Fantastické derby! Obrat a výhra v závěru, Plameny se osamostatnily na čele!

Zveřejněno 19.09.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
3., středa 19.9.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Koželuh, Peslar, Lojek, Kolda, Půža, Hort – Bureš, Jícha, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Kališ, Kunstmüller, Krupka, Kovářů, Tlačil, Stehlík
BK Havl.Brod: Novák – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Šmid, Kopic, Kříž – Michálek, Milfait, Beneš, Přidal, Třetina, Holenda, Procházka, Voříšek, Blinka, Chlubna, Kuchta, Kozlík, Ludvík
Branky a nahrávky: 9. Prokš (Stehlík, Gregar), 14. Stehlík (Gregar), 34. Prokš (Peslar), 39. Franek (Kunstmüller), 59. Tlačil (Bureš, Pleva) – 6. Procházka (Blinka, Semrád), 6. Voříšek (Blinka, Procházka), 31. Třetina (Semrád, Voříšek), 48. Voříšek (Šmíd). Rozhodčí: Laczko - Řezníček, Křivský. Vyloučení: 12:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 238. Střely na branku: 28:31 (9:7, 9:9, 10:15). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Derby jak má být! Plameny velice brzy prohrávaly o dvě branky a vše se zdálo býti jaksi pošmurné. Domácí ještě do konce prvního dějství srovnali, nicméně ještě jednou museli stahovat náskok Bruslařů. Vše se otočilo krátce před koncem druhé třetiny, kdy poprvé žďárští hokejisté vedli. To nejlepší si ale tohle nevšední utkání nechalo na závěr.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Úvod utkání ovládli havlíčkobrodští hokejisté a to nejen výsledkově, ale hlavně i herně. Velkou šanci měl Michálek, ale z mezikruží nedokázal trefit kotouč přesně. To hosty nemuselo mrzet, protože krátce na to za obranu Plamenů pláchl Ondřej Procházka a backhandem prostřelil Slámu mezi rukou a tělem – 0:1. Hned další akce skončila druhou brankou Bruslařů. Blinka našel před brankou Luboše Voříška a ten z první propálil domácího brankáře – 0:2. Paradoxně ale Havlíčkovu Brodu druhá branka ublížila a možná pod dojmem uspokojení začaly hrát Plameny. Po rychlém brejku našel před brankou Stehlík volného Marka Prokše, který protisměrnou kličkou položil Nováka a zasunul puk za čáru – 1:2. Po oboustranném vyloučení se dokonce žďárští hokejisté dočkali vyrovnání, před Novákem zůstal osamocený Stehlík a střelou mezi betony nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:2. Havlíčkův Brod sice hned po brance hrál přesilovou hru, nicméně šance měly Plameny, které ovšem ztroskotaly na Novákovi.

Druhou třetinu derby začali lépe žďárští hokejisté, kteří si vytvářeli spoustu šancí. Do vedení se ale dostali znovu hosté a to v polovině utkání. Celkově se Bruslařům tato přesilová hra povedla, veliký tlak nakonec s úspěchem proměnil Miroslav Třetina, jenž šikovně tečoval puk po střele Semráda – 2:3. Vedení Bruslařům vydrželo jen tři minuty. Od mantinelu totiž nahodil kotouč před branku Peslar a před ní se nejlépe zorientoval Marek Prokš, jenž propasoval puk za záda Nováka – 3:3. Žďárští pokračovali v aktivní hře a čím dál více ohrožovali hostujícího brankáře. Těsně před odchodem do kabin ujel obraně Bruslařů Tomáš Franek a šikovným blafákem na forhand poslal Plameny poprvé do vedení – 4:3.

Žďárští hokejisté ve třetí třetině kontrolovali hru, přesto se k nebezpečné střele dostal Třetina. Hostům následně vyhovovala hra 4 na 4, ve které měli více ze hry a navíc Bruslaři srovnali. Rychlý brejk totiž zakončil po perfektní přihrávce Šmída Luboš Voříšek 4:4. Havlíčkův Brod měl navíc obrovskou šanci rozhodnout, nebo minimálně se přiblížit k vítězství, když jim byla nabídnuta dvouminutová přesilová hra 5 na 3. Během ní si ale Bruslaři nedokázali vytvořit vážnější šanci, navíc se obraně hostů urval Lukáš Bureš a byl faulovaný. V trestném střílení, které si vytvořil při dvojnásobném oslabení, byl úspěšnější Čeněk Novák. Lukáš Bureš si ale vše vynahradil těsně před koncem utkání, kdy projel celé hřiště a pak krásně přichystal puk před brankoviště Janu Tlačilovi a ten z první rozhodl o třech bodech pro Plameny – 5:4.

 

 


 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Zápas splnil přesně očekávání, měl všechno co měl mít. Důraz, krev, hodně gólů. My jsme očekávali, že Brod na nás vletí a to se potvrdilo. Takhle ale celý zápas hrát nemůžou, dostali jsme se do zápasu dvěma šťastnýma gólama. Pak jsme měli šance my, ale neproměnili jsme a naopak dostali jsme branku. Zahráli jsme výborně oslabení, ale pak jsme nezvládli jsme hru 4 na 4, to si musíme pohlídat. Musím smeknout před klukama, přežili jsme oslabení 3 na 5 ke konci zápasu, kdy jsme soupeře moc k ničemu nepustili. V poslední minutě to, co předvedl Lukáš Bureš bylo neuvěřitelný. Je to bojovník, projel celé hřiště a předložil to Tláčovi a ten rozhodl.“

Jiří Čelanský (trené BK Havlíčkův Brod): „Myslím si, že jsme do utkání vstoupili dobře, byli jsme aktivnější a vyjádřili jsme to i dvěma rychlými góly. Bohužel, vlastními nevynucenými chybami jsme soupeře postavili na nohy. Žďár tak vytěžil z minima maximum. První třetina sice skončila 2:2, ale řekl bych, že jsme měli více ze hry. Pořád se mi ale zdá, že hrajeme strašně moc do ofenzivy a směrem dozadu nám to začíná trochu utíkat. Bohužel, takovou sílu, že bychom to přetlačili v takto těžkých zápasech na naši stranu jen ofenzivou, mít asi nebudeme. Je to dobrý signál, abychom si o tom jen neříkali, ale začali jsme to i plnit. Po druhé třetině jsme hru stáhli na tři lajny a trochu jsme zamíchali se sestavou. Podle mě to přineslo oživení a dokázali jsme vyrovnat. Řekl bych, že jsme měli k dispozici mečbol v podobě dlouhé přesilovky 5 na 3, ale dostali jsme se z ní faulem, na který se chci ještě podívat na videu. Tu samou šanci, kterou soupeř využil minutu a půl před koncem, jsme měli i my. Naložili jsme s ní ale špatně, zatímco soupeř ji využil. Ve hře se objevují momenty, které se nám líbí, ale musíme hrát víc do defenzivy."
Převzato z www.bkhb.cz

Fotogalerie