ZNS - KOP 4:3p - Plameny obrátily nepříznivý stav a berou dva body

Zveřejněno 29.01.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
35., sobota 29.1.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Čermák J., Lojek, Pleva, Macek, Vašíček, Váňa, Půža – Jícha, Gregar, Wasserbauer, Čermák D., Bureš, Štola, Prokš, Adam, Chlubna, Malenovský
Kopřivnice: Kubáň (Kučera) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek, Fojtík – Seidler, Pindel, Mach, Suchý, Indrst, Sluštík, Vaněk, Fojítk, Mach, Gola
Branky a nahrávky: 29. Prokš (Váňa, Pleva), 52. Pleva (Prokš, Jícha), 54. Jícha (Gregar, Prokš), 63. Čermák D. (Bureš, Váňa) – 24. Slavík, 24. Mach J. (Mach M., Krzak), 25. Sluštík (Suchý, Fojtík F.). Rozhodčí: Reich - Berger, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 311. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 0:3, 4:3.
Uf, tak konečně. Plameny sice v rámci 35. kola druhé ligy prohrávaly v úvodu druhé třetiny již o tři góly, ale díky velké bojovnosti dokázaly ve druhé polovině utkání skóre vyrovnat a v prodloužení dokonal obrat útočník David Čermák. Svěřenci Martina Sobotky si tak připsali, před následujícím dvojutkáním s Novým Jičínem, do tabulky velice důležité body a udržují se v první čtyřce tabulky.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKHL Žďár nad Sázavou): Na tomto zápasu musím nejvíce ocenit to, jak jsme se do něj dokázali vrátit. Všichni jsme si dobře uvědomovali, že taháme šňůru sedmi porážek, navíc jsme v prostředí části během chvilky hned třikrát inkasovali. Kluci mě ale potěšili, když dokázali zápas otočit, v poslední třetině jsme soupeře k ničemu nepustili. Nejen, že jsme vyrovnali, ale ještě jsme v závěru mohli zápas zvládnout za tři body. Ale to štěstíčko se k nám otočilo alespoň v prodloužení. Nevím, čemu přičíst ty tři inkasované góly rychle za sebou, v každém případě jsme ale opět vyrobili takové naše klasické chyby, které soupeři trestají. První jsme inkasovali v oslabení, druhý po zbytečné ztrátě puku a třetí po chybě u naší modré čáry, kdy jsme nevyhodili kotouč z pásma. Ale dokázali jsem ještě ve druhé třetině snížit na 1:3 a pak už to od nás bylo výborné. Taková výhra nám může neskutečně pomoci, když jsme se takhle zvedli, to by nás mohlo nakopnout. Ta třetí třetina, to od nás byl hokej, jakým bychom se chtěli prezentovat, to byla hra, která by nás měla udržet v té postupové čtyřce.

Fotogalerie