Zdařilé vykročení do nového roku !

Zveřejněno 04.01.2009 | mk, vs, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
29., neděle 4.1.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Souček, Moščic, Jelínek – Plachý, Dítě, Fila, Havelka, Sobotka M., Vránek, Kaut J., Křišťan, Kraučuk, Sobotka R., Mühlfait, Štěpánek R.
Lední medvědi Pelhřimov: Linhart – Bílek, Kašpar, Krpálek, Meloun, Smetana, Spudil, Vácha – Anderle, Hadrava, Heřman, Hrbatý, Kočan, Kubát, Pelán, Plachý, Tecl, Votápek
Branky a nahrávky: 13. Plachý (M. Sobotka, Vránek), 13. Dítě (Kaut), 18. M. Sobotka (Vránek, Plachý), 34. Vránek (Sobotka M.), 43. Koželuh (Fila), 49. Kraučuk (Křišťan), 51. Křišťan (Kraučuk) - 57. Hrbatý (Anderle)
Rozhodčí: Kubičík – Held, Lošťák
Vyloučení: 6:8 navíc Dítě (ZNS) 10 min + OK OT Využití: 0:0 b>V oslabení: 0:1
Diváci: 850
Střely na branku: . Průběh utkání: 7:0, 7:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Hokejisté žďárského SKLH vstoupili do roku 2009 více než úspěšně, když v derby Vysočiny deklasovali Spartak Pelhřimov 7:1 a připsali si velice důležité tři body do druholigové tabulky a vzhledem k neúspěchům svých pronásledovatelů, odskočili na rozdíl šesti bodů. Žďár udělal rozhodující krok v úvodní třetině a poté už kontroloval výsledek. Brankáři na obou stranách se blýskli několika pěknými zákroky. Nyní již nezbývá než věřit, že našim borcům, tento letošní nástup vydrží a dočkáme se dalších takto vydařených zápasů.

Reportáž

Oba soupeři se od úvodních minut prezentovali svižným hokejem s množstvím šancí na obou stranách. Malinko aktivněji si sice počínali domácí, ale hosté nevynechali jedinou příležitost k rychlému kontru. Po několika zahozených šancích na obou stranách to nakonec byli přeci jen domácí, kdo otevřel účet zápasu. M.Sobotka vyhrál buly a Plachý bez přípravy poprvé pokořil hostujícího gólmana. Neuplynula ani půlminuta a domácí se radovali podruhé. To když využili váhání soupeřova obránce, v rohu útočné třetiny jej obrali o puk a Dítě rychlou střelou mezi nohy překvapil Linharta v brance hostí podruhé. Hosté ale nerezignovali a Vajner musel v následujících minutách řešit několik ošemetných situací. K radosti domácích fanoušků si s nimi ale s přehledem poradil. A i tentokrát platilo nedáš – dotaneš. Necelé tři minuty před koncem se po závaru před soupeřovou brankou nejlépe zorientoval M.Sobotka a poslal domácí už do třígólového vedení.
Úvod druhé třetiny patřil hostům. Ti měli k dispozici dvě přesilové hry, ve kterých domácím zle zatápěli. Vajner v domácí brance ale čaroval. V polovině třetiny to byli naopak domácí, kteří dostali možnost hrát dvě přesilové hry za sebou. Podobně jako hosté však selhali v koncovce. Nakonec se přeci jen dočkali čtvrtého zásahu. Už za rovnovážného počtu hráčů předvedla první pětka rychlou kombinační akci, na jejímž konci byl tentokrát Vránek. Hosté ale i za takto nepříznivého stavu nesložili zbraně a dál bojovali. Bohužel pro ně, však veškeré jejich pokusy končily buď mimo a nebo skvěle zasáhl Vajner.
Ve třetí třetině si v pohodě hrající domácí už žádné komplikace nepřipustili. Dál vyučovali hosty v produktivitě a po brankách Koželuha, Kraučuka a Křišťana je nechali vypít kalich hořkosti až do dna. Škoda jen nekoncentrovanosti v závěru zápasu, kdy při vlastní přesilovce nechali zbytečně ujet Hrbatého a ten připravil Vajnera o čisté konto.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Spartak Pelhřimov):
"Když hrajete v obraně tak, jak jsme hráli, to znamená, že si každý hrál svůj hokej a mysleli si, že to půjde samo . Potom , když se nedá gól nebo když tam chybí důraz. Hra dozadu, defenzivní část, velice špatná."

Jaroslav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Konečně všechny tři lajny zahrály takový lepší standard, všechny tři hrály naplno, to co od nich očekáváme, to co bychom si přáli, aby hráli. V první třetině jsme dali 3 góly, což u nás nebývá zvykem, zaplať pánbůh za to, tím pádem jsme se dostali do laufu. Druhou třetinu, kterou míváme velice špatnou, jsme vyhráli jedna nula, udrželi jsme soupeře. A třetí třetinu to tam dopadalo do sedm jedna. Škoda toho jednoho gólu, mohl mít gólman čisté konto, ale takový už je hokej. Sedm jedna je parádní výsledek. Pochválil bych všechny hráče."

Fotogalerie