Skvěle! Plameny nedaly Pelhřimovu šanci a slaví třetí výhru

Zveřejněno 23.09.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
3., sobota 23.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, Marek, Sedláček, Jícha M., – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha L., Beneš, Paták, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas
Lední medvědi Pelhřimov: Hamalčík (41. Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Rudy, Port, Kubát – Kalenda, Hadrava Martin, Kasalý, Hadrava Marek, Kopic, Kaminski, Votápek, Šulák
Branky a nahrávky: 6. Kunstmüller (Štěpánek, Sedláček), 9. Staněk (Kovářů), 25. Kuřítko (Gregar), 25. Kunstmüller (Štěpánek), 33. Lojek (Bureš) – 25. Kohút (Šulák), 37. Hadrava Marek (Adam, Kasalý). Rozhodčí: Vrba – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 707. Střely na branku: 33:27 (11:7, 13:9, 9:11). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Plameny vstoupily do utkání výborně a krátce po úvodním buly vedly už o dvě branky. Pelhřimov se do hry dostával spíše sporadicky a hrozil jen při přesilových hrách. Druhá třetina byla také v režii Plamenů, které si vytvořili čtyřbrankový náskok. Poslední dějství sice žďárským hokejistům herně moc nevyšlo, ale to nic nezměnilo na tom, že i třetí zápas vyšel pro Plameny vítězně.

Foto: René Rámiš

Reportáž


Úvodní minuty patřily domácím, i díky přesilové hře. V ní několikrát Hamalčíka zaměstnal Staněk. První obrovskou šanci měl Vítek, který ale z mezikruží sám před hostujícím brankářem přestřelil. Na druhé straně se až po pěti minutách hry dostali hosté do pásma Plamenů a hned z toho byla šance. Po přihrávce zpoza branky z první vypálil na Řehoře Hadrava, ale vyrážečkou domácí brankář vyrazil. V šesté minutě už se ale skóre měnilo. Petr Štěpánek obkroužil branku a našel trestuhodně neobsazeného Luboše Kunstmüllera, který střelou mezi betony šanci proměnil – 1:0. Krátce na to mohl zvýšit Lukáš Jícha, kterému skvělou přihrávku do jízdy předal Beneš, ale domácí střelec ztroskotal na Hamalčíkovi. To ale žďárským hokejistům tak moc vadit nemuselo, jelikož v následující přesilové hře střelou od modré propálil vše Pavel Staněk - 2:0. V patnácté minutě se do samostatného úniku dostal Lukáš Jícha ale v nájezdu Hamalčíka ani na dvakrát nepřekonal.

Do druhé třetiny si Pelhřimov přenesl přesilovou hru a v ní Plamenům hodně zatápěl. Skrumáž v brankovišti musel řešit až na poslední chvíli Řehoř. To ale nebylo hostům nic moc platné. Pár momentů později totiž obranu Pelhřimova vyšachovala dvojice Gregar – Kuřítko. A právě Martin Kuřítko dorážel puk do prázdné branky za záda Hamalčíka – 3:0. Zpět do zápasu se Lední medvědi vrátili hned po vhazování. Velmi šťastně se totiž od levého mantinelu trefil Tomáš Kohút - 3:1. Jenže v této minisérii rychlých branek měly navrch opět Plameny. Po dalších jedenácti sekundách hry totiž přihrávku Štěpánka před brankoviště zužitkoval Luboš Kunstmüller - 4:1. Petr Štěpánek se prezentoval další překrásnou přihrávkou za obranu Pelhřimova i v osmadvacáté minutě, ale Hamalčík Kunstmüllerovi hattrick překazil. Hamalčík byl opravdu v zápřahu, skvělou kličkou se v přečíslení uvolnil Ondřej Kovářů, ale v tváří v tvář proti hostujícímu brankáři neuspěl. Na další nájezd už byl ale hostující brankář krátký. Respektive nejprve na nájezd Bureše vyzrál, ale celou akci dojel Martin Lojek, jenž z první dorazil puk za záda Hamalčíka – 5:1. Druhá třetina byla velice bohatá na góly. Snížení se totiž hosté dočkali v přesilové hře. Řehoř vyrazil střelu k levému kruhu, odkud dorazil puk do sítě pohotově Marek Hadrava - 5:2.

Do třetí třetiny vstoupily Plameny jako by už bylo po zápase, čehož Pelhřimov využil a několikrát nebezpečně zaměstnal Řehoře, ten domácí podržel. Na trestnou lavici navíc poté usedl Bureš, ačkoliv o správnosti verdiktu by se dalo polemizovat, nicméně to byla voda na mlýn pro hosty. Od zdramatizování zápasu ale bylo daleko. Ačkoliv po skončení přesilové hry pořádně vylekal domácí fanoušky Votápek, který dělovkou napálil břevno. Šestou branku měl naopak možnost přidat Peter Beneš, který dorážel střelu Lukáše Patáka, ale nakonec se kotouč doklouzal mimo branku. Pelhřimov se do hry dostával hlavně díky přesilovým hrám, tu málem využil dvě minuty před koncem Kaminsky, ale Řehoř měl vyrážečku připravenou.

Žďárští hokejisté jsou tak i po třech zápasech bez porážky, což se stalo vůbec poprvé od návratu do druhé ligy. Plameny si dnes s chutí zastříleli a skvělých sedm stovek diváků si užilo další parádní večer.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
"Potvrdilo se co jsme od zápasu očekávali, že to nebude nic lehkého. První dvě třetiny byly velmi dobré z naší strany, vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou a projevilo se to na skóre a zezadu to jistil Milan Řehoř. Ta třetí třetina nevím jestli podvědomě měli kluci v hlavách, že jsme měli dostatečný náskok, ale ta hra byla neurovnaná a místama zbrklá. Nicméně teď už je to historie a důležité je, že jsme vyhráli a teď se musíme nachystat na Písek."

Jan Dvořák (hlavní trenér Pelhřimova):
"Bohužel jsme prohrávali rychle, šance jsme měli ale neproměnili, pak jsme dali branku, ale hned jsme vzápětí inkasovali. To mi přišlo jako rozhodující moment, který nás srazil dolů. Bojovali jsme až do konce, ale bohužel to nevyšlo."

Fotogalerie