Šibřinky s Plameny již dnes!

Zveřejněno 22.01.2019 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jubilejní 80. sezóna organizovaného ledního hokeje ve Žďáře nad Sázavou byla zahájena úžasnou exhibicí „Návrat legend“ v srpnu loňského roku a „Osmdesátka“ se prolíná celou letošní sezónou. Během února čeká, nejen hokejové příznivce, další z vrcholných událostí pořádaných v rámci 80. výročí. A to hned dokonce dvě akce. Od 7. Února bude na Staré radnici k vidění výstava Hoříme hokejem a v pátek 15.února se bude skutečně slavit na hokejových šibřinkách ve žďárské Sokolovně.

Aktualizováno 15.2.2019

Výstava zmapuje osmdesátiletou historii

Ve čtvrtek 7. února v 17:00 odstartuje slavnostní vernisáží výstava nazvaná „Hoříme hokejem“. Výstava bude probíhat v malé výstavní síni Staré radnice na žďárském náměstí Republiky ve spolupráci s Regionálním muzeem. Na obrazových panelech bude k vidění fotografická dokumentace celé osmdesátileté historie včetně jejího stručného popisu, podle jednotlivých období. V několika vitrínách si budou moci návštěvníci prohlédnout zajímavé hokejové artefakty a na obrazovce shlédnou audiovizuální produkci. Výstava skončí 31.března a je zdarma.

Oslavy vyvrcholí šibřinkami

Šibřinky patřily k tradičním akcím pořádaných Sokolskou obcí. A jelikož vedení SKLH se k tradicím hrdě hlásí, což dokazuje i letošní připomínání 80. výročí žďárského hokeje, zvolilo jako formu oslavy právě šibřinky a aby to bylo stylové, tak kde jinde než ve žďárské Sokolovně. Termín pátek 15. února byl zvolen záměrně a promyšleně. Jedná se totiž o jediný volný víkend, kdy žďárské Plameny nehrají zápas a tak se budou moci zúčastnit nejen fanoušci a příznivci žďárského hokeje, ale také hráči „A“ mužstva a realizačního týmu a to bez obav z případných následků na výkonnosti.

Maska, malba na obličej nebo jen civil
Šibřinky probíhaly v maskách a ani na tom nechceme nic měnit, ale na druhou stranu nebude nikdo k tomu nucen. Ovšem v rámci doprovodného programu proběhne soutěž o nejlepší masku. Záleží na každém, jestli bude chtít podpořit náladou maskou nebo přijde v „civilu“. Pro ten případ doporučujeme vhodné oblečení ve stylu něco mezi zábavou a plesem. Za nevhodné bychom považovali otrhané džíny a vytahaný svetr, na druhou stranu není nutný smoking. Navíc i ti, kteří přijdou v civilu, budou mít možnost se do víru masek zapojit, jelikož na místě bude stánek „Malování na obličej“ a zájemci si budou moci nechat své tváře vyzdobit různými výjevy.

O zábavu se postarají ti nejlepší
Na šibřinkách bude hrát v současné době asi nejpopulárnější lokální kapela Airback, jejíž song „U Žďáru nad Sázavou“ slýcháte na Bouchalkách při oslavě každého vstřeleného gólu. Celým večerem bude provázet moderátor a šoumen Roman Dopita. Zajímavá bude i tombola a doprovodný program. No a samozřejmě nebude chybět bohaté občerstvení.

Vstupenky
Již nyní si můžete zakoupit vstupenky na šibřinky v předprodeji a neváhejte, protože podle prvních ohlasů je zájem velký a kapacita Sokolovny je omezená. Cena je v předprodeji stanovená na 150,- Kč a pokud se rozhodnete až v den konání akce, tak na místě zaplatíte vstupné 200,- Kč. Předprodej probíhá od pondělí 21. ledna v prodejně CZC na náměstí Republiky - bývalý MÚ (po-pá 9:00-12:00, 13:00-17:00, so 9:00-11:00) a na zimním stadionu v hokejové prodejně SobiSport - vedle hlavního vchodu do stadionu (po-pá 9:30-12:00, 13:00-17:00, so 9:30-11:30).