MD : Němci porazili Benátky

Zveřejněno 21.02.2011 | Zdeněk Kulíšek
Benátky n. J. SKLH Žďár nad Sázavou
30., neděle 20.2.2011
Benátky n. J. - SKLH Žďár nad Sázavou BNJ - ZNS
Benátky n. J.: Pošmourný - Hloška, Ondruška, Černý Mi., Semrád, Kotek, Šťastný, Tišev, Hrubant, Fedurco(C), Novák, Černý O., Eftimov, Černý Ma.,Bašta, Matoušek, Hukal, Macura, Bukovská, Šípek
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) - Němec A.(C), Macek, Koláček J., Vlček, Koláček R., Linsbauer - Vacek, Němec R., Prchal - Skotar, Svoboda, Šebesta - Havránek, Nečas, Šimák
Branky a nahrávky: 36.Šípek (Macura) - 6.Němec A., 20.Němec R. (Vacek), 59.Němec R.
Rozhodčí: Zmeškal - Šváb, Čáp
Vyloučení: 2 + 10´OT : 2 + 10´OT
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:24
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3
B E N Á T K Y   N A D   J I Z E R O U - Třicáté kolo ligy mladšího dorostu přivedlo hráče žďárských Plamenů na led jizerských Benátek. Přestože toto mužstvo figuruje na šestém místě tabulky skupiny "Střed", jsou v dosavadním průběhu sezony jeho souboje se žďárskými mladíky víc než vyrovnané. Ze tří doposud odehraných utkání si hráči Benátek odnesli pět bodů, zatímco tým SKLH čtyři. O konečné dělbě bodů za celou sezonu mělo proto rozhodnout nedělní střetnutí těchto mužstev. Opět se ukázalo, že výkonost týmů je vyrovnaná a utkání bylo dramatické až do samého závěru.

Reportáž

Přestože mužstvo Žďáru přijelo na led Benátek ve značně omlazené sestavě, patřil úvod utkání právě jemu. Pěkné kombinační akce všech tří útoků však ke vstřelení branky nevedly. Síť za Pošmourného zády rozvlnil až v šesté minutě kapitán týmu Adam Němec. Ten vypíchl puk obránci Benátek a svůj samostatný únik úspěšně zakončil. Zhruba od poloviny první části začali vystrkovat růžky i domácí. Jejich střely však buď nenašly prostor žďárské branky nebo akce zlikvidovala dobře pracující obrana společně s golmanem. Hosté si schovaly druhý úder až do poslední minuty. Vacek přihrával z rohu před domácí branku a důrazný Radim Němec se drze prosadil mezi dvěma hráči a usměrnil kotouč do Benátské branky.
Druhou část hry zahájili domácí snahou o zkorigování výsledku a vstřelení kontaktního gólu. Nutno říci, že v této fázi utkání ukazovali svoji fyzickou převahu a hráče Žďáru přehrávali. Odměnou za zlepšenou hru jim bylo vstřelení branky na jedna dva. Macurovu vyraženou střelu vrátil, ve třicáté šesté minutě, do branky nikým nekrytý Šípek. Do konce třetiny domácí hostům ještě zle zatápěli, ale vyrovnat se jim nepodařilo i díky výbornému zákroku Zeleného, který ve třicáté osmé minutě zlikvidoval ramenem sólový nájezd Eftimova.
Třetí třetina byla od začátku bitvou o každý metr ledu a obě mužstva si vytvářela brankové příležitosti, které však ke vstřelení branky nevedly. O co měli hosté šancí víc o to byly ty domácí nebezpečnější. Zelený v brance SKLH opět ukázal několik povedených zákroků a ani Pošmourný se překonat nechtěl nechat. Dramatické bylo tedy utkání až do konce. Definitivní rozuzlení přinesly až závěrečné minuty. Nejprve byl za vražení na hrazení vyloučen benátský Šťastný a v následné přesilové hře se dostali hráči Plamenů do přečíslení dva na jednoho. Radim Němec vzal zodpovědnost na sebe a nekompromysní střelou pod horní tyč rozhodl definitivně o rozdělení bodů z tohoto utkání.
Na utkání třicátéhoprvního kola pocestují v neděli 27.února 2011 hráči žďárského mladšího dorostu na zimní stadion do Jaroměře, kde se utkájí s mužstvem hrajícím v soutěži pod hlavičkou HC D.Králové/Náchod.

Ostatní výsledky 30.kola :
Krkonoše  -  D.Králové/Náchod          2:6
Kolín  - J.Hradec                      9:3
Liberec B  - Kobra Praha               6:5(SN)
Č.Budějovice B  -  Třebíč              odloženo
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Jsem mile překvapen. Do Benátek odjel silně omlazený tým a ten se předvedl ve velmi dobrém světle. Základem byla velmi dobrá hra obrany a několik důležitých zákroků golmana v rozhodujících momentech zápasu. Ukázalo se že "mužstvo bez hvězd" se dokáže více semknout a hrát kolektivně a obětavě. To je dobře hlavně pro další sezonu, kdy se zkušenosti z takových utkání budou hráčům hodit.