MD : Bod od Jizery z Benátek

Zveřejněno 01.11.2010 | Zdeněk Kulíšek
Benátky n. J. SKLH Žďár nad Sázavou
12., neděle 31.10.2010
Benátky n. J. - SKLH Žďár nad Sázavou BNJ - ZNS
Benátky n. J.: Příhonský (Pošmourný) - Šrámek, Ondrušek, Hloška, Kotek, Černý Mi., Semrád, Vacek, Šťastný, Fedymyz, Špičan, Havel, Petrák, Novák, Duchoslav, Černý O., Matoušek, Černý Ma.,Svoboda, Kalfiřt, Bašta
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) - Němec A., Linsbauer, Koláček J., Koláček R., Vlček - Vacek, Němec R., Macháček - Kittler, Skotar, Šebesta - Pěška, Svoboda
Branky a nahrávky: 12.Fedymycz, 47.Špičan (Havel) rozhodující samostatný nájezd Šrámek - 14.Skotar (Koláček R.), 60.Šebesta (Linsbauer)
Rozhodčí: Macháč - Boubín, Kettner
Vyloučení: 3:6
Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:18
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 3:2
B E N Á T K Y   N A D   J I Z E R O U - Nedělní 12.kolo ligy mladšího dorostu zavedlo hráče SKLH Žďár nad Sázavou na led Benátek nad Jizerou. V prním společném měření sil si žďárstí poradili s mužstvem od řeky Jizery a zvítězili na svém ledě pět jedna. To bylo však ve třetím kole soutěže a od té doby uběhla už nějaká doba, za kterou se oba soupeři tabulkově i herně srovnali. Proto mělo být utkání poměrně vyrovnanou bitvou. Papírové předpoklady se zcela naplnili a po řádné hrací době byl výsledek vyrovnaný. Utkání tedy rozhodli samostatné nájezdy se šťastnějším koncem pro domácí.

Reportáž

První třetina utkání byla vyrovnaná jak počtem střel, které vyslali jednotlivá mužstva na soupeřovu branku, tak vstřelenými góly. Domácí se nejprve dostali do vedení kdy po vyražené střele uklidil puk do hostující branky Pedymycz. Vyrovnávací branku vstřelil tři a půl minuty opřed koncem první části hry Skotar po přihrávce Rosti Koláčka.
Do další třetiny nastoupili hosté vlažně a v prvních deseti munutách se často dostávali pod tlak soupeře. Bruslení ne a ne nabrat trochu rychlejší charakter. Od poloviny druhé části se však do zápasu opět vrátili a hra začala mít vyšší parametry. Byla však zbržděna dvěma dvouminutovými tresty a tak se šlo dokabin za stejného, tedy vyrovnaného stavu jako po první dvacetiminutovce.
V poslední části byli hosté nebezpečnějším mužstvem bohužel inkasovali poměrně laciný gól po hrubé chybě ve vlastním obraném pásmu. Akci domácích dotáhl do konce krásnou bekhendovou střelou do víka Špičan. Snaha žďárských po vyrovnání byla dlouho bez kýženého efektu a když se už zdálo, že tři body zůstanou v Benátkách vstřelil vyrovnávací branku v power play Šebesta po krásném zatažení kotouče do útočné třetiny od Linsbauera. Na ukazateli času zbývalo do konce třetí části 26 sekund.
A tak přišly ke slovu samostatné nájezdy. Rozhodnutí přišlo ve čtvrté sérii kdy se podařilo proměnit benátskému Šrámkovi a z následného nájezdu trefil žďárský hráč pouze levou tyč domácí svatyně.
Liga mladšího dorostu pokračuje v něděli 7.listopadu 2010 kdy žďárští hráči budou bojovat o body na ledě mužstva dvou spojených klubů, kterými jsou Dvůr Králové a Náchod

Ostatní výsledky 12.kola :
Krkonoše  -  D.Králové/Náchod      5:2
Kolín  - Jindřichův Hradec         3:1
Liberec B  -  Kobra Praha          6:3
Č.Budějovice B  -  Třebíč          3:5
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Už při čtvrtečním utkání a vysoké výhře nad Krkonošemi jsme hráli lépe než v předešlých třech kolech. Čekal jsem, jestli si tohle zlepšení přivezeme i do Benátek. Nakonec se ukázalo, že něco z toho jsme si na cestu opravdu přibalili. Hráli jsme jako mužstvo kluci bojovali až do poslední minuty. Odměnou nám je uhraný bod po brance v power play. Samostatné nájezdy jsou vždycky loterie, obzvlášť na ledě jehož kvalita dostane po odehrané třetině pořádně zabrat. Doufám, že se naše hra v dalším zápase opět o trochu zlepší a přidáme tak opět nějaké body do tabulky.