Překvapení se i přes bojovný výkon Pelhřimova nekonalo a Plameny vezou z dramatického utkání tři body

Zveřejněno 01.11.2017 | Pavla Dolíhalová
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
12., středa 1.11.2017
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Šoustal (Svoboda) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Srdínko, Kasalý D., Rudy, Svoboda, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Oščádal, Votápek, Kaminsky, Šulák, Čermák
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda, Beneš, Štěpánek, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas
Branky a nahrávky: 32. Plachý, 35. Kopic (Plachý, Vysloužil), 47. Kasalý F., 60. Martin Hadrava (Kasalý F.) – 25. Bureš (Střecha), 25. Stehlík (Lojek, Štěpánek), 27. Štěpánek (Lojek), 31. Kuřítko, 58. Stehlík (Štěpánek), 60. Štěpánek (Stehlík) Rozhodčí: František Hald, David Urubčík, Kreprlík Jan Vyloučení: 8:10 Využití: 1:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 348 Střely na branku: 35:38 Průběh utkání: 0:4, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6
P E L H Ř I M O V – Jakkoli se mohlo na první pohled zdát, že bude Pelhřimov snadným soupeřem, dnešní zápas tomu určitě neodpovídal. Ačkoli se Plameny dokázaly prosadit ve druhé třetině až na rozdíl čtyř branek, Lední Medvědi se v závěru postarali o zdramatizování utkání. Bojovné Plameny si ale vítězství nenechaly vzít a k zisku tří bodů je hnala i divácká podpora ze Žďáru - na utkání se vyjelo podívat okolo 40 věrných fanoušků.

Ilustrační foto: René Ramiš

Reportáž

Úvod utkání začaly aktivněji Plameny. Do střely se dostal Bureš, ale minul a ani jeho soupeř Votápek nebyl po následném samostatném úniku úspěšný. Po střele Stehlíka se Plameny dostaly do oslabení, za podražení si šel na trestnou lavici sednout Martin Pleva. Do šance se znovu dostal domácí Votápek, ani napodruhé ale Řehoře nepřekonal. Žďárské mužstvo se přesilovce sice ubránilo, nicméně hostující gólman se musel mít pořád na pozoru. Lední Medvědi byli při chuti, ale scházelo jim především štěstí při koncovce. Ačkoli následovala hra plná nepřesností na obou stranách, na ledě začal dominovat domácí Pelhřimov. Velkou oporou v těchto momentech byl pro žďárské mužstvo gólman Řehoř. Šanci na otevření skóre dostaly Plameny vlivem vyloučení Pavla Srdínka, který dostal dvě minuty za hrubost, ale i tento stav si Medvědi z Pelhřimova pohlídali. Výrazná role v první třetině patřila nepochybně gólmanům, i domácí Svoboda se musel potýkat s tempem žďárských. Tlak domácích si v první třetině pohlídala taky bezchybná obrana Plamenů, i to mělo za následek fakt, že v prvním dějství nepadla ani jedna branka.

Začátek druhého dějství byl podobný samotnému začátku utkání - Plameny se usadily v pásmu, nicméně domácí obrana nebezpečí odvrátila a nedlouho poté si šel na dvě minuty odsedět trest Martin Pleva. Ani třetí početní výhoda ale nepřinesla úvodní branku zápasu. Ta nicméně padla téměř vzápětí. V čase 24:08 si zcela volný Lukáš Bureš počkal na brankovišti na ideální okamžik a propálil Svobodu střelou mezi betony - 0:1. A protože to Plamenům nestačilo, přidaly v těsném sledu další gól, tentokát v početní výhodě. Ondřej Stehlík byl nepokryt u tyče, jeho střela byla přesná a dostal tím Žďár do dvoubrankového vedení - 0:2. To už byli žďárští na koni a druhou třetinu si pojistili ještě třetí brankou. Jejím autorem byl Petr Štěpánek, který ve vlastním oslabení zakončil přesně pod víko - 0:3. Zmar domácích podtrhl také Martin Kuřítko, který vstřelil čtvrtou branku utkání - 0:4. To už se neobešlo bez vystřídání gólmanů na straně domácích, v čase 30:49 nastoupil na led Roman Šoustal a Pelhřimov si vzal i oddechový čas. Možná právě to mělo vliv na následující branku, kterou vstřelil domácí Tomáš Plachý a dostal tak Lední Medvědi aspoň trochu zpět do hry - 1:4. Nově získané pogólové energie využil o necelé čtyři minuty později Miroslav Kopic svou střelou do prázdné klece, kterou dali pelhřimovští jasně najevo, že zápas ještě zdaleka nekončí - 2:4. Pokračovalo se v rychlém tempu, domácí se herně opět srovnali se Žďárem, ale druhá třetina už víc akce nepřinesla.

Poslední část zápasu začali tentokrát aktivněji domácí. Možná proto, že měli co dotahovat. Ale i Plameny se dostávaly do šancí, v čase 43:03 vykryl Šoustal střelu Stehlíka, o minutu později zasahoval i proti pokusu Kuřítka a Smejkala. Po nepříjemné střetu za hostující brankou zůstal na ledě otřesen Tomáš Smejkal a za doprovodu spoluhráčů zamířil ma střídačku a téměř vzápětí Lední Medvědi snižovali po kontaktní brance Filipa Kasalého na 3:4. K nepříznivému stavu utkání z pohledu Žďáru nepřispěla ani následující početní nevýhoda, kdy si šel sednout na dvě minuty za hákování Lukáš Jícha, nicméně Plameny se zvládly ubránit. I nadále se hra přelévala z jedné strany na druhou, zasahovat museli oba gólmani. Další početní výhody se dostaly opět na stranu Žďáru, a to hned dvě v těsném sledu. A svoji šanci pojistit si zápas další brankou využil. V čase 57:42 vytáhl svůj bekhendový blafák Ondřej Stehlík a Plameny opět odskočily na rozdíl dvou branek - 3:5. I přes dobrou obranu Žďáru se ale domácí dokázali znovu prosadit a tím i zdramatizovat zápas. Do prázdné brány dorážel Martin Hadrava - 4:5. Poslední vteřiny dramatického zápasu přinesly ještě powerplay domácích, nicméně víc už Lední Medvědi nestihli. Právě naopak - Petr Štěpánek se vteřinu před koncem utkání trefil do prázdné klece a definitivně tak připsal 3 body na konto žďárských Plamenů.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
"Dnešní zápas - tři naprosto rozdílné třetiny. První byla z naší strany nedobrá, tam nás hodně podržel Milan Řehoř a skončila 0:0 hlavně díky jeho zásluze. Druhá třetina byla z naší strany do 15. minuty naprosto úžasná, vstřelili jsme čtyři góly, dostali jsme se do pohodlnýho vedení. Vzhledem k tomu, že to vedení bylo ale až moc pohodlný, přišlo, jak je dobrým zvykem, uspokojení, takže jsme dostali poměrně laciný branky. Ve třetí třetině snížil soupeř na rozdíl jedné branky, měli jsme spoustu šancí na to přidat další branku a povedlo se to na 5:3. Konec byl trošku hektickej, ale v tom powerplay už jsme je k ničemu nepustili a zaslouženě bereme tři body."

Jan Dvořák (hlavní trenér Pelhřimova):
"My se musíme dneska zlobit sami na sebe. Měli jsme nějaký šance, který jsme si vytvořili, pak jsme byli nedisciplinovaní. Nemůžeme po tom zápase chtít, když prohráváme o čtyři góly, že to otočíme. Musíme hrát celý zápas, soustředit se a začít sami od sebe."