HBR - ZNS 2:4 - Z DERBY Vysočiny vezeme důležité tři body!

Zveřejněno 15.02.2024 | Redakce, Štěpán Ondráček
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
37., středa 14.2.2024
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havlíčkův Brod: Cinka (Nedvěd) – J. Novák (C), Dvořák, Vacík, Kerber, Kutlvašr, Benák, Krejčí – Tecl, Valášek (A), Voříšek (A) – Endál, Pártl, Kopic – Bureš, Havlát, Košťál – Dymák
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) – Wasserbauer (A), Půža, Grauer, Pleva (C), J. Ludvík, Svoboda – Dušek, Picka, Půhoný (A) – Rohlík, Jícha, Kadleček – Gregar, T. Ludvík, Maštera
Branky a nahrávky: 16. Kopic (Valášek), 34. Valášek (J. Novák, Tecl) – 21. Dušek (Picka), 48. Půhoný (Dušek), 59. Rohlík (Jícha, Kadleček), 59. Půhoný (Dušek). Rozhodčí: Michal Maršálek – Rudolf Tichý, Patrik Augusta. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 591. Střely na branku: 38:26 (13:9, 13:10, 12:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
DERBY JE NAŠE! PO DVOU PROHRÁCH POTŘEBOVALY PLAMENY NUTNĚ BODOVAT A UDRŽET SE V TABULCE NA MÍSTECH ZARUČUJÍCÍCH PLAY OFF. MISE SE PODAŘILA A TÝM KAPITÁNA MARTINA PLEVY V BITVĚ O VYSOČINU DOVEZL NA BOUCHALKY DŮLEŽITÉ TŘI BODY. ZÁPAS MĚL VYROVANÝ PRŮBĚH, VE KTERÉM ROZHODOVALY MALIČKOSTI A JEDNOU Z NICH BYLA NAPŘÍKLAD NEVYUŽITÁ PŘESILOVKA SOUPEŘE PĚT NA TŘI. V ZÁVĚRU ZÁPASU PŘEKLOPIL ŠTĚSTĚNU NA STRANU PLAMENŮ PŘESNOU STŘELOU MIROSLAV ROHLÍK A DO PRÁZDNÉ BRANKY ZAVRŠIL OBRAT JIŘÍ PŮHONÝ. V PŘÍŠTÍM ZÁPASE ZAJÍŽDÍ NAŠI HOKEJISTÉ NA LED LÍDRA DO HAVÍŘOVA.

Reportáž

Oba týmy vstoupily do derby Vysočiny s chutí, nedarovaly si ani centimetr ledové plochy navíc a bylo k vidění spoustu šancí. V nich maskovaní muži nedovolili střelcům dostat puk za brankovou čáru. První vážnou šanci si vytvořili hosté ze Žďáru nad Sázavou, kdy Půhoný přihrál na Duška. Exbrodský hráč střílel na levou tyč, ale Cinka betonem zasáhl včas. V Kotlině se měnil stav poprvé v 16. minutě, kdy se do úniku dostal Marek Kopic, jenž si položil Sejpala a chladnokrevně pověsil touš nad pravý beton. Bruslaři mohli navýšit vedení v přesilové hře, kdy se mohl prosadit autor první branky – brankář hostů vyrazil puk ramenem.

Úvod druhé třetiny? Ze strany Žďáru impozantní, neboť se hosté po dvaceti sekundách hry radovali z vyrovnání. Picka narýsoval nahrávku na pravý kruh Dominiku Duškovi, a ten se z první nemýlil. Kotlina nadále viděla energický hokej se šancemi na obou stranách, ale další branka nepadla. Vše změnila 34. minuta a v ní využitá přesilovka Bruslařů. Výbornou formu z posledních zápasů prodal Milan Valášek, který bombou zápěstím vymetl všechny pavučiny v Sejpalově kleci. Oba celky si vytvořily do konce druhé části příležitosti, ty skončily nevyužité.

Napínavý hokej pokračoval energickou třetí částí, kde se Žďárští pokoušeli o vyrovnání, ale to se jim dlouho nevedlo. Až ve vlastním oslabení propašoval puk mezi Cinkovy betony velezkušený Jiří Půhoný. Havlíčkův Brod měl potom k dispozici téměř minutovou přesilovku pět na tři, kterou neproměnil. V 50. minutě mohl překlopit misky vah na stranu Bruslařů Endál, ten ale nechal vyniknout Sejpala. S přibývajícím koncem základní hrací doby se rozjíždělo mnoho útoků na obou stranách. Avšak ani jeden neskončil kýženou gólovou radostí. Vše změnil v čase 58:01 Miroslav Rohlík, který si najel do předbrankového prostoru, když střelou k tyči překonal přesouvajícího se Cinku. Bruslaři zkusili 84 sekund před koncem power play, kterou potrestal Jiří Půhoný.

 

Ohlasy po utkání

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Měli jsme dobrý vstup do utkání a dostali jsme se do vedení 1:0. V první třetině soupeř neměl v podstatě nic, byli jsme lepším týmem. Bohužel nám utekl začátek druhé třetiny, kdy jsme po laciné chybě nechali soupeře srovnat. Pak jsme ale konečně využili přesilovku a dostali jsme se znovu do vedení. Ve třetí třetině jsme si nechali dát gól ve vlastní přesilovce, což se prostě nemůže stávat. Pak jsme měli šanci znovu to překlopit na naši stranu, ale nevyužili jsme dlouhou přesilovku pět na tři. Dnes se potvrdil hokejový zákom, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Dvě minuty před koncem nám soupeř z takového nějakého protiútoku dal gól na 3:2 a rozhodl zápas.

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Dneska parádní zápas. Mělo to náboj a parametry jaké jsme si představovali. Vždy, když dal Brod gól, jsme věřili, že můžeme srovnat a zápas otočit. Jeli jsme do Brodu v improvizované sestavě, protože nám chyběli někteří obránci. Kubíček hrál za béčko Pardubic a Kukla si plnil pracovní povinnosti. Do obrany tak musel zaskočil Wasska. Důležité body z Kotliny! Děkujeme fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, ty body jsou také vaše.