Junioři v Telči proti Motoru body nevydolovali

Zveřejněno 23.10.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
15., úterý 23.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich (Radosta) – Černohorský, Mikulík, M. Filip, Klodner, Poizl, Budín – J. Filip, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Kouba, Jindra, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček
Motor Č.Budějovice: Svoboda (Prušák) – Škola, Vávra, Hubata, Dudáček, Svach, Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hrubec, Hracholski, M. Masopust, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný
Branky a nahrávky: 24. Konečný (Vašíček, Poizl) – 32. Vaculík (Schwartz, Škola), 43. Schwartz (Masopust, Vaculík), 56. Prospal (Hubata, Dudáček), 62. Silný (Řezáč). Rozhodčí: Ivan Čuňočka - Martin Musil, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 6:5, navíc Novák (CEB) 10 min. naražení zezadu. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 29:45 (5:17, 14:13, 10:14 - 0:1). Průběh utkání: 1:0, 1:3 - N 0:1.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Junioři se podruhé během čtyř dnů střetli s českobudějovickým Motorem. Ani tentokrát se jim však bodovat nepodařilo. Na začátku druhé třetiny se sice svěřenci Jaromíra Pytlíka dostali do vedení, ale soupeř krátce po polovině utkání vyrovnal. Výsledek se lámal ve třetí třetině, kdy se hostům podařilo dvakrát skórovat a žďárským mladíkům už se nepodařilo najít odpověď. Ani prodloužení čestný úspěch mladých Plamenů nepřineslo a všechny body si tak ze zimního stadionu v Telči odvezl Motor.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První třetina se nesla ve znamení střelecké převahy hostí, kteří Kulicha ve žďárské brance prověřili hned sedmnáctkrát. Strážce domácí svatyně však odolával a s pomocí spoluhráčů v poli dokázal přestát i dvě oslabení v 4. a 8. minutě. V první dvacetiminutovce si tak diváci příliš vzruchu neužili a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá perioda pro změnu začala dvěma přesilovými hrami mladých Plamenů, které dokázaly druhou početní výhodu při vyloučení českobudějovického Vaculíka za vyhození puku mimo hřiště využít. V čase 23:17 se po přihrávkách Daniela Poizla a Dominicka Vašíčka prosadil Jakub Konečný - 1:0. Následně měli další možnost zahrát si v pěti proti čtyřem i hráči Motoru, ale ani třetí přesilovku se jim přetavit v gól nepodařilo. Nakonec se hosté přece jen radovali z vyrovnání, když v 32. minutě skóroval po souhře Františka Schwartze a Patrika Školy Ondřej Vaculík - 1:1. O minutu později si na 2+10 minut šel na trestnou lavici odpočinout hostující Novák, který se provinil naražením zezadu. Skóre se však neměnilo. Závěr druhé části pak ještě zpestřili současným vyloučením žďárský Černohorský a budějovický Hubata. I po druhé třetině tak bylo skóre vyrovnané, tentokrát 1:1.

Začátek třetího dějství vyšel lépe hostům, kteří se na začátku 43. minuty dostali poprvé v zápase do vedení. Střelcem gólu byl František Schwartz, bod za nahrávku si připsali Matouš Masopust a Ondřej Vaculík - 1:2. Na konci 46. minuty byl vyloučen hostující Dudáček, ale domácím se vyrovnat nepodařilo. Chvíli po Dudáčkově návratu si šel na trestnou lavici pro změnu odpočinou domácí Jakub Filip, ale i on si odseděl celé dvě minuty. Další oslabení se už však mladým Plamenům ubránit nepodařilo. Na začátku 56. minuty byl za vysokou hůl vyloučen Nagy a v čase 55:32 se hráči Českých Budějovic radovali potřetí. U trefy Václava Prospala asistovali Tomáš Hubata a Daniel Dudáček - 1:3. Stejným skóre také utkání nakonec skončilo.

Vzápětí následovalo již tradiční nastavení, ale ani bonusového bodu se svěřenci Jaromíra Pytlíka nedočkali. Po minutě a 17 vteřinách nastavenou část ukončil českobudějovický Michal Silný, kterému na gól přihrál Aleš Řezáč - N 0:1.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dlouhodobě se potýkáme s marodkou, chyběl Gergel, Nikolič, Klusáček, Marek, Vlk, Furch, nemohl hrát ani Tlačil, šanci tak dostali další hráči. Do utkání zasáhlo 8 mladších hráčů, jeden dokonce věkem dorostenec a odehráli utkání solidně. Až na úvodní třetinu jsme se soupeřem drželi krok. Škoda individuální chyby v prodloužení, která nás připravila o možnost bojovat alespoň o bod."