DOR: ZNS - BRE 2:4
Ztracené body s Břeclaví

Zveřejněno 11.10.2008 | MB
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
11., pátek 10.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Jan, Vítek, Jícha, Pavlas, Hron, Kabelka - Ludvík, Svobodník, Hájek - Gregar, Střecha, Penáz - Staněk, Kuchta, Chlubna
Břeclav: Michálek - Polák, Miklík, Nekoranec, Bartošík, Sofka, Mokrán - Lejska, Bolfík, Bartoš O. - Zhánal, Bartoš C., Jurkovič - Ondrušík, Ratkovič, Drobilič
Branky: Gregar, Peňáz
Nahrávky: Pavlas 2x
Vyloučení: 8:5 Využití: 1:2
Střely na branku:
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4
Ž Ď Á R N. S Á Z. - Žďárští dorostenci v zápase s nováčkem soutěže z Břeclavi nedokázali navázat na předchozí dobré výkony a podlehli velmi dobře hrajícímu soupeři z jihu Moravy.

Reportáž

Úvodní třetina začala ve velmi rychlém hokejovém tempu. Rychle bruslící a kombinačně hrající mužstva si vypracovala několik pěkných akcí, ale zatím bez brankového efektu. Ovšem první přesilová hra Břeclavi byla hned využita a hosté se ujali v čase 3:29 vedení. Rychlá odpověď vyrovnávacím gólem Žďáru, kdy se podařilo nastřelit brankářovi betony obránci Pavlasovi, pro Martina Gregara pak bylo zasunutí puku za záda brankáře snadnou záležitostí. Druhá proměněná přesilová hra 9:49, soupeř se opět ujímá vedení. Oslabení již v pořadí číslo 5 !!! Žďáráci sice ubránili, ale nesrovnaná pětice hráčů bohužel inkasovala.

Přesilovka to je věc, „karta“ se obrací domácí proměňují, snižují na stav 2:3 a drží se v kontaktu, opět střela od modré a dorážka tentokrát Petra Peňáze.

Rychlost a pohyb soupeře dělal domácím hráčům velké starosti. V čase 43:12 Břeclav zvyšuje opět na rozdíl dvou branek 2:4. Petr Kuchta pohotovou střelou v čase 47:25 pěkně zakončil, ale břeclavský brankář si s jeho střelou poradil. Domácí mužstvo si v tu dobu sice dokázalo vytvořit krátkodobý tlak, ale bohužel bez úspěšného zakončení.

V závěru utkání se blýskl výborným zákrokem domácí brankář David Krejčík a drží své hráče ve hře o důležité body. Do konce utkání zbývají dvě a půl minuty. Soupeř velmi dobře kouskuje hru a na konečném výsledku 2:4 se již nic změnit nepodařilo.

Prohlédněte si fotografie z tohoto utkání ve fotogalerii.

 

Ohlasy po utkání

Petr Hulán: (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Škoda prohry, břeclavské mužstvo nás přebruslilo a bylo rychlejší na puku, více bojovalo. Nám se nevedla opět rozehrávka ze zadních řad.

Fotogalerie