ZNS - NJI 3:4sn - Plameny z dobře rozehraného zápasu nakonec berou pouze bod

Zveřejněno 13.01.2024 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HK Nový Jičín
29., sobota 13.1.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) - Kukla, Pleva (C), Kulhánek, Ludvík J., Kubíček, Svoboda, Půža - Wasserbauer (A), Dušek, Chlubna, Polodna, Rohlík, Gregar, Ludvík T., Jícha, Maštera, Půhoný (A), Štola, Čejka.
HK Nový Jičín: Hořejší (Nehasil) - Holaň, Gřesík, Holáň, Kuboš, Hruška, Dudáš - Olesz, Flok, Gebauer (C), Kvetoň, Hilšer, Maliník (A), Kafka, Handl, Sluštík (A), Konečný, Škarka, Hudeček, Zdeněk.
Branky a nahrávky: 7. Půhoný (Kubíček), 21. Kulhánek (Půhoný, Dušek), 24. Dušek (Wasserbauer, Půhoný) - 6. Škarka (Zdeněk), 48. Zdeněk (Sluštík), 59. Škarka (Zdeněk), rozhodující nájezd Škarka. Rozhodčí: Jan Grygera - Jan Gregar, Dominik Kalina. Vyloučení: 3:5 a navíc Flok (NJI) 10 min OT nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 410. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Ve 29. kole přivítaly Plameny na Bouchalkách Nový Jičín. Od začátku byl k vidění aktivní hokej, oba celky si vytvořily několik šancí, do vedení šli ale první hosté, když těsně po vyhraném buly prostřelil Sejpala Škarka. O minutu později ale bylo vyrovnáno. 18 sekund po začátku druhé části navíc Plameny parádní trefou Kulhánka otočily skóre, o tři minuty později navíc přidaly další gól a zápas tak měly rozehraný skvěle. Skóre 3:1 vydrželo až do 48. minuty, kdy po chybě domácích ujížděli dva hostující hráči sami proti Sejpalovi a snížili na 3:2. Ďáblové pak odvolali golmana, gólem do prázdné mohl pečetit zápas Čejka, který ale branku netrefil, a v následném protiútoku Ďáblové dokázali v závaru před domácím golmanem dostat puk do branky - 3:3. Prodloužení gól nepřineslo, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté, kteří si tak odvezli bonusový bod. Další zápas sehrají Plameny na Bouchalkách ve středu, kdy je čeká okresní derby s Velkým Meziříčím.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Není možné, že zase hrajeme 50 minut parádní hokej, pak si řekneme, že budeme hrát zezadu, a zase někteří si jdou zahrát, chtějí si asi dát gól, nevím, ale tohle je pořád dokola. Místo toho, abychom ten puk sežrali, tak to neuděláme a zase dostaneme gól na 3:3. Nájezdy už jsou vabank, gól jsme nedali, tak nemůžeme vyhrát. Další věc je, že se říká, když nedáš gól v přesilovce 5 na 3, tak si vyhrát nezasloužíš. A opět jsme snad ani jednou nevystřelili.

Petr Kuboš (hrající trenér HK Nový Jičín): Dnes to bylo velmi vyrovnané utkání. Musím pochválit celý mančaft, že jsme utkání otočili ze stavu 1:3 a nakonec vyhráli na nájezdy. Třetí třetinu jsme ubránili dlouhé oslabení pět na tři. Kluci hráli obětavě, disciplinovaně a spolehlivě. Byly tam chyby ve druhé třetině, kdy to bylo takové nahoru dolů a soupeř nám odskočil. Něco jsme si k tomu řekli a zápas dopadl tak, jak dopadl. Jsme rádi za dva body, které si odvážíme.

Fotogalerie