KOP - ZNS 2:4 - Plameny ubránily závěrečný nápor domácích a připisují si další výhru

Zveřejněno 06.11.2021 | Redakce
Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
14., sobota 6.11.2021
Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS
Kopřivnice: Bartošák (Kučera) - Bail, Vacula, Slavík, Krzak, Marek, Fojtík - Häring, Pargáč, Pokorný, Mach J., Indrst, Hotěk, Urban, Suchý, Vaněk, Gola, Mach M., Sluštík
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) - Pleva, Zukal, Lojek, Váňa, Pražák, Půža - Čermák, Jícha, Štěpánek, Kovářů, Wasserbauer, Prokš, Adam, Bureš, Gregar
Branky a nahrávky: 15. Sluštík, 47. Krzak (Mach J.) - 10. Gregar (Prokš, Zukal), 24, Wasserbauer (Pleva), 36. Kovářů (Pleva, Wasserbauer), 43. Kovářů (Pleva, Lojek). Rozhodčí: Reich - Bubela, Bezděk. Vyloučení: 8:3, navíc Vacula 5+OK (KOP), Váňa 5+OK (ZNS). Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 41:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4.
Plameny zavítaly ve 14. kole na led nepříjemné Kopřivnice, kde se hrál do prvních minut velice vyrovnaný a urputný souboj. Naši hokejisté se dostali, díky Gregarovi, do vedení, ale domácí dokázali do konce třetiny ještě vyrovnat stav skóre. Ve druhém dějství pokračovala vyrovnaná bitva, v níž ale dokázaly Plameny vstřelit další dvě branky a dostaly se tak do rozhodujícího vedení, které dokázaly na začátku závěrečné třetiny ještě navýšit na rozdíl tří branek, když se podruhé v utkání prosadil Ondřej Kovářů. Poté sice přišel závěrečný nápor kopřivnického celku, ale ten přinesl pouze snížení na rozdíl dvou branek a svěřenci Martina Sobotky si tak připisují do tabulky další tříbodové vítězství!
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes to pro nás bylo hodně těžké utkání, protože jsme do něj nastoupili jen s patnácti hráči, takže jsme jen tak tak slepili dohromady tři pětky. A aby toho nebylo málo, tak se nám ještě brzy po začátku zápasu zranil David Čermák. Snad to u něj nebude nic vážného, doufám, že bude brzy fit. Kluci to za něj ovšem odmakali, musím je za to pochválit. Klíčové v tomto zápase byl fakt, že jsme ani jednou neprohrávali. Pokud bychom museli dotahovat, bylo by to asi mnohem těžší. Především prostřední část od nás byla výborná, tam to bylo z naší strany opravdu super. V té závěrečné už domácí neměli co ztratit, chodili do nás ve třech, čtyřech hráčích a my jsme občas trochu ztratili nervy. Přispělo k tomu i to, že jsme občas nedostali puk zavčasu ven. V těchto chvílích nás ale podržel Honza Čáp v brance, který vytáhl několik výborných zákroků.Také díky němu jsme zápas dotáhli do vítězného konce, jsou to pro nás cenné tři body.