Plameny uspěly proti Vajgaru, k výhře pomohl Červenkův hattrick

Zveřejněno 01.02.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Jindřichův Hradec
31., středa 1.2.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Jindřichův Hradec ZNS - JHR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Pleva, Beneš, Kolda, Smejkal, Staněk, Rašner – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, Střecha T., Krupka, Pazourek, Jícha
Jindřichův Hradec: Pírs (Formánek) – Pípal, Zderadička, Bureš, Tržil, Růžek, Straka – Vantuch, Červený, Jaša, Bílek, Šalamoun, Kohút, Svatuška, Šmerha, Lazorišák, Beran, Furch
Branky a nahrávky: 4. Pleva (Červenka, Rašner), 17. Červenka (Kunstmüller, Vítek D.), 30. Červenka (Vítek D., Kunstmüller), 57. Červenka – 1. Šalamoun (Jaša), 18. Šmerha (Kohút)
Rozhodčí: Dědek – Klouda, Čelechovský
Vyloučení: 6:7 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 476
Střely na branku: 33:27 (14:8, 12:11, 8:8)
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Už v první minutě zápasu čekala domácí Plameny studená sprcha v podobě inkasované branky. Přesto se žďárským hokejistům podařilo nad týmem z Jindřichova Hradce zvítězit 4:2. Odčinili tím tak minulou prohru proti Pelhřimovu. Martin Červenka si v tomto utkání připsal hattrick a asistenci.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Už po 47 vteřinách zápasu přišla rána, kterou zřejmě nikdo nečekal – Dominik Šalamoun, hokejista Jindřichova Hradce, se v přečíslení trefil z mezikruží a otevřel tak skóre utkání. Domácí však v šoku dlouho nezůstali a v čase 3:07 se o první vyrovnávací branku třetiny postaral kapitán žďárského týmu Martin Pleva. V 17. minutě Plameny obrátily skóre ve svůj prospěch. Stalo se tak zásluhou Martina Červenky. Tento stav ale nevydržel moc dlouho, protože o půl minuty později bylo opět vyrovnáno. Branku, která srovnala stav na 2:2, vstřelil tentokrát hostující Tomáš Šmerha.

Druhá třetina byla plná nedovolených zákroků, a to jak ze strany domácích, tak ze strany Jindřichova Hradce. Žádný z týmů však přesilovou hru nevyužil. O jediný gól této části zápasu se postaral Martin Červenka. Tento gól byl zároveň vítězný. Domácí ke konci třetiny dostali možnost využít přesilovou hru v pěti proti třem, ale ta nakonec zůstala také nevyužita.

Třetí třetina byla stejně gólově úspěšná, jako ta druhá. K vidění byl velmi vyrovnaný hokej, ale střelecké pokusy a šance byly nakonec úspěšnější pro Plameny. V 57. minutě se z mezikruží prosadil opět Martin Červenka, který si tímto gólem připsal hattrick. Tři vítězné body tak zůstaly domácímu Žďáru.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Pro nás to byl neskutečně těžký zápas, protože se nám to nedařilo a na hokejky se nám to nelepilo. O to víc si cením toho, že to kluci zvládli. Jak říkám, po každé to nejde, dneska jsme se rvali sami se sebou, ale musím říct, že hosté hráli velice dobře. Mladí kluci bez zábran, takže pro nás těžký zápas a jsem rád, že jsme ho takhle zvládli.“

.

.

.

Milan Mazanec
Milan Mazanec (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec)
„Já si myslím, že jsme odehráli slušnou partii. Měli jsme tam dostatek šancí na to, abychom ten zápas obrátili na naši stranu. A ty góly, které dal soupeř? V podstatě nás výrazně nepřehrávali, ani neměli tak výrazné šance jako my. Branky, které dal soupeř, byly po našich hrubých chybách a to se samozřejmě vymstí."

Fotogalerie