JUN : Tentokrát zůstaly body doma

Zveřejněno 15.11.2009 | jh
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
14., neděle 15.11.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Sedlák, Kolda, Wasserbauer, Černý - Plch, Hron, Šír – Slavík, Zadina, Horký – Šimon, Mahel, Klíma
Písek: Kafka – Žemlička, Mečíř, Suberhágl, Hlinka, Pavlíček, Dvořák, Koloušek, Furch, Bernard, Dupač, Vindra, Volf, Homolka, Hrubý, Jirků
Branky a nahrávky: 26. Slavík (Sedlák,Horký), 35. Horký (Zadina), 45. Klíma (Černý,Slavík), 49. Plch, 55. Hron – 2. Vindra (Hrubý), 17. Dvořák (Bernard,Homolka), 45. Bernard (Mečíř). Rozhodčí: Doležal - Šťastná,Zídek. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Důležité dva body získali domácí junioři v nedělním utkání proti Písku. Opět to však bylo trápení, tentokrát alespoň se šťastným koncem. Domácím se podařilo odpor hostů zlomit až v poslední třetině, když předtím jen dotahovali náskok soupeře.

Reportáž

Domácí navázali na své předchozí vystoupení. Udržovali si sice herní i střeleckou převahu, ale i ty největší tutovky dokázali zahodit. Na druhé straně dokázali svými chybami nabídnout soupeři šance a ten jimi nepohrdl. První minelu domácích potrestal už ve druhé minutě s notnou dávkou štěstí Vindra. Do dvougólového vedení pak poslal před koncem po pěkné kombinaci Dvořák. Ve druhé třetině se domácím alespoň podařilo vyrovnat. Nejprve dostal ideální nahrávku zpoza branky Slavík a přesnou střelou pod lapačku snížil. O deset minut byl signalizován faul na pronikajícího Horkého, ale ten už vleže stačil vystřelit, čímž podruhé dokonale zaskočil hostujícího brankáře. Na začátku poslední třetiny se hosté naposledy ujali vedení, když se v přesilové hře prosadil od modré Bernard. Z vedení se však hosté radovali pouze minutu. Pak domácí Klíma zblízka zametl vyražený puk do branky a znovu srovnal stav zápasu. A o tři minuty později už se poprvé těšili z vedení domácí. To když v přesilové hře 5:3 dopravil puk do branky s pomocí brusle hostujícího obránce Plch. Hosté pak sice vystupňovali snahu alespoň o vyrovnání, ale tu definitivně utnul brankou ve vlastním oslabení Hron.