Plameny u Vajgaru vyhořely

Zveřejněno 09.10.2011 | mk, Jan Wirkner
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
9., neděle 9.10.2011
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Kubeš - Procházka, Chmel, Tupý, Heršálek, Fiedler, Mazanec D., Ištvánik, Hastrman - Kocar, Kupec, Dvořák, Voříšek, Skokan, Záhora, Härkönen, Milotinský, Mäkelä, Mazanec J., Měrka
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart (11.Sláma)- Doležal, Staněk, Smejkal, Sobotka R., Střecha, Šír - Sobotka M., Plachý, Ježek, Kunstmüller, Bukáček, Havelka, Man, Kotlík, Kočan, Šulc, Hron, Dítě
Branky a nahrávky:4. Kupec (Kocar), 9. Dvořák (Kupec, Procházka), 11. Dvořák (Tupý), 37. Procházka (Kupec), 38. Heršálek (Milotinský), 55. Záhora (Mazanec D.) - 18. Kunstmüller, 29. Plachý (Sobotka M.)
Rozhodčí: D. Pražák - D. Štětina, J. Štětina
Vyloučení: 5:5 Využití: 2:1 V oslabení: 3:0
Diváci: 680
Střely na branku: 32:21 (9:6, 10:8, 13:7)
Průběh utkání: 3:2, 3:2, 6:2
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Odhodlání žďárských hokejistů vylovit z Vajgaru nějaké body, vzalo za své hned v úvodu zápasu, když po deseti minutách svítilo na tabuli 3:0 pro domácí. Hokejisté z Vysočiny se sice nevzdali a dokázali se vrátit do zápasu na dostřel jediné branky. Jindřichohradečtí však dalšími dvěma góly v rozmezí jediné minuty v závěru druhé třetiny, rozhodli o svém vítězství. Nezáviděníhodnou kuriozitou byly tři branky, které dnes Žďár inkasoval při vlastní přesilovce. Po třech výhrách na soupeřových hřištích, se dnes poprvé Plameny vrací domů s prázdnou.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

První šancí zápasu byl únik Záhory po křídle, Linhart v brance hostů si jeho střelu pohlídal. Na začátku třetí minuty byli domácí opravdu kousíček od gólu, když Jaroslav Kocar trefil břevno. Vajgar poté hrál svou první přesilovku, dlouho to vypadalo, že se hosté ubrání, ale David Kupec vyslal nenápadnou ránu z pravého kruhu a puk zapadl nad lapačku Tomáše Linharta – 1:0. Poté se osmělili i hosté, ale Kočan trefil pouze Kubešovu lapačku a kapitán Žďáru Plachý mířil jen do výstroje hradeckého gólmana. V polovině 9. minuty nahodil puk od modré na branku Procházka, Kupec ještě puk do branky neuklidil, ale co nezvládl on, dokonal kapitán Vajgaru Marek Dvořák – 2:0.

O pár okamžiků později putoval na trestnou lavici Ondřej Chmel, ale byli to znovu domácí, kdo skóroval. Vteřinu před jeho návratem na led vyslal Tupý do brejku Marka Dvořáka, který prostřelil Linharta mezi betony a donutil Petra Kuchyňu na lavičce hostů ke střídání brankáře – 3:0. Svižný hokej pokračoval i nadále, ale hře dominovali oba brankáři, skóre se změnilo až dvě a půl minuty před první sirénou. Luboš Kunstmüller se rozjel do akce jeden na jednoho, jeho střela trochu z nouze zapadla nad Kubešovu lapačku – 3:1.

Gól z 18. minuty dokázal Plameny znovu nastartovat a do druhé třetiny vstoupily velmi aktivně. Plachý se ocitl ve 21. minutě v tutové šanci, ale sám byl zaskočen svou příležitostí. Vajgar, konkrétně Jaroslav Kocar, se v brejku dvou na jednoho blýskl parádičkou, ale Sláma mu na lep nesedl. Jeho parťák z útoku David Kupec pálil na konci 25. minuty jen do náruče Jiřího Slámy. V polovině 27. minuty měl tutovku na holi Josef Mazanec, ale i tentokrát měl navrch žďárský brankář. O minutu později putoval na trestnou lavici Marek Dvořák a hosté snížili na rozdíl jediné branky a byli opět zpátky ve hře. Ránu Martina Sobotky usměrnil za Kubešova záda Jiří Plachý – 3:2.

Vajgar i přes inkasovaný gól diktoval tempo hry, ale šance Kocara, Procházky nebo Kupce gólem neskončily. Na začátku 35. minuty dopravil puk do branky Kocar, ale vysoká hůl byla zcela evidentní. Ve 37. minutě potrestal Vajgar faul Romana Sobotky. David Kupec nabil na modrou Robertu Procházkovi a ten propálil vše před sebou – 4:2. O půl minuty později putoval na trestnou Härkönen, Luboš Heršálek vyvezl puk ze třetiny, dojel až k útočné modré a svou ranou zaskočil Jiřího Slámu – 5:2.

I do třetí třetiny vstoupili hosté aktivně, ale jejich tlak nepřinesl kloudnou šanci. Ve 45. minutě mířil těsně vedle Josef Mazanec. Na jeho šanci navázal o pár vteřin později David Mazanec, jehož nahození Sláma likvidoval nadvakrát. Ve 47. minutě dostal přesný pas Kocar, ale puk z hole Davida Kupce byl příliš prudký na jakékoliv zakončení. V dalším průběhu hry si oba týmy zahrály přesilovku bez jediné šance. V 53. minutě z ostra pálil Martin Ištvánik, Sláma jeho projektil zlikvidoval svou vyrážečkou.

O minutu později putoval na trestnou lavici Aleš Skokan, ale Plameny potřetí v zápase inkasovaly při vlastní přesilovce. David Mazanec vyslal do brejku Daniela Záhoru, jehož blafák vyšel a Vajgar vedl 6:2. V samotném závěru zápasu ujel Měrka, o pár okamžiků později ještě to samé zopakoval Aleš Skokan, ale skóre se již nezměnilo.

Vajgar vyhrál zcela zaslouženě 6:2 a poskočil na sedmou příčku druholigové tabulky Střed. Pro Plameny to byl zatím nejhorší zápas letošní sezóny a díky nulovému bodovému zisku v tomto nevydařeném týdnu se Žďár sesouvá na páté místo tabulky. Další body však budou ve hře již ve středu, kdy na Bouchalky dorazí břeclavští Lvi.