Junioři podlehli Českým Budějovicím, ale berou alespoň bod z prodloužení

Zveřejněno 27.09.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
8., čtvrtek 27.9.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Filip, Klodner, Poizl, Klusáček, Budín – Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Malenovský, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Motor Č.Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Janoch, Schwartz, Novák, Čížek, Silný
Branky a nahrávky: 35. Vojinovič (Poizl, Konečný), 64. Kouba – 8. Masopust (Káník), 30. Hubata (Masopust), 52. Řezáč (Čížek, Silný), 53. Hubata (Káník, Masopust). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Jan Vašíček, Henrich Král. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 23:40 (5:15, 7:11, 7:12 - 4:2). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4 - 1:0.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští junioři dnes na Bouchalkách hájili vedení v tabulce proti silnému soupeři z Českých Budějovic. Přestože byly Plameny oslabeny hned o několik klíčových hráčů, byly Motoru vyrovnaným soupeřem a v prodloužení se jim podařilo urvat alespoň čestný bod. O kvalitě obou soupeřů svědčí i fakt, že se na utkání přijeli podívat i skauti z týmů NHL, Detroitu Red Wings a Washingtonu Capitals.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Aktivněji vstoupili do utkání hosté z Českých Budějovic. Vyloučení Nikoliče ve 4. minutě sice hráči Motoru ještě nevyužili, ale v 8. minutě je do vedení poslal poměrně šťastnou střelou z úhlu Šimon Masopust, asistenci si připsal Jakub Káník - 0:1. Další faul domácích, konkrétně Kouby, sice jihočeši v další gól nepřetavili, ale i tak si nadále udržovali mírnou střeleckou převahu. Přesto se do první sirény již stav nezměnil.

V druhé třetině se obraz hry přece jen trochu vyrovnal a na konci 26. minuty ujížděl na hostujícího Svobodu žďárský Konečný, ale bohužel zakončoval jen mimo branku. Plameny pak následně nevyužily početní výhodu při vyloučení hostujícího Janocha a chvíli poté českobudějovičtí naopak vyloučení Malenovského potrestali. Hostující Šimon Masopust si připsal druhý kanadský bod, když u levé tyčky našel volného Tomáše Hubatu, který prostřelil Radostu - 0:2. Vzápětí byl opět vyloučen hostující Janoch, ale ani tuto přesilovku Plameny nevyužily. Přesto se jim na konci 35. minuty podařilo snížit. Krásnou akci Daniela Poizla, který prokličkoval mezi trojicí soupeřů, zakončil střelou z první Pavel Vojinovič, druhou asistenci si připsal Jakub Konečný - 1:2. Do šaten se tak šlo opět za jednobrankového vedení Motoru.

Na začátku třetí části měli žďárští junioři více jak minutu a půl převahu dvou hráčů v poli, ale bohužel ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ani Motor nedokázal potrestat chybu Plamenů, které v 46. minutě hrály s příliš mnoha hráči. Skóre se tak měnilo až v čase 51:11 a bohužel se radovali opět hosté, když se trefil po nahrávkách Jakuba Čížka a Michala Silného Aleš Řezáč - 1:3. Na konci 53. minuty bylo pro domácí ještě hůře. Už podruhé se v přesilovce trefil Tomáš Hubata, kterému asistovali Jakub Káník a opět Šimon Masopust - 1:4. Stejným skórem také celé utkání skončilo.

Alespoň bod za úspěch v prodloužení si mladé Plameny připsaly díky trefě Davida Kouby, který v čase 63:52 potrestal vyloučení hostujícího Šafáře.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„My jsme dnes měli trochu potíže se sestavou, protože byla domluva s Budějovicemi, že nechtějí, aby proti nim hrál Honza Tlačil, protože je jejich hráčem a u nás je jen na hostování. Vypadl nám ze sestavy i Jakub Filip, který je starší hráč, a neměli jsme ani Petra Marka, takže jsme měli dnes hodně mladý tým. Budějovice na rozdíl od nás přijely se všemi hráči, i těmi, kteří nastupují za A tým, takže kvalita byla trošku na jejich straně. Přesto jsme byli po celou dobu v zápase. Trochu nám dnes chyběla síla, takový ten důraz. Jsem rád alespoň za bod, který jsme uhráli v prodloužení. Myslím si, že jsme odehráli celkem slušné utkání. Bohužel se nám zranil ještě jeden hráč, tak uvidíme, jak to bude vypadat příště na Kometě. Ale bojujeme v každém zápase a snažíme se bodovat."

Fotogalerie