ZNS - HBR 4:3 - Dušek vystřelil Plamenům výhru v poslední vteřině zápasu

Zveřejněno 04.10.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
4., středa 4.10.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sláma) - Adam, Kukla, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Maštera, Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Půhoný, Ludvík T., Gregar, Štola, Čejka.
BK Havlíčkův Brod: Maláč (Novák Č.) - Vacík, Kerber, Benák, Novák J., Kutlvašr, Čermák - Tecl, Kopic, Holenda, Pavelec, Bureš, Pártl, Dymák, Křehlík, Košťál, Valášek, Voříšek.
Branky a nahrávky: 25. Dušek (Adam), 31. Wasserbauer (Čejka, Kadleček), 33. Dušek (Jícha, Grauer), 60. Dušek (TS) - 2. Bureš (Košťál, Pártl), 29. Valášek (Čermák), 32. Tecl (Novák J., Valášek). Rozhodčí: Kohoutek - Hájková, Landsmann. Vyloučení: 7:7 + ZNS trestné střílení. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 950. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.
Plameny ve čtvrtém kole přivítaly na Bouchalkách v derby Vysočiny Havlíčkův Brod, který do zápasu vstoupil daleko lépe a v první třetině byl aktivnějším celkem, díky čemuž se dostal do vedení. Domácí se ve druhé třetině zlepšili a dokázali vyrovnat na 1:1 zásluhou Duška. Hosté se ještě dvakrát dostali do vedení, Plameny ale pokaždé dokázaly rychle odpovědět, a tak se do třetí části šlo za nerozhodného stavu 3:3. Napínavý duel celou třetí třetinu branku nepřinesl, přestože si žďárští zahráli dlouhou přesilovku 5 na 3. V úplném závěru třetiny proklouzl hostující obraně Slavomír Kadleček, který sice gól nedal, ale byl faulován a vybojoval tak pro domácí trestné střílení v poslední vteřině zápasu. Toho se zhostil Dominik Dušek, který byl úspěšný, završil svůj hattrick a rozhodl o vítězství Plamenů v derby 4:3. Další utkání Plameny odehrají tuto sobotu na ledě favorizovaného Havířova.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Já dnes začnu pozitivně, protože jsme udělali tři body, což jsme hrozně moc potřebovali. Po první třetině, která zase byla z naší strany nepovedená, jsem rád, že jsme se do toho dokázali vrátit. Druhá třetina už vypadala líp, vyhráli jsme ji 3:2 a ve třetí se k nám na konci otočilo štěstíčko, i když Sláva Kadleček je samozřejmě rychlý. Jsem moc rád, že to rozhodl zrovna Dominik Dušek, protože díky tomu má hattrick. O to víc si toho vážíme, že jsme strašně dlouhou dobu ve Žďáře neviděli dát gól z nájezdu, teď jsme to konečně zlomili. Zase ale špatná první třetina. Se zbytkem zápasu můžeme být spokojení, teď musíme zlepšit ty první třetiny a do dalších zápasů se o nás nebojím.

Fotogalerie