, Sobotka M.), 46. Sobotka R. (Kaut) - 30. Novák (Veselský, Látal), 32. Nohel (Kárný, Pazdera)
Rozhodčí: Pokorný - Paulík, Blažek
Vyloučení: 7:8 Využití: 1:1
Střely na branku: 30:28
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2
Diváci: 830
Ž Ď Á R N. S Á Z. - I ve třetím domácím zápase, dokázali žďárští borci zvítězit. Dnes zdolali nepříjemného soupeře z Břeclavi. Od úvodu nám zápas vycházel podle představ a po první třetině jsme měli dvoubrankový náskok. Vývoj zápasu jsme si nechali zkomplikovat v jeho polovině, kdy břeclavští dvěma rychlými brankami, když druhá z nich padla ve dvojnásobném oslabení, dokázali vyrovnat. Zbytek zápasu již opět patřil domácím a dalšími dvěma brankami rozhodli o vítězství žďárských barev.

Reportáž

První třetinu zvládli domácí na výbornou. Jejich hra byla jednoduchá a účelná - minimum chyb v obraně, rychlý přechod do útoku a velmi dobrá efektivita zakončení. První úspěch se dostavil už v páté minutě. Plachý našel zpětnou nahrávkou M.Sobotku a jeho pohotovou střelu mezi betony zaregistroval hostující brankář až v síti. Hostům sice nešlo upřít snahu, ale do vyložených šancí se dostávali jen sporadicky. A když už se prosadili do koncovky, Vajner v domácí brance byl připraven. A tak znovu uhodilo na druhé straně. Tentokrát si aktéři první branky prohodili role, když prudkou přihrávku M.Sobotky usměrnil Plachý pohotovou tečí nad gólmanovo rameno. V závěru mohli domácí jít i do třígólového vedení. Nejprve z dobré pozice netrefil Fila a těsně před koncem neproměnil samostatný nájezd Dítě.

Domácí, ukolébáni dvoubrankovým vedením, vstoupili do druhé třetiny vlažně. Nejprve doslova promrhali vlastní přesilovou hru a pak sérií nepřesností nabídli hostům několik šancí. První tutovku Nohela ještě Vajner zlikvidoval, ale při dalším přečíslení už na střelu Nováka z bezprostřední blízkosti nedosáhl. Hosty snížení viditelně povzbudilo. Navíc dostali vzápětí výhodu dvojnásobné přesilovky po hodně přísném vyloučení domácích hráčů. Přesilovku sehráli mazácky, když po vyšachování bránící trojice zakončoval Nohel do prázdné branky. Domácí zareagovali tím nejlepším způsobem. Přidali na aktivitě a postupně začali znovu přebírat otěže zápasu. V 36.minutě dostali i oni výhodu přesilové hry. Přestože předchozí přesilovky v jejich podání za moc nestály, tuto sehráli výborně. Sobotka vysunul Plachého, ten zatáhl puk až k brankové čáře a zpětnou nahrávkou našel na modré zcela volného Fibikara. Koncovka v jeho podání pak neměla chybu - bombou vymetl pavučinu levého horního rohu branky hostí. Do šaten tak přeci jen odcházeli spokojenější domácí.

Očekávaný nápor hostí na začátku třetí třetiny se nekonal. Domácí se totiž vrátili k účelné hře z první třetiny a od počátku si udržovali převahu. Ve 45.minutě se sám před brankářem hostí objevil M.Sobotka, ale neuspěl. Ale hned po následujícím vhazování se výborně zorientoval Kaut, šikovně přihrál nekrytému R.Sobotkovi a ten už měl snadnou práci. Domácí hráli aktivně i v dalších minutách a měli několik možností ke zvýšení náskoku. Hosty vrátila do zápasu až přesilovka, kterou měli možnost sehrát v 52. minutě. V ní si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí, ale Vajner v domácí brance byl bezchybný. Tlak hostů s přibývajícím časem postupně slábnul a závěr utkání už si s přehledem hrající domácí pohlídali.

Prohlédněte si fotografie z tohoto utkání ve fotogalerii.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák: (trenér SKLH Žďár)
Takže první třetina perfektní, tam jsme měli několik dobrých příležitostí a hlavně vstřelili dva krásné góly. Kluci bojovali, hráli to co měli hrát a podržel nás i gólman. Druhá třetina byla z naší strany slabší, přestali jsme bruslit a soupeř „do nás“ víc šel. Přišly zbytečné fauly, zbytečná vyloučení a taky jsme na to doplatili – 2:2. Potom jsme zaplať Pánbůh dali rychlý gól na 3:2 a třetinu jsme přežili. Třetí třetina, to už byl zodpovědný výkon, perfektní bruslení, kluci bojovali, hráli zodpovědně dozadu a podržel nás opět i skvělý brankář. Je dobře, že máme dva perfektní gólmany – jak Něma, tak Vajny jsou výborní. Břeclav je silný soupeř, to jsme dneska poznali a tak děkuju klukům, že si dneska vybojovali tři body.

Jiří Otoupalík: (trenér HC Břeclav)
Začátek z naší strany nebyl špatný, bohužel nedáme ze šancí góly, naopak dostaneme dva celkem laciné. Ale Žďár to perfektně sehrál a tyhle dvě šance proměnil. Potom se dostaneme zpátky do hry, máme navrch a uděláme tak zbytečný faul ve středním pásmu, který Žďár okamžitě potrestá a my vypadli ze hry ! Proto si nezasloužíme po takových chybách z naší nedisciplinovanosti, které uděláme, vyhrát.
Proč je HC Břeclav tam, kde je ? Myslím, že máte v kádu dost zkušených hráčů.
Protože jsme hráli celou přípravu velice dobře, ale z této sestavy máme neustále 5 lidí zraněných.

Pavel Nohel: (kapitán HC Břeclav, dříve i SENATORS)
Vzpomenete si na Vaše působení ve Žďáře a jak hodnotíte dnešní zápas?
Na působení ve Žďáře si samozřejmě pamatuju. Zase to není tak dlouho. Co se týká dnešního zápasu, je to škoda, protože jsme se ve druhé třetině dotáhli do stavu 2:2 a potom jsme vlastní nedisciplinovaností zbytečně faulovali na červené čáře a v následném oslabení dostali gól. Tím jsme domácí posadili opět „na koně“. Takže pokud budeme hrát takhle a dělat tak zbytečné chyby, asi těžko se dočkáme nějakého vítězství.

Fotogalerie