SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
34., neděle 22.2.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Čížek - Mach, Kabelka, Jícha M., Tobola, Hron - Gregar, Prokš, Jícha L., Čejka, Velecký, Hájek, Bednář, Staněk
Břeclav: Hubner - Nekoranec, Miklík, Farsa, Kříž, Sofka, Pánovec - Zhánal, Bartoš C., Papp, Lejska, Křístek, Bartoš O., Ondrušík, Juránek, Polák
Branky a nahrávky: Hájek (Velecký,Jícha M.)
Vyloučení: 1:5 Využití: 0:0
Střely na branku: 19:13
Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Reportáž

Těsně před tímto utkáním, jsme se dozvěděli nepříjemnou zprávu, že nám byl kontumován zápas proti Přerovu z důvodů neoprávněného startu hráče, který měl mít za sebou tři desetiminutové osobní tresty. Při naší kontrole však bylo zjištěno, že z inkriminovaných zápisů o utkání není zřejmé, že šlo o jednoho hráče, tudíž klub podává proti tomuto rozhodnutí odvolání. Pokud by však toto nevyšlo, rázem jsme se dostali z jistoty záchrany, do riskantních vod bojů o ligovou příslušnost a utkání v Břeclavi, tak dostalo úplně jiný náboj.

Zahájení tohoto důležitého utkání bylo z obou stran velmi opatrné, ale s přibývajícím časem se mužstva osmělovala a po několika minutách přišla hra s rychlým bruslením a nasazením. Domácí stříleli na ždárskou branku ze všech pozic. Náš brankář nás držel ve hře, kdy jsme se i dostávali chvílemi pod velký tlak. Byli to však žďárští, kteří otevřeli skóre zápasu jako první. V čase 13:09 min. jsme se ujali vedení. Dlouho jsme se však z něj neradovali. O šestnáct vteřin později domácí srovnávají na 1:1. Necelé dvě minuty před koncem 1.třetiny se Břeclav ujímá poprvé v tomto utkání vedení 2:1, za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Druhá třetina byla vyrovnaná nejen hrou, ale i brankově (resp.nebrankově). Kombinační hra se přelévala z jedné strany na druhou. Bohužel na ukazateli stavu zápasu se v tomto dějství nic nezměnilo.

Do poslední třetiny vstupujeme za stavu 2:1 v náš neprospěch. Domácím je přáno a po minutě a půl zvyšují na 3:1. Upevňují si tak své vedení a Žďárákům odskakují na dva góly. I přes velkou snahu hostů z Vysočiny v závěru utkání, s průběhem této třetiny již nic nezmohli a odvezli si z jihu Moravy prohru.

Bez ohledu na výsledek odvolání, potřebujeme k jistotě záchrany získat v následujících dvou zápasech alespoň jeden bod.