Derby skončilo pro Plameny ostudným debaklem

Zveřejněno 06.02.2019 | Ondřej Krásný, Štěpán Ondráček
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
37., středa 6.2.2019
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Marek – Semrád, Nepokoj, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík, Beran, Beneš
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Půža, Koželuh, Váňa, Lojek, Pleva (C), Hort – Kovářů, Prokš, Kuntsmüller (A), Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík (A), Panna, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 5. Kuchta (Semrád, Chlubna), 6. Voříšek (Matušík, Milfait), 7. Voříšek (Matušík, Kulhánek), 22. Matušík (Kulhánek, Voříšek), 33. Semrád (Matušík, Vala), 51. Třetina (Šmíd), 55. Matušík (Voříšek, Třetina) – 10. Kunstmüller (Panna, Kadlec). Rozhodčí: Jaroš – Horký, Tasch. Vyloučení: 5:6, navíc Kulhánek 5+OK, Vala 10 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1218. Střely na branku: 33:31 (15:8, 8:13, 10:10). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.
H A V L Í Č K Ů V  B R O D — Derby s Havlíčkovým Brodem se Plamenům nedařilo hned od začátku, neboť v sedmé minutě Bruslaři vedli již 3:0. Ačkoliv se žďárským hokejistům podařilo vzápětí snížit, bylo to z jejich strany vše. Nevydařený výkon skončil debaklem.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Bitva o Vysočinu začala opatrně, nicméně do první střelecké pozice se dostal Michálek. Domácího útočníka vychytal Sláma. Bruslaři měli herní převahu, kterou využili ke střelení první branky. Semrád projel celé kluziště a za obranou Plamenů našel Petra Kuchtu. Člen třetího útoku si položil Slámu, za kterého zasunul kotouč. Od další trefy dělila domácí hokejisty necelá minuta. Matušík vyslal svižnou ránu od modré, kterou tečoval těsně před hostujícím gólmanem Luboš Voříšek. Žďárští hokejisté dostali ještě jeden gól, a to v sedmé minutě. Matušík nahrál k levé tyči osamocenému Luboši Voříškovi a ten propálil bezmocného Slámu. Hosté zahrozili za pomoci Stehlíka, který trefil tyč. V polovině první třetiny se střelecky prosadili hráči z Bouchalek. Panna objel Markovu svatyni a před ní našel hůl Luboše Kunstmüllera. Hostující hráč trefil letící puk ze vzduchu přesně do sítě. O čtyři minuty později zahrozil Voříšek, ale ten neuspěl. Na druhé straně neproměnil únik Bureš, jenž si nepřišel na Marka. V dalších minutách byli aktivnější Bruslaři, ale v první třetině už žádnou branku nevsítili.

Ze druhé třetiny uplynuly dvě minuty a Bruslaři šli do tříbrankového vedení, které musel posvětit hlavní arbitr. Kulhánek vypálil prudkou střelu, kterou tečoval těsně před Slámou Jakub Matušík. Žďár nad Sázavou potom vyrovnal hru a zle zatápěl domácí obraně. Kunstmüller těsně minul vytyčený prostor a Kuřítka ve slibné šanci vychytal Marek. Diváci se v havlíčkobrodské Kotlině dočkali další branky až ve 33. minutě, a to v podání Bruslařů. Matušík nahrál na modrou čáru Tomáši Semrádovi, jenž si nabruslil na osu hřiště a svižnou střelou vymetl všechny pavouky v levém rohu soupeřovy brány. Plameny nadále pokračovaly v útočném dobývání, ale jejich pokusy se tříštily o obranu Brodu nebo spolehlivého Marka. V poslední minutě druhého dějství si vytvořili Bruslaři dvě šance, ale ani jeden pokus se neuchytil.

V poslední části hry hráli hosté přesilovku pět na tři, ale ani výhoda dvou mužů v poli nevedla k další brance. Plameny potom přečíslily domácí obranu, ale s šancí si poradil Marek. Havlíčkův Brod taktéž hrál dvojnásobnou přesilovku a stejně jako jeho soupeř nedal branku. Nejblíže k dalšímu zásahu měl Nepokoj, ten ale neměl své mířidla seřízena dobře a trefil tyčku. V 51. minutě se hokejisté z Kotliny radovali ze šestého gólu. Šmíd přiťukl kotouč Miroslavu Třetinovi, který střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. O čtyři minuty později zahrozil Wasserbauer. Žďárského hokejistu dokázal vychytat spolehlivý Marek. Bruslaři potom přidali poslední branku, když se prosadil Jakub Matušík. Člen druhého útoku využil krásné přihrávky od Voříška, kterou umístil k levé tyči. V závěru se strhla menší potyčka, ale na osudu utkání to nic nezměnilo.

 

Ohlasy po utkání

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
„Do zápasu jsme vstoupili jako uragán, když jsme rozhodli o výhře v první třetině. Měli jsme skvělý, agresivní pohyb a dali jsme z toho tři branky. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a výkon celého mužstva byl kompaktní. Jedinou kaňkou na zápase byl výkon hlavního rozhodčího, který některé zákroky přehlížel. My jsme se s tím vypořádali a bereme zaslouženě tři body. Jsme rádi, že jsme se na charitativní akci mohli podílet, stejně jako hráči soupeře. Je to velmi pěkné a ke sportu tohle patří."

Michal Konečný (SKLH Žďár nad Sázavou):
„Nebyli jsme důstojným soupeřem, když nám chyběl pohyb. Pokud nebruslíte s takovým soupeřem, tak nemůžete vyhrát. Byl to jednoznačný zápas, ve kterém jsme nebyli ani jako sparingpartner. Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na charitativní akci."