O body nás připravila katastrofální třetí třetina

Zveřejněno 28.10.2008 | MK,JH
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
14., úterý 28.10.2008
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Jirkův - Meloun, Sláma, Bílek, zelený, Spudil, Novák, Tecl, Plachý, Kubát, Pelán, Hadrava, Lazorišák, hrbatý, Anderle, Kočan, Heřman, Krpálek, Smetana
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Soldán, Fibikar, Souček, Moščič, Šulc, Sobotka R.,- Fila, Štěpánek, Mühlfait, Zadina, Sobotka M., Vránek, Kaut, Plachý, Štros, Dítě
Branky a nahrávky: 8. Plachý (Tecl, Sláma), 23. Pelán (Anderle), 34. Kubát (Heřman, Pelán), 44. Hrbatý (Tecl, Plachý), 47. Anderle, 51. Plachý (PEL), 53. Plachý (Hrbatý) - 5. Plachý (M.Sobotka), 36. Plachý (M.Sobotka), 50. Vránek (M.Sobotka), 58. R.Sobotka (Fila)
Rozhodčí: Ondřej - Blažek, Paulík
Vyloučení: 8:8 Využití: 2:1 V oslabení: 2:0
Střely na branku: 33:41 Průběh utkání: 0:1,3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4
Diváci: 500
P E L H Ř I M O V - Po dvou třetinách vyrovnaného utkání, rozhodla o vítězství domácích třetí třetina, ve které jsme díky vlastním chybám nechali soupeře jednoznačně rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Paradoxně až do teď patřily třetí třetiny k největším slabinám Pelhřimova, takto již ztratili několik slibně rozehraných utkání, bohužel dnes naopak předvedli skvělý finiš a získali tři body za vítězství v derby Vysočiny.

Reportáž

V první třetině se hrál oboustranně pohledný hokej. Vedení se ujali hosté, když zúročili hned první početní výhodu v utkání. M.Sobotka zpoza soupeřovy branky našel v ideální pozici J.Plachého a ten poprvé rozvlnil domácí síť. V těchto fázích byli hosté lepší a vzápětí měli i další výborné šance. Jenže v 8.minutě hráli přesilovku i domácí a i oni ji dokázali využít. Ve středním pásmu dostal nahrávku do plné jízdy T.Plachý a z kruhů trefil přesně nad Vajnerovo rameno. Obě mužstva pak pokračovala v útočném pojetí, ale i přes mírnou převahu hostí se stav už do konce třetiny nezměnil.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Hned zkraje měli výhodu přesilové hry a po pěkné kombinaci ji využili Pelánem. I nadále si pak udržovali mírnou převahu. Hosté o sobě dali znovu vědět až v polovině utkání. To když měli výhodu přesilové hry, ve které si vytvořili několik výborných příležitostí. Tu největší tutovku po parádním Kautově uvolnění spálil Fila. Bohužel hned z protiútoku znovu uhodili domácí, když se hráč vracející z trestné lavice zapojil do akce, na jejímž konci byl Kubát. Hosté ale zareagovali bleskově. Už za dvě minuty vysunul M.Sobotka J.Plachého a ten neomylně vymetl šibenici domácí branky. Vzápětí Muhlfaitovo zakončení orazítkovalo tyč domácí branky a závěr třetiny pak patřil jednoznačně hostům. Vyrovnávací branky se ale bohužel nedočkali.

Poslední třetinu zahájili hosté nevyužitou přesilovkou. Z gólu se tak radovali ve 44.minutě domácí. Tecl našel mezi kruhy zcela volného Hrbatého a ten počtvrté propálil Vajnera. A bylo ještě hůř. Za tři minuty hráli hosté přesilovku. Na půlící čáře vystihl jejich rozehrávku Anderle a sólový únik bezpečně proměnil. Jiskřičku naděje vykřesal v 50.minutě Vránek, když překvapivou střelou nachytal domácího gólmana. Jenže naděje žila jen minutu. Pak potrestal další chybu hostí ve středním pásmu T.Plachý. Ten navíc za další dvě minuty z dalšího rychlého protiútoku dokonal hattrick a definitivně rozhodl zápas. V závěru utkání ještě hosté J.Plachým nastřelili tyč a definitivní podobu výsledku pak dal R.Sobotka, když po pěkné Filově nahrávce trefil růžek domácí branky.

Fotogalerie