Domácí vítěznou sérii ukončila Břeclav

Zveřejněno 22.02.2009 | mk, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
42., neděle 22.2.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec M. – Fibikar, Pleva, Sobotka R., Moščic, Němec V., Sláma M. – Vránek, Plachý, Křišťan, Bukáček, Dítě, Havelka, Mühlfait, Man, Štěpánek R., Dobiáš
Břeclav: Žurek – Novák, Laga, Strýček, Popela, Macháček, Strapko – Kárný, Balát, Nohel, Mífek, Barák, Čikl, Hrůza, Kroupa, Pazdera, Kuriál, Prachař, Vaněček
Branky a nahrávky:3. Strýček (Hrůza), 34. Prachař (Nohel), 44. Prachař, 48. Barák (Čikl, Hrůza), 58. Prachař (Kárný, Macháček), 60. Prachař (Kárný, Macháček) - 25. Sobotka R. (Bukáček), 46. Dobiáš (Pleva)
Rozhodčí: Horák – Blažek, Paulík
Vyloučení: 10:10 navíc Pleva 10min OT a Fibikar OK (oba ZNS), Strýček OK (BRE)
Využití: 2:1 V oslabení: 0:1
Diváci: 780
Střely na branku:
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Fanoušci žďárského SKLH odcházeli dnes ze stadionu na Bouchálkách zklamaní. Ve velmi důležitém zápase v boji o předkolo PlayOff, nedokázali domácí hráči zopakovat vynikající výkony na domácím ledě, podlehli hostům z Břeclavi, kteří tím ukončili naši letošní domácí vítěznou šňůru. V tomto zápase, který příliš hokejové krásy nepobral, podali žďárští nepřesvědčivý až křečovitý výkon, plný chyb a nepřesností, které soupeř tvrdě trestal a to ještě dlouho naděje domácích držel brankář Němec. Každá série jednou skončí a tak nyní nezbývá než doufat, že ta naše druhá černá série na ledě soupeřů skončí také co nejdříve, nejlépe již ve středu v Pelhřimově.

Reportáž

První branku zápasu viděli diváci už po necelých třech minutách hry. Hosté bleskově využili svoji první přesilovou hru, když už po šesti vteřinách vystřelil od modré Strýček a Němec přes clonící hráče zaregistroval puk až v síti. Byl to ale také jediný gólový zápis v této třetině. Hrál se oboustranně úporný hokej s množstvím osobních soubojů, ve kterém hráli prim oba brankáři. Obě mužstva se dopouštěla řady nepřesností a pohledných akcí tak bylo k vidění pomálu. Největší šanci domácích spálil po úniku dva na jednoho Man, když se Chvátal v brance hostí stačil bleskově přesunout a vyrazit jeho střelu. Stinným okamžikem bylo zranění domácího obránce Němce, který byl zasažen pukem v obličeji a utkání pro něj předčasně skončilo. Pro domácí, kteří utkání rozehráli pouze s pěti beky to byla další nepříjemná komplikace. Vyrovnání se domácí dočkali na začátku druhé třetiny. Při dvojnásobné početní výhodě využil R.Sobotka přílišnou pasivitu bránící trojky soupeře a z kruhů švihem trefil růžek Chvátalovy branky. Branka domácí hráče povzbudila a chvíli to vypadalo na obrat v zápase. Ten se ale bohužel nekonal. V polovině zápasu ujela ve vlastním oslabení dvojice hostujících hráčů a Prachař střelou do horního rohu předznamenal další vývoj zápasu. O chvíli později pak došlo patrně k rozhodujícímu okamžiku zápasu. Prachař zasáhl loktem v obličeji domácího Fibikara. Zákrok nejenže zůstal nepotrestán, ale Fibikar za protesty putoval pod sprchy. Tím dostala domácí obrana další ránu. Domácí hráči dál bojovali, ale jejich křečovitá snaha nevedla k žádnému výsledku. Naopak Němec musel několikrát prokázat svoje kvality a držel tak domácí stále ve hře. Hned v úvodu třetí třetiny přišla pro domácí další pohroma. Prachař vystihl naivní rozehrávku a v koncovce se opět nemýlil. Jiskřičku naděje ještě pro domácí rozfoukal Dobiáš, když o chvíli později v přesilové hře dorazil za Chvátalova záda Plevovu střelu. Tuto jiskřičku ale už za dvě minuty sfoukl z rychlého kontru hostující Barák. Domácí dřeli, ale hra se nedařila. Navíc čím víc se tlačili směrem dopředu, tím více okének zůstávalo v jejich obraně a jen výborný Němec je stále držel ve hře. Na domácích obráncích byla stále patrnější únava a hosté toho v závěru, kdy už domácí hráli vabank, dokonale využili. Svým třetím a čtvrtým gólem v zápase zpečetil výsledek utkání opět Prachař.
 

Ohlasy po utkání

Bohumil Prachař (trenér HC Břeclav):
No já bych řekl, že jsme byli hokejovější, Žďár hrál dost tvrdě, chvilku nám to dělalo problémy, než jsme se s tím vyrovnali, ale výsledek je asi spravedlivý, byli jsme lepší.

Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Soupeř byl lepší. My jsme byli nervózní, přemotivovaní, protože zase přijel náš starý dobrý známý pan Prachař. Soustředili jsme se na osobní střety, na zbytečný fauly a diskuse s rozhodčími, protože víme, jak to chodí u něj, jak chodí do sudích. Byli jsme podráždění, nesoustředili jsme se na naší hru, kterou jsme praktikovali s Orlovou, to jsme prostě dneska nehráli. Dostali jsme hloupé góly, když hráč jede 4 x za zápas sám, to je moc. To se může stávat jednou za tři zápasy, to nejde.

Fotogalerie