Komplex trvá. Plameny nestačily na Lvy podruhé v sezóně

Zveřejněno 22.10.2011 | Redakce
Chotěboř SKLH Žďár nad Sázavou
13., sobota 22.10.2011
Chotěboř - SKLH Žďár nad Sázavou CHT - ZNS
Chotěboř: Opršal - Halamka, Bělohlávek, Fibikar, M. Blažek, Zítka, Shumilov, Šíma, Hanus - Hnilička, Zemánek, P. Blažek, Hospodka, Prachař, Pelán, Janda, Varga, Škarýd, Jánský, Fila, Vylíčil.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Doležal, Staněk, Šulc, Smejkal, R. Sobotka, Střecha - Ježek, M. Sobotka, Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Havelka - Kočan, Kotlík, Man - Hron, Fúzik, Dítě.
Branky a asistence: 10. Prachař (Halamka, P. Blažek), 34. Janda (Zítka), 42. P. Blažek (Halamka, Prachař) – 38. Ježek (M. Sobotka, Plachý).
Rozhodčí: Veinfurter - Maštalíř, Potůček.
Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 500.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
C H O T Ě B O Ř - Žďárští hokejisté znovu potvrdili, že na Chotěboř zahrát neumí. V derby na ledě Lvů prohráli 1:3. Na straně Plamenů se střelecky prosadil jen Ondřej Ježek, který ve druhé třetině korigoval dvoubrankový náskok domácích. Chotěboř se dočkala třetí výhry v sezóně, z toho dvakrát uspěla právě se Žďárem. Další derby čeká Plameny hned ve středu, kdy na domácím ledě přivítají Pelhřimov.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Domácí tým nastoupil s velkým odhodláním přerušit černou pětizápasovou sérii, při které inkasoval celkem osmatřicet gólů. A do utkání vstoupil s podobným nasazením, jako v prvním kole ve Žďáře. A také tentokrát se Lvi ujali vedení. Šance Pavla Blažka ještě skóre nezměnila, ale zanedlouho se prosadil Tomáš Prachař, který proti svému mateřskému klubu mívá se speciální motivací také přesnou mušku. Tentokrát střelou z kruhů našel skulinu mezi Slámovými betony. Domácí i nadále dominovali, jenže další šance už do první přestávky nevyužili.

Svůj náskok dokázali Lvi navýšit. Když Chotěbořští v útočném pásmu vyhráli vhazování, bek Petr Zítka jej od modré poslal na žďárskou branku, před kterou střelu ještě úspěšně tečoval Petr Janda. Hráči Plamenů hokejky do žita nehodili. Do konce třetiny snížil na rozdíl jediného gólu Ondřej Ježek. Ten přesným zásahem v přečíslení dva na jednoho přidal svůj sedmý gól v sezoně a vyrovnal bilanci kapitána Plachého.

I ve třetí třetině domácí dál ohrožovali žďárského gólmana. Na Slámu se dokonce sám řítil jeho loňský spoluhráč Janda, ale kličkou na něj nevyzrál. Přesto nakonec chotěbořský kapitán nemusel být smutný. Po Halamkově ráně změnila směr dráhy puku hokejka Pavla Blažka a Sláma už nestačil zareagovat.

Zmar Plamenů symbolizoval závěr zápasu. Kuchyňovi vyvolení se neprosadili v dvojnásobné početní výhodě a nepodařilo se jim skórovat ani při hře bez brankáře. V jednom z nejslabších utkání sezony tak Žďárští odjížděli bez bodu. Frustraci si už během zápasu vybíjela část z početné ekipy žďárských fanoušků, která v prestižním zápase přijela svůj tým podpořit. Kvůli nim musela na stadionu zasahovat i policie.

Plameny tak ani podruhé v sezoně nedokázaly chotěbořskému Opršalovi dát víc než jeden gól. Přesto se po vysoké prohře Pelhřimova v Nymburce díky lepšímu skóre posunuly na čtvrté místo právě před svého středečního soupeře.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

Chotěboř šla daleko víc za vítězstvím, byla agresivnější, soupeři šli od začátku víc do těla techničtějším hráčům. Byl to divný zápas, bohužel musím uznat, že soupeř byl lepší. Chotěboři se proti nám daří, asi se na nás dokáže víc namotivovat a my na jejich styl zahrát neumíme. Celkem slušně jim zachytal Opršal. My jsme si nějaké šance vytvořili, sám na branku jel Plášek i Jirka Man, ale góly nedali.