Nejdřív obrat, nakonec dramatické vteřiny

Zveřejněno 04.02.2009 | lm
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
37., středa 4.2.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner (Sláma) - Moščic, Poskočil, Kožár, Kaut, Mühlfait, Bukáček, Sláma, Bendík, Souček, Fibikar, Dobiáš, Pleva, Dítě, Plachý "C", Vránek, Sobotka "A", Havelka
Nový Jičín: Jagoš (Vašut M.) - Vašut P., Štindl, Lhotský "A", Macháček "C", Bacul, Andrýsek, Koloničný, Částečka J., Tomášek, Toman, Valchař, Gulda Petr, Skaloš, Sluštík, Částečka R., Křesťan, Gulda Petr, Michálek
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďár zaspal úvod prvních dvou třetin, kdy dvakrát inkasoval. V úvodní části hry nabíral obrátky, ale střelecky se neprosadil, v prostřední části odpověděl brzy na druhou branku Gedosu a do konce třetiny stačil vyrovnat. V polovině závěrečné části hry se podařilo dát další branku a i přes dramatický závěr s několika závary před domácí brankou a obstřelováním od modré domácí udrželi zasloužené vítězství.
 

Ohlasy po utkání

HC Nový Jičín, asistent trenéra: Zápas probíhal v režii rozhodčího, který to kazil na obě dvě strany. Výsledek odpovídá skutečnosti. Fauly, které nebyly pískal, které byly jasně viditelné, tak to tam odfoukal. Zbytečně se to zvrhlo do konce zápasu a diváci měli podívanou z toho, jak to na ledě vypadá.

SKLH Žďár nad Sázavou, trenér Jaroslav Benák: Opět musím poděkovat hráčům za bojovný výkon. Všichni co hráli, odehráli perfektní zápas. Byl to hodně těžký zápas. Hlavně si myslím, že jsme dnes měli více ze hry, víc i gólových šancí, mohli jsme dát o nějaký gól navíc. Začátek se pro nás nevyvíjel moc dobře, byli jsme v tlaku, prohrávali dva nula. Díky chlapům za to, že to zase dokázali otočit, už v druhém zápase doma. Díky za tři body. Děkuji divákům za parádní kulisu, za povzbuzování, to nám hodně pomáhá.