Tentokrát už vítězně

Zveřejněno 21.08.2009 | jh
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
příp., čtvrtek 20.8.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Doležal, Lupač, Pleva, Fibikar, Smejkal, Šulc - Kotlík, Sobotka M., Plachý - Bukáček, Dítě, Sobotka R. - Hron, Štěpánek, Havelka
Branky a nahrávky: 14. Šulc , 24. Doležal (Koželuh), 26. Štěpánek (Pleva), 31. Sobotka R. (Dítě, Bukáček), 31. Hron (Štěpánek), 57. Dítě (R. Sobotka) - 38. Dvořák, 52. Meloun (Dostál, Plachý), 60. Dvořák
Rozhodčí: Hájek, Kopeček
Vyloučení: . Využití: . V oslabení: .
Diváci: 150
Střely na branku: .
Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2, 6:3
První výhry v nové sezóně se dočkali naši hráči v utkání proti Pelhřimovu. Soupeři tak oplatili porážku z prvního vzájemného zápasu, když mu minulý týden podlehli na jeho ledě v poměru 4:6. Vlastní utkání nemělo příliš vysokou úroveň a zejména hosté toho v zápase příliš nepředvedli. Vítězství domácího týmu tak bylo zcela zasloužené a jen mizerná koncovka domácích a výborný výkon Čekala v hostující brance zachránil hosty od dvouciferného výprasku.

Reportáž

Od prvních minut si domácí vytvořili zřetelnou převahu, ale v koncovce byli hodně bezzubí. Na hostujícího brankáře sice směřovala řada střel, ale bohužel většina z nich končila buď v jeho náručí a nebo minula jeho branku . Výsledkem velkého tlaku tak bylo pouze hubené jednogólové vedení. O to se zasloužil domácí Šulc, který byl faulován v jasné šanci a nařízené trestné střílení sám střelou k tyči proměnil. Hosté se do obranného pásma dostávali jen sporadicky a první vážnou šanci si vytvořili až v samém závěru třetiny, ale hráč hostí branku minul.
Obraz hry se nezměnil ani ve druhé časti hry. Jen s tím rozdílem, že domácí přeci jen alespoň trochu protrhli střeleckou smůlu. Nejprve se z pozice beka vydal přes celé hřiště Doležal a střelou z kruhů podruhé pokořil hostujícího brankáře. Zanedlouho byl z podobného místa úspěšný Štěpánek a na čtyřgólový rozdíl zvýšil z brankoviště důrazný R.Sobotka. A když vzápětí vymetl Hron horní roh Čekalovy branky, vypadalo to s hosty hodně zle. Domácí ale zvolnili a umožnili hostům odvrátit hrozící debakl. Ke slovu se tak dostal i Vajner v domácí brance a po několika výborných zákrocích musel i on v závěru třetiny kapitulovat po úniku Dvořáka.
Ve třetí části úroveň hry opět klesla. Domácí dál zahazovali šance a jejich lehkovážný přístup umožnil hostům další korekci stavu, když úspěšným střelcem byl Meloun. Jediný gólový zápis domácích si v této třetině připsal Dítě, když se v jejím závěru pěkně uvolnil před hostující brankou. Poslední slovo ale patřilo nakonec hostům, když těsně před koncem zápasu využil už zjevné nekoncentrovanosti domácích hráčů hostující Dvořák.

Fotogalerie