Žďár vyhrál i třetí zápas a je v semifinále

Zveřejněno 06.03.2013 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
ČF3, středa 6.3.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Smejkal, Kolda, Pleva, Jícha, Staněk, Doležal, Šír - Vítek, Kotlík (41.Hron), Man - Kunstmüller, Březina (41.Dítě), Štěpánek - Ježek, Kaňka, Plachý
Lední medvědi Pelhřimov: Čekal - Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Posmyk, Suk, Kořínek, Stebich, Podlipnik, Kasalý - Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Hadrava Marek
Branky a nahrávky: 3. Štěpánek (Kaňka), 10. Plachý (Staněk, Kaňka), 32. Plachý (Kaňka, Ježek), 47. Dítě (Kunstmüller), 54. Jícha (Plachý), 60. Ježek (Kaňka) - 10. Bezděk (pen.), 28. Tecl (Kořínek), 39. Tecl (Plachý), 40. Bezděk (Hadrava Marek)
Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Křivohlavý Vyloučení: 3+TS : 6 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 1189
Střely na branku: 39:21 (16:4, 7:11, 16:6)
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 6:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejisté Žďáru nad Sázavou slaví postup do semifinále! Plameny zcela ovládly sérii s Pelhřimovem a po třech výhrách tak setrvají v boji o celkové prvenství. Vítězství ve třetím duelu se přitom nerodilo vůbec snadno, jelikož to byli hosté, kdo po čtyřiceti minutách vedl. Zásluhou perfektně zvládnuté třetí periody ale domácí stav otočili a mohli si vychutnat postupové oslavy.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Úvodní třetina byla v režii domácího celku. Po dvou minutách a pěti sekundách hry poprvé překonal Čekala agilní Petr Štěpánek. Domácí pokračovali v náporu a odměnou jim za to byla druhá branka v zápase. Plameny vytvořily před Čekalem obrovský tlak, který dovršil svým prvním gólem a vůbec prvním bodem v play-off Jiří Plachý.

Ale o čtrnáct sekund později se Pelhřimov dočkal snížení. Bezděk byl v úniku faulován Staňkem a rozhodčí následně zkřížil ruce nad hlavou. Čtyřiadvacetiletý forvard se rozjel proti Slámovi a kličkou do forhendu snížil na rozdíl jediné branky. Po tomto momentu se hra více vyrovnala. Možnost pohnout skórem měl Kotlík, ale Čekal se skvělé roztáhl na brankovišti.

Hosté nastoupili do druhé dvacetiminutovky plni odhodlání otočit skóre a cestu za tímto cílem načali ve 28. minutě. Při přesilové hře využil před brankou svých parametrů Tecl, jenž zařídil pro své mužstvo vyrovnání na 2:2. O několik chvil později se domácí obraně připomnělo duo Plachý - Hrbatý. Ovšem tvořivý pár nedotáhl svou akci do zdárného konce.

Ve 32. minutě potřetí vypuklo na žďárském stadionu obrovské nadšení. Při dvojnásobné převaze se dostal k puku Jiří Plachý a ostrou střelou dostal svůj celek znovu do vedení. Leč Pelhřimov nesložil zbraně a šel za vyrovnáním. Jejich snaha nesla sladké plody v podobě dvou branek. Nejprve minutu a půl před druhou sirénou překonal hostující obranu Tecl poté, co dostal povedený pas od Plachého.

A poté přišel další povedený moment pelhřimovského celku. Marek Hadrava vystřelil kotouč na Slámu, který neudržel jeho ránu a Bezděk po litém boji před brankovištěm dostal dvacet dva sekund před koncem prostřední části Spartak poprvé do vedení.

Plameny ovšem mocně toužily ukončit sérii již dnes a opět dostaly Pelhřimov do řady nepříjemných situací. Ve 47. minutě pak už Čekal lovil puk ze sítě. Kotouče se zmocnil Jiří Dítě a propálil pelhřimovského gólmana jedovatou střelou. Žďárský forvard se v minulých zápasech ani nevešel do základní sestavy, ale dnes oplatil trenéru Sobotkovi důvěru vyrovnávacím gólem.

V polovině třetí periody mohl dokonat hattrick Martin Tecl, ale ve slibné příležitosti těsně minul Slámovu svatyni. A tak šest minut před koncem třetiny udeřili domácí. Martin Jícha využil zaváhání pelhřimovské obrany a přesnou trefou zařídil pro domácí Plameny vedení 5:4.

Spartak se snažil o vyrovnání, jenže marně. Domácí se drželi na kotouči a Pelhřimov si nevypracoval vyšší a konstantní tlak. Minutu před koncem zkoušela hostující střídačka hru bez gólmana, kterou však potrestal půl minuty před koncem zápasu Ondřej Ježek.

Je tedy za námi čtvrtfinálová série vysočinského derby mezi Pelhřimov a Žďárem. Plameny opanovaly všechny tři duely a slaví tak historický postup do semifinále. Pro Spartak sezona končí.

Semifinálová série vypukne v úterý 12.března a zda to bude na domácím ledě nebo na soupeřově a kdo bude Plamenům protivníkem v souboji o finále se dozvíme nejdříve v pátek a nejpozději v neděli.

Fotogalerie