Plameny splnily povinnost a Sršňům nadělily „bůra“

Zveřejněno 13.11.2011 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kutná Hora
19., neděle 13.11.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Kutná Hora ZNS - KHO
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Doležal (A), Staněk, Jícha, Smejkal, Krejnus, Střecha, Sobotka R.- , Bukáček, Plachý (C),Ježek - Kunstmüller, Sobotka M. (A), Dítě - Havelka, Man, Kotlík - Hron, Fúzik
Kutná Hora: Jíra - Heřmanský (A), Janata, Veselý, Bílek, Kůrka, Šlejtr, Muras, Křišťan, Sladký, Kubišta (C), Kadlec, Králíček, Nakládal (A), Bláha, Jankovský, Burda, Uhlíř, Horálek
Branky a nahrávky: 30. Ježek, 35. Kunstmüller (Střecha), 36. Bukáček (Ježek), 44. Krejnus (Bukáček), 52. Bukáček (Plachý) - 4. Burda (Kubišta, Sladký), 58. Heřmanský
Rozhodčí: Kareš - Klouda, Křivohlavý
Vyloučení: 6:5 Využití: 2:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 648
Střely na branku: 34:24
Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Těžké utkání proti poslednímu celku, ve kterém nemohly Plameny v roli favorita moc získat, ale mohly hodně ztratit, žďárští hokejisté zvládli. Soupeř odolával v první třetině, kdy domácí marně hledali recept na dobrou defenzivní hru Sršňů, kteří dokonce šli do vedení. Ve zbývajících dvou třetinách však již Plameny jednoznačně splnily roli favorita a nedaly Kutné Hoře šanci. K obratu zavelel famózním sólem Ondřej Ježek a dvěma trefami přispěl k výhře Miroslav Bukáček.

AKTUALIZOVÁNO - OHLASY

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Domácí tým vstoupil do zápasu poněkud vlažně a nekoncentrovaně, za což byl již po třech minutách po zásluze potrestán. Aktivnější Sršni si hned v úvodu vytvořili dvě dobré příležitosti, přičemž ta druhá otevřela skóre zápasu. Pěknou kombinaci před žďárskou brankou mezi Janem Kubištou a Janem Sladkým, zakončil do poloodkryté Slámovy klece Zdeněk Burda - 0:1.

Ve zbývajících minutách úvodní třetiny byli sice domácí již více u puku a snažili se svého soupeře přehrát. Jejich hra však postrádala větší důraz, moment překvapení, nebezpečnou kombinaci nebo přesnější zakončení. Hosté z Kutné Hory svého soupeře dobře pokrývali a účinně praktikovanou defenzivou nepouštěli Žďár do vážnějšího ohrožení své branky.

Druhá část zápasu již však byla o něčem podstatně jiném, což potvrzuje i poměr střel tohoto dějství 20:5. Od prvních minut si domácí začali vytvářet výrazné brankové příležitosti, ale hráči se zatím pouze zastřelovali. Ve dvacáté čtvrté minutě vychytal Plachého hostující gólman Jíra, když lapil jeho nebezpečnou střelu z kruhu.

O dvě minuty později ze stejného místa střílel Martin Sobotka, ten sice puk skrz Jíru procedil, ale ten poskakoval pouze před brankovou čárou a hostující gólman stihl jeho pohybu za čáru zabránit. Pokryl i další nebezpečnou střelu stejného hráče o pár sekund později. Vyrovnání nepřinesl ani brejk Luboše Kunstmüllera.

Až v polovině zápasu obral ve vlastní třetině Heřmanského Ondřej Ježek, nadechl se k velkému sólu přes celé hřiště a zakončil perfektní trefou do horního růžku Jírovy branky – 1:1. Domácím přinesla vyrovnávací branka větší klid na hokejky, což se začalo projevovat i na ukazateli skóre. V pětatřicáté minutě využil přesilovou hru a zařídil obrat Luboš Kunstmüller, který Střechovu nahrávku umístil přesně nad Jírovu lapačku – 2:1.

Uběhla pouze minuta a domácí již vedli o dvě branky. Ondřej Ježek se parádně uvolnil u zadního mantinelu a poslal přihrávku před branku přímo na hokejku Miroslava Bukáčka, který našel přesně nekrytý prostor v brance Sršňů – 1:3. Pět vteřin před druhou sirénou ještě mohl potrestat vyloučení hostů Plachý, ale v rozhodující okamžik netrefil kotouč po přihrávce z rohu kluziště.

Závěrečná třetina pokračovala v podobném duchu jako ta druhá i když šancí již měli domácí méně. Přesto se Žďárští dokázali prosadit hned v první přesilovce této části hry. K nahrávce od Miroslava Bukáčka se na vrcholu kruhu napřáhl Robert Krejnus a nekompromisně zvýšil na 4:1. Jeho trefa mezi Jírovy betony byla jeho premiérovou v dresu žďárských Plamenů.

Fanoušci pak začali skandováním vyžadovat „bůra“, což jim hráči splnili v padesáté druhé minutě a to dokonce ve vlastním oslabení. Po nahrávce od Jiřího Plachého si do útočného pásma nabruslil Miroslav Bukáček a z těžkého úhlu zavěsil svoji druhou dnešní trefu přesně do růžku Jírovy svatyně – 5:1.

Hosté ještě dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou dokázali kosmeticky upravit skóre. Po chybě domácích ve vlastním obranném pásmu se kotouče zmocnil exžďárský Vít Heřmanský, který pohotovou střelou po ledě překonal jinak opět výborného Jiřího Slámu. Sršni se již ze vstřelené branky nějak zvlášť neradovali, protože věděli, že jim k bodovému zisku stejně stačit nebude.

To se také stalo a Žďárští si připisují do tabulky sice povinné, ale přesto velmi cenné tři body. Ve středu čeká Kuchyňovy svěřence další dlouhá cesta na jih Moravy do Břeclavi a za týden v neděli přivítají na Bouchalkách jindřichohradecký Vajgar.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Jsem opravdu moc rád, že to takhle dopadlo. S mančafty, které jsou na posledním místě, se hraje špatně a většinou to bývají ty nejhorší zápasy. Také tomu nasvědčovala první třetina, ve které jsme 0:1 prohrávali, přestože jsme byli víc u soupeře ve třetině. Bylo to ale naprosto bezzubé a něco tomu hodně chybělo. Před druhou třetinou jsme si něco řekli a věděl jsem, že je to hodně o trpělivosti a že to přijde, protože šance jsme měli. Nastartoval to naprosto skvěle Ondra Ježek, přidal se „Buky“ perfektními góly a mohla ta druhá třetina skončit i výraznějším skóre. Ve třetí třetině jsme to v podstatě již kontrolovali. Pokud mám být i kritický, tak mě mrzí, že jsme se opět nedokázali koncentrovat až do konce zápasu. Hlavně ta zbytečná vyloučení místo toho abychom dobruslovali hráče a i ten gól byl dost laciný. Proti jiným soupeřům se to pak může vymstít.

Radoslav Svoboda (trenér TJ Sršni Kutná Hora):
První třetinu jsme začali dobře a dokonce jsme se dostali do vedení. Pak přišly tři individuální chyby, ze kterých jsme dostali tři góly a to už je pak těžké. Do poslední třetiny jdeme s tím, že bychom s výsledkem ještě něco udělali a hned uděláme stupidní faul v útočném pásmu a z přesilovky dostaneme gól a tím bylo po zápase. Kluci jsou úplně pod dekou a je to špatné. Doplácíme na velké množství individuálních chyb.

Fotogalerie