Smůla protržena, tři body zůstávají doma !

Zveřejněno 16.11.2008 | mk, jh, vs
SKLH Žďár nad Sázavou Přerov
18., neděle 16.11.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Přerov ZNS - PRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček - Koželuh, R. Sobotka, Moščic, Souček, Fibikar, Pleva - Fila, M. Sobotka, Plachý, Vránek, Dítě, Štěpánek, Kaut, Mühlfait, Havelka
Přerov: Krejčí - Faltýnek, Halouska, Kubala, Pala, Vlček - Hanák, Kolář, Korčák, Martinák, Menšík, Rusek, Sprušil, Šimo, Žibrita, Matějka, Ondráček
Branky a nahrávky: 31. Plachý (Vránek), 44. Pleva (Dítě), 56. Dítě (Sobotka R., Pleva) - 12. Matějka (Ondráček)
Rozhodčí: Jiří Kareš - Josef Goder, Petr Maštalíř
Vyloučení: 11:10 navíc Sobotka R. a Plachý (oba ZNS)10min OT a PALA 5min+DKZ a Halouska 10min OT (oba PRE)
Využití: 2:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 790
Střely na branku: 36:35
Průběh utkání: 0:1, 3:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté podali vynikající výkon a po čtyřzápasovém bodovém půstu, si připisují do druholigové tabulky zasloužené tři body za vítězství 3:1 nad přerovskými Zubry. Hráči odvedli skvělou práci a vynikající premiéru ve žďárském dresu si odbyl i brankář Robin Blažíček, jenž byl jedním ze strůjců tohoto úspěchu.

Reportáž

První viditelná změna pro domácí diváky byla na místě gólmana, kde se premiérově představil Robin Blažíček. A premiéra to byla náramná. Druhá změna byla patrná v herním projevu domácích hráčů. Mužstvo se vrátilo ke hře, se kterou dokázalo přehrát týmy jako Technika nebo Uničov.Tedy maximální bojovnost a disciplína (i když v té by se určitě rezervy našly).Od první minuty byla patrná snaha udělat pro vítězství maximum. Ke smůle domácích to ale byli hosté, kdo otevřel účet zápasu. Ve 12 minutě měli možnost dvojnásobné početní výhody, kterou zužitkoval hostující Matějka střelou z kruhů. Jinak si ale v průběhu první třetiny ani jeden z týmů nevytvořil výraznější převahu a gólové situace na obou stranách vyplynuly více z chyb než z propracovaných akcí.

Ve stejném rytmu pokračovala hra i na začátku druhé třetiny. Po pěti minutách však vyrobil hostující Pala nesmyslný faul, když zbytečně postrčil domácího Kauta proti mantinelu. Zatímco druhý jmenovaný se po ošetření vrátil do hry, Pala putoval pod sprchy. A nabídnutou pětiminutovou přesilovku domácí využili k vyrovnání. Při signalizovaném vyloučení našel Vránek mezi kruhy Plachého a ten se v podobných situacích mýlí málokdy. Domácí branka povzbudila a přišly i další šance. Úroveň hry se zvedla a až do konce třetiny se pak hrál svižný a místy i poměrně pohledný hokej.

Do třetího dějství vstoupili domácí mnohem aktivněji. Hosty téměř nepouštěli za půlící čáru a poměrně záhy byla jejich snaha odměněna. V útočné třetině našel Dítě křížnou nahrávkou na modré Plevu, na kterého hostující hráči úplně zapomněli. Ten se v koncovce neukvapil, popojel k brance a krátkým švihem trefil přesně pod vyrážečku hostujícího gólmana. Hosté pak zákonitě vrhli veškeré síly do útoku se snahou zvrátit nepříznivý stav. Ale domácí obrana v čele s Blažíčkem tentokrát fungovala bezchybně. Přestože měli hostující k hráči k dispozici i dvě přesilové hry (obě za diskutabilní vyloučení), vyrovnání se nedočkali. Naopak pět minut před koncem dostali k dispozici přesilovku i domácí a Dítě za notného přispění hostujícího gólmana zápas definitivně rozhodl.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Beck: (trenér HC ZUBR Přerov)
Myslím, že to bylo vyrovnané, hodně tvrdé utkání, bojovné z obou stran, s maximálním nasazením. Ale venku holt musíte z tolika - nebo z tolika vyložených - šancí, co jsme měli hlavně v úvodu zápasu, dát víc než jeden gól. O tom to celý zápas bylo a závěrečná šťastná střela domácích to potvrdila.

Jaroslav Benc: (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Dneska po domluvě hráčům ohledně zvýšení výkonnosti musím říci, že se domluva povedla. Nepovedla se ale domluva ohledně kázně, opět jsme s ní měli problémy, byla zbytečná vyloučení, například Plachý jako kapitán mužstva. Prostě můžeme si něco říkat, můžeme si to kreslit, dělat si taktiku, když potom základní věci nedodržíme. To je ale spíš tragédie než chyba. Souček, 2 minuty před koncem, když můžeme hrát v pěti za stavu 3:1, opět se dostaneme vyloženou nekázní do oslabení. Druhá věc - za stavu, kdy jsme prohrávali po první třetině 0:1, jsme ve druhé třetině vyrovnali na 1:1 a potom jsme prostě tím srdíčkem a bojovným nasazením zápas dokázali vyhrát. I když hokej nám úplně nešel, my ty taktické varianty zkoušíme, učíme se je a vysvětlujeme si je. Ono je to i o individualitě jednotlivého hráče. Pokud ten hráč je na hokejové "výši" a je schopný splnit to, co si řekneme a to, co je dané, potom to vychází. Pokud holt ne, musí se hrát srdíčkem a musí se zkusit do vítězného konce to dotáhnout takhle.

Fotogalerie