A zase ta druhá třetina...

Zveřejněno 24.01.2009 | mk
Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
34., sobota 24.1.2009
Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
Břeclav: Chvátal - Pazdera, Strýček, Konta, Popela, Novák, Laga, Macháček - Čikl, Barák, Hrůza - Nohel, Karný, Prachař – Veselský, Kuriál, Balát
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner, 40.Sláma – Koželuh, Souček, Fibikar, Pleva, R. Sobotka, Jelínek – M.Sobotka, Plachý, Havelka, Křišťan, Dítě, Vránek, Mühlfait, Burián, Fila, Štěpánek R., Kožár
Branky a nahrávky:8. Čikl (Balát, Pazdera), 27. Prachař (Konta), 29. Barák (Pazdera, Čikl), 30. Veselský (Čikl, Balát), 40. Karný (Prachař, Konta), 40. Veselský (Novák J., Laga), 52. Veselský (Kurial, Balát)
Rozhodčí:Škrobák – Velinský, Wesley
Vyloučení: 4:6 Využití: 1:0
Diváci: 500
Střely na branku: 51:20
Průběh utkání: 7:0
B Ř E C L A V – Jako noc a den vypadají od Nového roku zápasy venku a doma žďárských hokejistů. Zatímco na domácím ledě mohou fanoušci sledovat parádní výkony i výsledky, na ledě soupeře se žďárští neskutečně trápí a bilance 0 bodů a skóre 21:1 z posledních tří těchto utkání je přímo katastrofální. Výjimkou nebylo ani utkání v Břeclavi, kde jsme odehráli více než vyrovnanou úvodní třetinu a byť jsme prohrávali 1:0, nic nenasvědčovalo o schylujícím se debaklu. Vše rozhodla naše již tradičně zpackaná prostřední část, ve které jsme nejprve inkasovali tři branky v rozmezí sedmé až desáté minuty a poslední ránou do vazu byly další dvě branky v naší síti v poslední minutě před druhou sirénou. Poslední třetina probíhala již ve znamení rozhodnutého zápasu. Těžko hodnotit, co je příčinou těchto neúspěchů na ledě soupeřů, ale jisté je, že bude nelehkým úkolem trenéra Benáka tento problém řešit. Nyní nezbývá než doufat, že ve středu budou doma naši borci pokračovat v dosavadním schématu a opět předvedou bojovný výkon a kvalitní hokej a proti Pelhřimovu vybojují veledůležité tři body.
 

Ohlasy po utkání

Převzato z www.hcbreclav.cz

Bohumil Prachař (asistent trenéra HC Břeclav):
Nečekal jsem, že to dneska bude tak snadné, přestože soupeře znám a vím, jaké hraje přesilovky atd. Dneska jsme začali opatrně, nikdo nechtěl udělat na začátku chybu. V té druhé třetině nám to tam začalo padat a ve třetí třetině už jsme kluky uklidňovali, aby se snažili hrát na jistotu, Jarda Chvátal tak vychytal nulu.

.

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Začali jsme lépe, v první třetině jsme měli více ze hry, byli jsme lepší, ale gólově jsme se neprosadili. Po druhém nebo třetím gólu se naše hra úplně rozpadla. Bylo to kompaktní, všech šest hráčů na ledě hrálo hrozně. Soupeř nás při hře jeden na jednoho přehrávali. Nevím, čím to je, poslední tři zápasy venku hrajeme špatně, musíme s tím něco udělat.