Po trestuhodném výkonu přišel trest, Pelhřimov si odvezl všechny body

Zveřejněno 16.12.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
21., sobota 16.12.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Hort – Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Střecha, Nečas, Kovářů
Lední medvědi Pelhřimov: Hlaváč – Kasalý, Pospíchal, Rudy, Kohút, Osčádal, Port, Hájek – Plachý, Kopic, Votápek, Hadrava, Kasalý, Čermák, Hadrava, Kaminski, Šulák, Vysloužil
Branky a nahrávky: 13. Štěpánek (Pytlík, Vítek), 55. Lojek (Gregar), 58. Pytlík (Štěpánek) – 10. Votápek (Kopic, Plachý), 34. Hadrava Martin (Kasalý F., Vysloužil), 45. Hadrava Martin (Vysloužil, Kohút), 51. Kasalý F. (Hadrava Martin). Rozhodčí: Ondráček – Čelechovský, Král. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 712. Střely na branku: 28:33 (10:9, 8:14, 10:10). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnes to opravdu nebyl povedený zápas. Plameny sice nastoupily do zápasu dobře a aktivně, ale krátce poté otěže zápasu převzali hosté a již během první třetiny mohli udělat rázný krok k vítězství. Nelze upřít snaha domácím hráčům, ale dnes to jednoduše nešlo. Naopak hosté ukázali, že i ze zadních tabulkových pozic útočí silná mužstva a předvedli výkon, kterým si tři body zasloužili.

Foto: René Rámiš

Reportáž


První minuty patřily Plamenům. Ve třetí minutě dostal Beneš krásnou přihrávku před brankoviště, ale Hlaváč se dokázal rychle přesunout a vyrazit. O dvě minuty později se odehrála podobná situace znovu, když Stehlík vybídl přihrávkou mezi kruhy Kunstmüllera, ovšem ani on na hostujícího brankáře nevyzrál. Další minuty ale jednoznačně ovládl Pelhřimov. Krásnou kombinaci předvedl Miroslav Kopic s Tomášem Plachým, jenž uvolnili Petra Votápka a ten prostřelil Řehoře – 0:1. O dvě minuty později to mohlo být horší. Nejprve netrefil do odkryté branky znovu Votápek a o necelou minutu později málem do prázdné branky dorážel Vysloužil. Nedáš-dostaneš platilo, protože na druhé straně poslal krásnou přihrávku zpoza branky Pytlík před brankoviště na Petra Štěpánka a ten prostřelil – 1:1. V oslabení ještě mohl překlopit vedení na domácí stranu Kunstmüller ale do konce prvního dějství branka nepadla.

Nástup do druhé třetiny málem vyšel hostům výborně. Přihrávku z první málem využil Martin Hadrava, ale Řehoř na poslední chvíli dokázal vyrazit. Následně Plameny hrály přesilovou hry, v níž výrazně zaměstnaly Hlaváče, ale velké šance Štěpánka, Plevy nebo Lojka zůstaly nevyužity a končily na skvělém Hlaváčovi. Ale i Pelhřimov ojediněle hrozil, za to dost nebezpečně. Většinou šlo o střely od modré tečované hostujícími útočníky. Z ničeho nic se ale Pelhřimov dostal do vedení. Trestuhodně volný zůstal před brankou Martin Hadrava, který dostal kotouč a pohodlně Řehoře prostřelil – 1:2.

Lepší vstup do třetí třetiny si hosté nemohli přát. Zpoza branky naprosto kuriózní brankou dostal puk do sítě Martin Hadrava a překvapení se rázem zdálo jako reálné – 1:3. Ačkoliv se Plameny tlačily do branky a snížit, veškeré šance končily na připraveném Hlaváčovi. Definitivní tečku za zápasem udělal Filip Kasalý, jenž dorazil puk po střele Hadravy – 1:4. Šest minut před koncem dělovkou z první snížil Martin Lojek - 2:4. Naprosto nepochopitelný moment nastal krátce poté, ať se pak nikdo nediví že se nadává na rozhodčí (nikdo nesvádí prohru na ně). Masírovaný na zemi Jaromír Pytlík hostujícím Portem odešel na trestnou lavici, ačkoliv společně s hostujícím, nepochopitelně byli vyloučeni oba. Naději na body vystřelil domácím Jaromír Pytlík, jenž dorazil střelu Štěpánka za záda Hlaváče – 3:4. Dnešní zápas se domácím hrubě nevydařil. Všechny body tak zůstávají předposlednímu Pelhřimovu.

 

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Lední medvědi Pelhřimov):
„Jsem hrozně rád, že jsme navázali na vítězství a podruhé v řadě konečně vyhráli. Hráči podali výborný výkon, obětavý a zodpovědný zezadu. V závěru jsme si to nechali zkomplikovat, ale myslím si, že jsme si dnes tři body zasloužili."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Gratuluji hostům, hráli velice dobře. Hráli kompaktně, dobře bránili. Nezačali jsme špatně, měli jsme tam šance, ale paradoxně jsme ve třetí třetině stáhli hru na tři lajny a dostali jsme dva góly. Byli jsme naivní vzadu a pokud nepřidáme v důrazu, tak těžko nemůžeme něco uhrát. Přesilovka čtyři na tři a dlouho jsem neviděl tak hrozně sehranou přesilovku. Pokud ti hráči, co tam byli nevystřelí při přesilovce čtyři na tři, tak už nevím kdo jinej. Ve stojce se hrát hokej nedá, tohle všechno každý přečte. Dnes prostě špatný, hrozně špatný."